ROMBOLA', ADAMO DOMENICO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 7.024
NA - Nord America 5.270
AS - Asia 2.310
AF - Africa 245
SA - Sud America 140
OC - Oceania 20
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
Totale 15.011
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.228
IT - Italia 2.997
GB - Regno Unito 1.545
CN - Cina 899
DE - Germania 578
SG - Singapore 534
VN - Vietnam 461
SE - Svezia 444
UA - Ucraina 377
FR - Francia 295
IN - India 276
IE - Irlanda 191
RU - Federazione Russa 187
ZA - Sudafrica 107
BR - Brasile 87
EE - Estonia 78
TG - Togo 61
CH - Svizzera 52
BG - Bulgaria 46
PT - Portogallo 43
CL - Cile 35
SC - Seychelles 33
NL - Olanda 31
ES - Italia 29
GR - Grecia 28
JP - Giappone 28
JO - Giordania 27
CA - Canada 26
CI - Costa d'Avorio 23
TR - Turchia 22
NG - Nigeria 20
BE - Belgio 18
FI - Finlandia 17
ID - Indonesia 17
AU - Australia 16
MX - Messico 10
CZ - Repubblica Ceca 9
PL - Polonia 9
RS - Serbia 9
IR - Iran 8
KR - Corea 8
RO - Romania 8
UZ - Uzbekistan 8
AT - Austria 7
MT - Malta 7
AR - Argentina 6
GT - Guatemala 6
HK - Hong Kong 5
HR - Croazia 5
LB - Libano 5
MY - Malesia 4
NZ - Nuova Zelanda 4
AL - Albania 3
BO - Bolivia 3
CO - Colombia 3
DK - Danimarca 3
EC - Ecuador 3
MD - Moldavia 3
BD - Bangladesh 2
CY - Cipro 2
PE - Perù 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
AE - Emirati Arabi Uniti 1
BY - Bielorussia 1
EU - Europa 1
HU - Ungheria 1
IQ - Iraq 1
NO - Norvegia 1
PH - Filippine 1
PY - Paraguay 1
SA - Arabia Saudita 1
SO - Somalia 1
Totale 15.011
Città #
Southend 1.417
Bologna 561
Chandler 498
Fairfield 489
Singapore 480
Ashburn 436
Santa Clara 330
Princeton 299
Wilmington 293
Woodbridge 239
Jacksonville 237
Houston 229
Dong Ket 201
Ann Arbor 189
Seattle 189
Dublin 185
Boardman 172
Cambridge 170
Milan 168
Nanjing 136
Westminster 125
Padova 119
Berlin 97
Jinan 91
Shenyang 78
Saint Petersburg 76
Rome 71
Lomé 61
Cesena 58
Beijing 56
Medford 53
Mülheim 48
Turin 48
Sofia 46
Florence 44
Hebei 44
Parma 41
Nanchang 37
San Diego 36
Guangzhou 35
Redwood City 35
Forlì 32
Dearborn 31
Changsha 30
Mahé 29
Tianjin 28
Amman 27
Verona 27
Olalla 26
Bern 25
Abidjan 23
Napoli 23
Des Moines 22
Jiaxing 22
Ravenna 22
Tokyo 22
Hangzhou 21
New York 21
Norwalk 21
Redmond 21
Abeokuta 20
Catania 20
Zhengzhou 20
Los Angeles 19
Estoril 18
Haikou 18
Reggio Emilia 18
Santiago 18
Hyderabad 17
Taiyuan 17
Dallas 16
Rimini 16
Taizhou 16
Bento Gonçalves 15
Marche 15
Ningbo 15
Palermo 15
Helsinki 14
Jakarta 14
Ottawa 14
Bitonto 13
Ferrara 13
Naples 13
Shanghai 13
Washington 13
Brussels 12
Falls Church 12
Arzano 11
Chicago 11
Paris 11
Seville 11
Argenta 10
Bremen 10
Faenza 10
Fuzhou 10
Modena 10
Pisa 10
Poncarale 10
Solofra 10
Bari 9
Totale 9.247
Nome #
Efficace l’impiego di silicato di sodio e cloruro di calcio per ridurre lo spacco dei frutti 294
Effetti della cimatura in post-invaiatura in un vigneto biologico (Vitis vinifera L., cv Sangiovese) 283
Collezione in vitro di vitigni autoctoni della Calabria 252
Participatory Agroecology School System (PASS) 223
Prevenzione della clorosi ferrica dell’actinidia mediante tecniche sostenibili di gestione del suolo 201
Interventi di cimatura tardiva per sincronizzare maturazione zuccherina e fenolica 196
1H NMR foodomics reveals that the biodynamic and the organic cultivation managements produce different grape berries (Vitis vinifera L. cv. Sangiovese) 188
Albana di Romagna: aspetti enologici e sensoriali 177
Gestione efficiente della chioma e dell’acqua per contrastare l’impatto del cambiamento climatico nella Viticoltura calabrese 176
Comparison of Sangiovese wines obtained from stabilized organic and biodynamic vineyard management systems 172
Chemical and sensory characterisation of Sangiovese red wines: comparison between biodynamic and organic management 169
Characterization of Berry Aromatic Profile of cv. Trebbiano Romagnolo Grapes and Effects of Intercropping with Salvia officinalis L 169
Evaluation of Soil and Canopy Management Strategies in Highly Sustainable Viticultural Systems.. 167
Iron nutrition of fruit tree crops 165
Effetti della degemmazione basale sulla produttività dei ceppi e sulla qualità dell'uva e del vino nella cv Albana 160
Iron deficiency induced changes in carbon fixation and leaf elemental composition of sugar beet (Beta vulgaris) plants 159
