VALENTINI, GABRIELE
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 3.809
NA - Nord America 2.979
AS - Asia 2.751
AF - Africa 184
SA - Sud America 155
OC - Oceania 35
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 1
Totale 9.914
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 2.922
IT - Italia 1.689
CN - Cina 898
SG - Singapore 883
GB - Regno Unito 616
DE - Germania 346
VN - Vietnam 293
HK - Hong Kong 232
SE - Svezia 218
IN - India 209
FR - Francia 204
NL - Olanda 116
RU - Federazione Russa 114
UA - Ucraina 107
BR - Brasile 106
KR - Corea 84
CI - Costa d'Avorio 80
IE - Irlanda 79
ZA - Sudafrica 52
FI - Finlandia 50
JP - Giappone 46
EE - Estonia 39
BG - Bulgaria 36
ES - Italia 32
TG - Togo 30
AT - Austria 28
MX - Messico 27
CA - Canada 26
GR - Grecia 25
TR - Turchia 25
AU - Australia 22
AR - Argentina 21
CH - Svizzera 20
ID - Indonesia 19
RO - Romania 16
BE - Belgio 15
PL - Polonia 14
NZ - Nuova Zelanda 13
SC - Seychelles 13
IL - Israele 10
CZ - Repubblica Ceca 9
JO - Giordania 9
CL - Cile 8
IQ - Iraq 8
PT - Portogallo 8
SI - Slovenia 8
EC - Ecuador 6
PE - Perù 6
PK - Pakistan 6
UZ - Uzbekistan 6
CY - Cipro 5
DK - Danimarca 5
LB - Libano 5
BD - Bangladesh 4
IR - Iran 4
RS - Serbia 4
LT - Lituania 3
MA - Marocco 3
PY - Paraguay 3
AL - Albania 2
BA - Bosnia-Erzegovina 2
CO - Colombia 2
EG - Egitto 2
ET - Etiopia 2
HU - Ungheria 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
AZ - Azerbaigian 1
BO - Bolivia 1
BS - Bahamas 1
CR - Costa Rica 1
DZ - Algeria 1
GE - Georgia 1
GT - Guatemala 1
HR - Croazia 1
KZ - Kazakistan 1
LY - Libia 1
NI - Nicaragua 1
PH - Filippine 1
SA - Arabia Saudita 1
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 1
UY - Uruguay 1
VE - Venezuela 1
Totale 9.914
Città #
Singapore 549
Southend 532
Ashburn 384
Santa Clara 274
Chandler 262
Bologna 239
Hong Kong 228
Hefei 211
Fairfield 177
Houston 137
Beijing 127
Princeton 122
Ann Arbor 121
Wilmington 106
Milan 98
Boardman 97
Woodbridge 90
Abidjan 80
Turin 80
Cambridge 75
Dublin 74
Seoul 72
Dong Ket 71
Hyderabad 70
Seattle 68
Hanoi 62
Jacksonville 61
Padova 59
Ho Chi Minh City 57
Nanjing 57
Los Angeles 56
Jinan 50
Westminster 50
Florence 48
Rome 46
Tokyo 46
Buffalo 33
Sofia 32
Bremen 30
Lomé 30
Berlin 29
Dallas 29
Munich 29
Shenyang 29
Bari 28
Helsinki 28
Verona 27
Chicago 25
Parma 23
Bengaluru 22
Hebei 22
Mülheim 19
Redondo Beach 19
Redwood City 19
Frankfurt am Main 18
Pombia 18
Forlì 17
Saint Petersburg 17
Washington 17
Medford 16
Brussels 15
Mérida 15
Pisa 15
Shanghai 15
Changsha 14
Falkenstein 14
Ferrara 14
Nanchang 14
New York 14
Palermo 14
Rimini 14
Siena 14
Zhengzhou 14
Council Bluffs 13
Genoa 13
Guangzhou 13
San Diego 13
Sydney 13
Tianjin 13
Vienna 13
Bucharest 12
Norwalk 12
Paris 12
Phoenix 12
São Paulo 12
Haikou 11
Hangzhou 11
Lappeenranta 11
Marche 11
Reggio Emilia 11
Turku 11
Düsseldorf 10
Taizhou 10
Amman 9
Bern 9
Cesena 9
Des Moines 9
Istanbul 9
London 9
Madrid 9
Totale 5.998
Nome #
Effects of late-season source limitation induced by trimming and antitranspirants canopy sprays on grape composition during ripening in Vitis vinifera cv. Sangiovese. 338
A comprehensive study on the effect of foliar mineral treatments on grapevine epiphytic microorganisms, flavonoid gene expression, and berry composition 265
Ottimi risultati con vite a «Siepe» e potatura semiminima 250
Interventi di cimatura tardiva per sincronizzare maturazione zuccherina e fenolica 248
Una trincia-andanatrice per la gestione dei vigneti inerbiti 236
Anthocyanin and flavonol composition response to veraison leaf removal on Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola, Raboso Piave and Sangiovese Vitis vinifera L. cultivars 220
Se l’accumulo zuccherino è troppo. Cimatura post-invaiatura alla prova. 204
Post-veraison trimming slow down sugar accumulation without modifying phenolic ripening in Sangiovese vines 203
Effect of post-bloom foliar nitrogen application on vines under two level of soil fertilization in increasing bud fertility of ‘Trebbiano Romagnolo’ (Vitis vinifera L.) vine 181
