ROMBOLA', ADAMO DOMENICO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 8.058
NA - Nord America 5.898
AS - Asia 5.014
SA - Sud America 528
AF - Africa 318
OC - Oceania 24
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
Totale 19.842
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.814
IT - Italia 3.458
SG - Singapore 1.580
GB - Regno Unito 1.568
CN - Cina 1.567
VN - Vietnam 776
DE - Germania 647
SE - Svezia 451
HK - Hong Kong 412
UA - Ucraina 382
BR - Brasile 376
FR - Francia 325
RU - Federazione Russa 319
IN - India 314
NL - Olanda 241
IE - Irlanda 193
ZA - Sudafrica 112
KR - Corea 93
JP - Giappone 92
EE - Estonia 79
CI - Costa d'Avorio 72
TG - Togo 61
AR - Argentina 53
CH - Svizzera 52
BG - Bulgaria 49
CL - Cile 48
CA - Canada 47
ID - Indonesia 45
PT - Portogallo 45
TR - Turchia 41
SC - Seychelles 40
FI - Finlandia 39
GR - Grecia 37
ES - Italia 34
MX - Messico 30
JO - Giordania 27
PL - Polonia 27
EC - Ecuador 23
AT - Austria 22
BE - Belgio 22
AU - Australia 20
NG - Nigeria 20
UZ - Uzbekistan 12
IR - Iran 10
CZ - Repubblica Ceca 9
RS - Serbia 9
RO - Romania 8
BD - Bangladesh 7
CO - Colombia 7
IQ - Iraq 7
MT - Malta 7
MY - Malesia 7
PY - Paraguay 7
GT - Guatemala 6
PE - Perù 6
TW - Taiwan 6
DK - Danimarca 5
HR - Croazia 5
LB - Libano 5
HU - Ungheria 4
LT - Lituania 4
MA - Marocco 4
MD - Moldavia 4
NZ - Nuova Zelanda 4
AL - Albania 3
BO - Bolivia 3
IL - Israele 3
KE - Kenya 3
SI - Slovenia 3
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 3
UY - Uruguay 3
CY - Cipro 2
DZ - Algeria 2
PS - Palestinian Territory 2
TN - Tunisia 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
AE - Emirati Arabi Uniti 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BH - Bahrain 1
BY - Bielorussia 1
DO - Repubblica Dominicana 1
EG - Egitto 1
EU - Europa 1
GY - Guiana 1
KH - Cambogia 1
LV - Lettonia 1
NO - Norvegia 1
PH - Filippine 1
SA - Arabia Saudita 1
SO - Somalia 1
TH - Thailandia 1
VE - Venezuela 1
Totale 19.842
Città #
Southend 1.417
Singapore 1.001
Ashburn 628
Bologna 568
Chandler 498
Fairfield 489
Hong Kong 405
Santa Clara 343
Princeton 299
Wilmington 293
Hefei 240
Woodbridge 239
Jacksonville 238
Houston 232
Beijing 231
Milan 221
Dong Ket 201
Seattle 193
Ann Arbor 189
Dublin 187
Boardman 178
Cambridge 170
Nanjing 137
Westminster 125
Padova 122
Ho Chi Minh City 108
Rome 102
Berlin 97
Jinan 92
Seoul 85
Tokyo 85
Hanoi 82
Shenyang 80
Saint Petersburg 76
Abidjan 72
Los Angeles 72
Cesena 65
Lomé 61
Parma 61
Buffalo 59
Florence 56
Turin 55
Medford 53
Redondo Beach 53
Dallas 51
Mülheim 48
Sofia 48
Hebei 44
Guangzhou 42
São Paulo 38
Nanchang 37
New York 36
San Diego 36
Forlì 35
Redwood City 35
Reggio Emilia 34
Verona 34
Changsha 33
Dearborn 31
Helsinki 31
Tianjin 30
Mahé 29
Bengaluru 28
Amman 27
Olalla 26
Yubileyny 26
Bari 25
Bern 25
Hangzhou 25
Santiago 25
Catania 24
Chicago 23
Jiaxing 23
Napoli 23
Zhengzhou 23
Des Moines 22
Munich 22
Naples 22
Ravenna 22
Norwalk 21
Redmond 21
Abeokuta 20
Frankfurt am Main 20
Jakarta 19
Estoril 18
Haikou 18
Palermo 18
Hyderabad 17
Ottawa 17
Taiyuan 17
Bento Gonçalves 16
Phoenix 16
Rimini 16
Shanghai 16
Taizhou 16
Marche 15
Ningbo 15
Padua 15
Brussels 14
Ferrara 14
Totale 11.700
Nome #
Effetti della cimatura in post-invaiatura in un vigneto biologico (Vitis vinifera L., cv Sangiovese) 356
Efficace l’impiego di silicato di sodio e cloruro di calcio per ridurre lo spacco dei frutti 342
Collezione in vitro di vitigni autoctoni della Calabria 288
Participatory Agroecology School System (PASS) 255
Interventi di cimatura tardiva per sincronizzare maturazione zuccherina e fenolica 248
Iron nutrition of fruit tree crops 241
O cultivo da macieira na Itália: porta-enxertos, cultivares, adubação e irrigação 241
Prevenzione della clorosi ferrica dell’actinidia mediante tecniche sostenibili di gestione del suolo 232
1H NMR foodomics reveals that the biodynamic and the organic cultivation managements produce different grape berries (Vitis vinifera L. cv. Sangiovese) 229
Beneficial effects of bunch-zone late defoliations and shoot positioning on berry composition and colour components of wines undergoing aging in an organically-managed and rainfed Sangiovese vineyard 228
Albana di Romagna: aspetti enologici e sensoriali 226
Characterization of Berry Aromatic Profile of cv. Trebbiano Romagnolo Grapes and Effects of Intercropping with Salvia officinalis L 224
La fertilizzazione delle drupacee 222
Silicio, alleato in vigneto per migliorare la qualità dell'uva 215