Silicio, alleato in vigneto per migliorare la qualità dell'uva 158
Adubação de manutenção em videiras cv. Bordô utilizando-se cinzas vegetais e esterco bovino em sistema orgânico 157
Potential use of winter green manure species for nitrogen recycling by ‘Niagara Rosada’ grapevines 156
Blood-derived compounds can efficiently prevent iron deficiency in the grapevine 155
AVANÇOS NA PROPAGAÇÃO DA FIGUEIRA 154
La fertilizzazione delle drupacee 153
Physiological responses of grapevines to biodynamic management 150
Blood Meal-Based Compound. Good Choice as Iron Fertilizer for Organic Farming 149
An emerging problem affecting apple production: Neofusicoccum parvum. Aureobasidium pullulans L1 and L8 strains as an alternative control strategy 149
Organic acids metabolism in roots of grapevine rootstocks under severe iron deficiency 148
O cultivo da macieira na Itália: porta-enxertos, cultivares, adubação e irrigação 141
Characterization of apple cultivar susceptibility to Neofusicoccum parvum Brazilian strains 141
Effects of intercropping medicinal and aromatic plants (MAPs) on grapevine cv. Sangiovese berry volatile compounds 139
Postveraison shoot trimming reduces cluster compactness without compromising fruit quality attributes in organically grown sangiovese grapevines 136
Gestione del suolo e della chioma in sistemi viticoli altamente sostenibili. 135
Clorosi ferrica della vite: un problema, diverse soluzioni 134
Characterization of VOCs Emitted by Foliage of Grapevine cv. Isabella for Prospecting Innovative Cropping Systems 131
An environmentally sustainable approach for the management of Phaeoacremonium minimum, the main agent of wood diseases in Actinidia deliciosa 128
Ambiente e viticoltura, un binomio vincente 127
Physiological and Enological Implications of Postveraison Trimming in an Organically-Managed Vineyard (cv. Sangiovese) 125
Influenza della cultivar sulla composizione chimica e sul valore nutrizionale del gheriglio di noce (Juglans nigra L.) in coltura biologica. 123
Avances sobre la nutrición y fertilización del peral en la fruticultura sostenible 123
Physiological responses in roots of the grapevine rootstock 140 Ruggeri subjected to Fe deficiency and Fe-heme nutrition 123
Influence of canopy-applied chitosan on the composition of organic cv. Sangiovese and Cabernet Sauvignon berries and wines 123
Glyphosate impacts on polyphenolic composition in grapevine (Vitis vinifera L.) berries and wine 122
Clorosi ferrica: suscettibilità del portinnesto, prevenzione e cura 121
Anomalie della maturazione delle uve in Emilia Romagna 120
Elaborazione di indici per la diagnostica fogliare su vite (Vitis vinifera L.) cv Sangiovese nella zona DOC Colli di Faenza. 119
Effects of the rate of nutrients by fertigation and broadcast application in Gala and Fuji apple 117
Effects of late defoliations on chemical and sensory characteristics of cv. Uva Longanesi Wines 117
Bio e biodinamico: un test sulle uve Sangiovese 115
Strategie sostenibili per il controllo della clorosi ferrica in specie arboree da frutto 114
Risposta vegeto-produttiva di viti Sangiovese in terreno lavorato ed inerbito. 114
Monitoring of compositional changes during berry ripening in grape seed extracts of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) 114
La clorosi ferrica del pero: influenza di diverse strategie di controllo sulla produttività degli alberi e la qualità dei frutti 113
Non-destructive assessment of highbush blueberry fruit maturity parameters and anthocyanins by using a visible/ near infrared (Vis/NIR) spectroscopy device: A preliminary approach 113
Evaluation of innovative strategies in vineyard and cellar to mitigate the climate change effects – VINSACLIMA 113
Cimatura tardiva per ridurre le rese e ritardare la maturazione 112
Atti del Convegno Nazionale "La nutrizione delle colture da frutto" 112
Il calcio è l'elemento chiave per la conservazione dei frutti 111
A foodomics approach through the HR 1H-NMR to evaluate the differences between organic and biodynamic grape berry 111
Le tecniche colturali rispettose dell'ambiente 110
Modular sito-specific grassing as an agroecological strategy in viticultural systems 110
Phytosiderophores released by graminaceous species promote 59 Fe uptake in citrus 109
Changes on the Iron Deficiency Response Mechanisms of Grapevine with Sustainable Strategies for Iron Chlorosis Prevention 108