Effects of Mechanical Winter Pruning on Vine Performances and Management Costs in a Trebbiano Romagnolo Vineyard: A Five-Year Study 177
Changes in flavonoid biosynthesis and in the berry whole transcriptome of ‘Sangiovese’ under moderate air temperature increase 173
Phenolic contents and genome-wide expression profiling of grapevine berries (Vitis vinifera L. ‘Sangiovese’) ripened under two different temperature regimes 170
Influence of berry ripeness on accumulation, composition and extractability of skin and seed flavonoids in cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) 166
Using canopy proximal sensors for variable rate fertilization in a Trebbiano romagnolo vineyard 166
La scacchiatura meccanica dei germogli soprannumerari 164
Potatura del Nebbiolo 161
Mappe di vigore per rendere efficiente la distribuzione dei concimi 161
The effectiveness of basal shoot mechanical leaf removal at the onset of bloom to control crop on cv. Sangiovese (V. vinifera L.): Report on a three-year trial 160
Defogliare la vite in pre-fioritura migliora l’uva e il vino. L’Informatore Agrario, 153
Biochemical approaches to study the effects of temperature on grape composition in cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.). 149
Risposta vegeto-produttiva di viti Sangiovese in terreno lavorato ed inerbito. 147
Prove di diradamento per il miglioramento qualitativo del Montepulciano allevato a pergola abruzzese 145
Le forme di allevamento integralmente meccanizzabili messe a punto dall’Università di Bologna. 145
Cover Crop Water Use in Relation to Vineyard Floor Management Practices 145
The Semi-Minimal-Pruned Hedge: A Novel Mechanized Grapevine Training System. 140
Vine Physiology, Yield Parameters and Berry Composition of Sangiovese Grape under Two Different Canopy Shapes and Irrigation Regimes 139
The grapevine VviPrx31 peroxidase as a candidate gene involved in anthocyanin degradation in ripening berries under high temperature 137
Applicazione di cimature post invaiatura per ridurre il disaccoppiamento tra accumulazione zuccherina e maturità fenolica in Vitis vinifera cv Sangiovese 136
Application of kaolin and italian natural chabasite-rich zeolitite to mitigate the effect of global warming in vitis vinifera l. Cv. sangiovese 136
Whole plant temperature manipulation affects flavonoid metabolism and the transcriptome of grapevine berries 133
Impact of flavonoid and cell wall material changes on phenolic maturity in cv. Merlot (vitis vinifera l.) 132
'Star 50' and 'Star 74': New dwarfing grape rootstocks 132
Foliar application of specific yeast derivative enhances anthocyanins accumulation and gene expression in Sangiovese cv (Vitis vinifera L.) 128
Effetto di trattamenti antitraspiranti in pre-fioritura sulla morfologia dei grappoli e sulla composizione dell'uva di Sangiovese (Vitis vinifera L.) 127
L'aumento della temperatura durante la maturazione riduce drasticamente la concentrazione degli antociani nelle uve della cultivar Sangiovese 127
Effetti delle alte temperature sulla qualità del Sangiovese 127
Increasing the source/sink ratio in Vitis vinifera (cv Sangiovese) induces extensive transcriptome reprogramming and modifies berry ripening. 127
Il diradamento meccanico dei germogli 126
Gestione del vigneto e cambiamenti climatici 126
INFLUENCE OF VIGOUR ON VINE PERFORMANCE AND BERRY COMPOSITION OF CV. SANGIOVESE (VITIS VINIFERA L.) 123
Effect of pre-bloom anti-transpirant treatments and leaf removal on Sangiovese (Vitis vinifera L.) winegrapes 117
Use of an automatic fruit-zone cooling system to cope with multiple summer stresses in Sangiovese and Montepulciano grapes 116
Prime esperienze sulle varietà Barbera, Syrah e Merlot allevate a COMBI: aspetti agronomici e suscettibilità alla meccanizzazione integrale 116
Effects of pre-bloom defoliation (hand versus mechanical) on gas excange, yield components and must composition in Sangiovese (Vitis vinifera L.). 113