Gestione efficiente della chioma e dell’acqua per contrastare l’impatto del cambiamento climatico nella Viticoltura calabrese 210
Effetti della degemmazione basale sulla produttività dei ceppi e sulla qualità dell'uva e del vino nella cv Albana 208
Potential use of winter green manure species for nitrogen recycling by ‘Niagara Rosada’ grapevines 206
Comparison of Sangiovese wines obtained from stabilized organic and biodynamic vineyard management systems 202
Iron deficiency induced changes in carbon fixation and leaf elemental composition of sugar beet (Beta vulgaris) plants 201
Evaluation of Soil and Canopy Management Strategies in Highly Sustainable Viticultural Systems.. 201
Adubação de manutenção em videiras cv. Bordô utilizando-se cinzas vegetais e esterco bovino em sistema orgânico 198
Blood-derived compounds can efficiently prevent iron deficiency in the grapevine 198
Characterization of VOCs Emitted by Foliage of Grapevine cv. Isabella for Prospecting Innovative Cropping Systems 193
Chemical and sensory characterisation of Sangiovese red wines: comparison between biodynamic and organic management 188
Organic acids metabolism in roots of grapevine rootstocks under severe iron deficiency 186
Blood Meal-Based Compound. Good Choice as Iron Fertilizer for Organic Farming 183
An emerging problem affecting apple production: Neofusicoccum parvum. Aureobasidium pullulans L1 and L8 strains as an alternative control strategy 181
Physiological responses of grapevines to biodynamic management 179
Influenza della cultivar sulla composizione chimica e sul valore nutrizionale del gheriglio di noce (Juglans nigra L.) in coltura biologica. 178
Postveraison shoot trimming reduces cluster compactness without compromising fruit quality attributes in organically grown sangiovese grapevines 178
Characterization of apple cultivar susceptibility to Neofusicoccum parvum Brazilian strains 177
Effects of intercropping medicinal and aromatic plants (MAPs) on grapevine cv. Sangiovese berry volatile compounds 177
AVANÇOS NA PROPAGAÇÃO DA FIGUEIRA 173
Physiological responses in roots of the grapevine rootstock 140 Ruggeri subjected to Fe deficiency and Fe-heme nutrition 166
Gestione del suolo e della chioma in sistemi viticoli altamente sostenibili. 166
An environmentally sustainable approach for the management of Phaeoacremonium minimum, the main agent of wood diseases in Actinidia deliciosa 164
Effects of the rate of nutrients by fertigation and broadcast application in Gala and Fuji apple 161
Clorosi ferrica della vite: un problema, diverse soluzioni 158
Clorosi ferrica: suscettibilità del portinnesto, prevenzione e cura 155
Glyphosate impacts on polyphenolic composition in grapevine (Vitis vinifera L.) berries and wine 155
Effetto di interventi al terreno diretti al contenimento di forme croniche di deperimento del legno in actinidia. 154
Cimatura tardiva per ridurre le rese e ritardare la maturazione 154
Effetti produttivi ed implicazioni fisiologiche della cimatura tardiva reiterata su viti di Sangiovese allevate a cordone speronato: uno studio quadriennale. 153
Influence of canopy-applied chitosan on the composition of organic cv. Sangiovese and Cabernet Sauvignon berries and wines 153
Strategie sostenibili per il controllo della clorosi ferrica in specie arboree da frutto 152
Phytosiderophores released by graminaceous species promote 59 Fe uptake in citrus 152
Ambiente e viticoltura, un binomio vincente 151
Avances sobre la nutrición y fertilización del peral en la fruticultura sostenible 151
Effects of late defoliations on chemical and sensory characteristics of cv. Uva Longanesi Wines 149
Interventi biologici al terreno per il contenimento di forme croniche di deperimento del legno in actinidia 147
Risposta vegeto-produttiva di viti Sangiovese in terreno lavorato ed inerbito. 147
Physiological and Enological Implications of Postveraison Trimming in an Organically-Managed Vineyard (cv. Sangiovese) 145
Root-Secreted Coumarins and the Microbiota Interact to Improve Iron Nutrition in Arabidopsis 145
Monitoring of compositional changes during berry ripening in grape seed extracts of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) 143
Modular sito-specific grassing as an agroecological strategy in viticultural systems 143
La clorosi ferrica del pero: influenza di diverse strategie di controllo sulla produttività degli alberi e la qualità dei frutti 142
Evaluation of innovative strategies in vineyard and cellar to mitigate the climate change effects – VINSACLIMA 142