Clorosi ferrica, riconoscerla per prevenirla 107
Assessment of technological maturity parameters and anthocyanins in berries of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) by a portable vis/NIR device 107
Influence of fertilisation systems on the mechanical damage of apples 107
Nitrogen nutrition influences some biochemical responses to iron deficiency in tolerant and sensitive genotypes of Vitis 106
Mineral and vegetable oils as effective dormancy release agents for sustainable viticulture in a sub-tropical region 106
Sustainable strategies to prevent iron deficiency, improve yield and berry composition in blueberry (Vaccinium spp.) 106
Improvement of Grapevine Iron Nutrition by a Bovine Blood-Derived Compound 104
A fruticultura na Região da Emilia Romanha – Itália 102
Relationship between sensory and NIR spectroscopy in consumer preference of table grape (cv Italia) 102
Evaluation of sustainable management techniques for preventing iron chlorosis in the grapevine 101
Effetto di interventi al terreno diretti al contenimento di forme croniche di deperimento del legno in actinidia. 99
In vitro antioxidative and binding properties of phenolics in traditional, citrus and exotic fruits 98
La clorosi ferrica: dalla soluzione sintetica a quella naturale 97
Diagnosis and remediation of Fe deficiency in perennial fruit crops 96
Valutazione di innovative strategie di adattamento in vigneto e in cantina al mutato contesto climatico 96
Changes in organic compounds secreted by roots in two Poaceae species (Hordeum vulgare and Polypogon monspenliensis) subjected to iron deficiency 96
Prime esperienze sulle varietà Barbera, Syrah e Merlot allevate a COMBI: aspetti agronomici e suscettibilità alla meccanizzazione integrale 95
Effetti produttivi ed implicazioni fisiologiche della cimatura tardiva reiterata su viti di Sangiovese allevate a cordone speronato: uno studio quadriennale. 95
Interventi biologici al terreno per il contenimento di forme croniche di deperimento del legno in actinidia 94
Nutrient management at the rhizosphere through intercropping 94
Qualitative discrimination between organic and biodynamic Sangiovese red wines using droplet evaporation approach 94
A molecular perspective on starch metabolism in woody tissues 94
Nutrição e manejo do solo em fruteiras de caroço em regiões de clima temperado [Nutrition and soil management in stone fruit trees in temperate regions] 94
Utilizzo di ferro complessato da molecole miche in viti ferro-carenti 93
Beneficial effects of bunch-zone late defoliations and shoot positioning on berry composition and colour components of wines undergoing aging in an organically-managed and rainfed Sangiovese vineyard 92
Le migliori tecniche per la gestione del suolo 91
Root-Secreted Coumarins and the Microbiota Interact to Improve Iron Nutrition in Arabidopsis 90
I microelementi in frutticoltura: identificazione e cura delle carenze 89
Root exudates of grasses improve Fe uptake in a citrus rootstock sensitive to Fe-deficiency 88
Comportamento de alguns clones de Gala e Fuji em Ferrara, Região da Emilia Romagna- Itália 88
Vigneto, gli effetti della cimatura tardiva 88
Come gestire il vigneto con il metodo biologico 88
DROPLET EVAPORATION METHOD AS AN APPROACH TO QUALITY ANALYSIS OF ORGANIC AND BIODYNAMIC WINE SAMPLES FROM A LONG-TERM ITALIAN FIELD TRIAL 88
Identification of two novel phytosiderophores secreted by perennial grasses 88
Evaluation of Fe-heme applications or intercropping for preventing iron deficiency in blueberry 88
La flavescenza dorata in Emilia-Romagna 88
Incremento della disponibilità di potassio nel vigneto mediante irrigazione e fertirrigazione 87
Effect of soil treatments in the development of strategies for the control of kiwifruit wood decay. 87
null 87
Totale 12.614
Categoria #
all - tutte 37.654
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 37.654


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.908 0 0 0 0 239 238 276 346 353 180 120 156
2020/20212.403 385 119 64 103 58 145 90 192 361 134 131 621
2021/20222.639 191 147 155 212 244 157 122 191 202 200 404 414
2022/20232.930 293 366 148 295 200 175 185 166 540 98 288 176
2023/20241.316 57 154 152 106 131 182 105 112 32 85 111 89
2024/20251.823 160 555 267 266 575 0 0 0 0 0 0 0
Totale 15.412