Elaborazione di indici per la diagnostica fogliare su vite (Vitis vinifera L.) cv Sangiovese nella zona DOC Colli di Faenza. 140
Bio e biodinamico: un test sulle uve Sangiovese 139
Influence of fertilisation systems on the mechanical damage of apples 137
Diagnosis and remediation of Fe deficiency in perennial fruit crops 136
Anomalie della maturazione delle uve in Emilia Romagna 136
Le tecniche colturali rispettose dell'ambiente 135
Nitrogen nutrition influences some biochemical responses to iron deficiency in tolerant and sensitive genotypes of Vitis 134
Atti del Convegno Nazionale "La nutrizione delle colture da frutto" 134
Changes in organic compounds secreted by roots in two Poaceae species (Hordeum vulgare and Polypogon monspenliensis) subjected to iron deficiency 134
Clorosi ferrica, riconoscerla per prevenirla 133
A foodomics approach through the HR 1H-NMR to evaluate the differences between organic and biodynamic grape berry 133
Il calcio è l'elemento chiave per la conservazione dei frutti 131
La clorosi ferrica: dalla soluzione sintetica a quella naturale 130
Root exudates of grasses improve Fe uptake in a citrus rootstock sensitive to Fe-deficiency 127
Improvement of Grapevine Iron Nutrition by a Bovine Blood-Derived Compound 127
DROPLET EVAPORATION METHOD AS AN APPROACH TO QUALITY ANALYSIS OF ORGANIC AND BIODYNAMIC WINE SAMPLES FROM A LONG-TERM ITALIAN FIELD TRIAL 127
Changes on the Iron Deficiency Response Mechanisms of Grapevine with Sustainable Strategies for Iron Chlorosis Prevention 126
Relationship between sensory and NIR spectroscopy in consumer preference of table grape (cv Italia) 126
Sustainable strategies to prevent iron deficiency, improve yield and berry composition in blueberry (Vaccinium spp.) 126
Non-destructive assessment of highbush blueberry fruit maturity parameters and anthocyanins by using a visible/ near infrared (Vis/NIR) spectroscopy device: A preliminary approach 125
I microelementi in frutticoltura: identificazione e cura delle carenze 124
Qualitative discrimination between organic and biodynamic Sangiovese red wines using droplet evaporation approach 124
Mineral and vegetable oils as effective dormancy release agents for sustainable viticulture in a sub-tropical region 124
La flavescenza dorata in Emilia-Romagna 124
Assessment of technological maturity parameters and anthocyanins in berries of cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) by a portable vis/NIR device 123
Plant and Soil 122
Incremento della disponibilità di potassio nel vigneto mediante irrigazione e fertirrigazione 121
A fruticultura na Região da Emilia Romanha – Itália 121
Effect of zinc and protein content in different barley cultivars: use of controlled release matrices 120
Effect of soil treatments in the development of strategies for the control of kiwifruit wood decay. 119
Prime esperienze sulle varietà Barbera, Syrah e Merlot allevate a COMBI: aspetti agronomici e suscettibilità alla meccanizzazione integrale 116
Come gestire il vigneto con il metodo biologico 116
Le migliori tecniche per la gestione del suolo 116
Evaluation of sustainable management techniques for preventing iron chlorosis in the grapevine 115
In vitro antioxidative and binding properties of phenolics in traditional, citrus and exotic fruits 115
A molecular perspective on starch metabolism in woody tissues 115
FERTILIZACION Y DIAGNOSIS DEL ESTADO NUTRICIONAL DE LAS ESPECIES FRUTALES 114
Nutrient management at the rhizosphere through intercropping 114
Nutrição e manejo do solo em fruteiras de caroço em regiões de clima temperado [Nutrition and soil management in stone fruit trees in temperate regions] 112
Utilizzo di ferro complessato da molecole miche in viti ferro-carenti 112
NUTRIZIONE DELLA VITE IN RELAZIONE ALLE TECNICHE COLTURALI 111
Vigneto, gli effetti della cimatura tardiva 110
Valutazione di innovative strategie di adattamento in vigneto e in cantina al mutato contesto climatico 110
Totale 16.146
Categoria #
all - tutte 54.053
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 54.053


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/20211.674 0 0 0 0 0 145 90 192 361 134 131 621
2021/20222.639 191 147 155 212 244 157 122 191 202 200 404 414
2022/20232.930 293 366 148 295 200 175 185 166 540 98 288 176
2023/20241.316 57 154 152 106 131 182 105 112 32 85 111 89
2024/20253.408 160 555 267 266 605 150 253 165 81 261 92 553
2025/20263.283 423 654 620 500 749 337 0 0 0 0 0 0
Totale 20.280