Zeolite application and irrigation during ripening reduced berry sunburn damage and yield loss in cv. Sangiovese (Vitis vinifera L.) 112
La trinciasarmenti-andanatrice Mulcher: una nuova macchina per la gestione del prato nei vigneti inerbiti 111
Optimizing Viticulture Sustainability Through Foliar Zeolite Treatments: An In-Depth Analysis of Their Impact on Gas Exchange, Yield, and the Composition of Sangiovese Grapes and Wine 110
Climatizzazione 4.0 contro l'impatto del global warming 109
Effetti di cimature in post-invaiatura sulla maturazione tecnologica e fenolica della cv Sangiovese 105
Aspetti agronomici innovativi per la viticoltura del futuro: dalla ricerca alla tecnica applicata. 104
Effect of post-veraison source limitation on the accumulation of sugar, anthocyanins and seed tannins in Vitis vinifera cv. Sangiovese berries 103
Effects of mechanical Pre-Bloom Defoliation on Cordon de Royat Sangiovese ( Vitis vinifera L.) 99
VALUTAZIONE DEL COMPORTAMENTO AGRONOMICO DEI VITIGNI GLERA E GARGANEGA SOTTOPOSTI A DIVERSE FORME DI ALLEVAMENTO NELL’AREA DEI COLLI BERICI 99
Assessment of the temperature threshold for the occurrence of sunburn damage in Vitis vinifera L. 'Sangiovese' 98
Use of a portable vis / NIR device to monitor the accumulation of anthocyanins during ripening in berries of Sangiovese cv (Vitis vinifera L) under heatwave conditions 97
Vite: nuove tecniche per uva di migliore qualità 96
Vitigni minori autoctoni, una ricchezza da valorizzare 95
Influenza del diverso livello di vigore sul comportamento vegeto-produttivo e sulla composizione delle uve e dei vini della cv Sangiovese 93
La trascrittomica per valutare gli effetti delle tecniche colturali in vigneto 93
L'analisi trascrittomica in un vigneto di Sangiovese 92
Prediction of berry sunburn damage with machine learning: Results on grapevine (Vitis vinifera L.) 89
Chioma chiusa o chioma aperta in risposta ai cambiamenti climatici 85
Irrigation during ripening may reduce sunburn damages on berries of Vitis vinifera L. 'Sangiovese' 84
Interventi in verde: come eseguirli e renderli efficaci 84
Potatura meccanica, effetti su resa e qualità delle uve 83
Vineyard canopy management techniques to cope with climate change 82
Sangiovese: l'irrigazione può ridurre le scottature 79
Esperienze di vendemmia differenziale in California 78
The evolution of phenolic compounds in vitis vinifera l. Red berries during ripening: Analysis and role on wine sensory—a review 78
How to modulate mechanical winter pruning according to the productive and enological traits of four Vitis vinifera L. varieties cultivated in the north of Italy 76
La forma di allevamento: una scelta da ponderare 73
Activity of Italian natural chabasite-rich zeolitites against grey mould, sour rot and grapevine moth, and effects on grape and wine composition 68
New perspectives for some local grapevines of the Emilia-Romagna Region (Italy): from the genetic characterization to the wine production in the current scenario of global warming 60
Effects of vineyard irrigation regimes and yeast inoculation strategies on fermentation dynamics and wine sensory profile 54
An Automatic Cooling System to Cope with the Thermal–Radiative Stresses in the Pignoletto White Grape 50
L'effetto della luce sul Grechetto gentile 48
null 47
Results of five year trial to delay ripening of cv Sangiovese (Vitis vinifera L.) by late mechanical defoliation 44
Vite: la potatura tardiva allinea la maturità tecnologica e fenolica 43
Deep Learning-Based Early Yield Prediction via Automatic Inflorescence Detection in Vineyard 36
Effects of zeolite application and irrigation on berry sunburn damage and vine performances in ‘Sangiovese’ (Vitis vinifera L.) 29
Sunburn dynamics: exploring occurrence and evolution on Vitis vinifera berries – a case study of ‘Sangiovese’ and ‘Pignoletto’ cultivars. 27
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Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021617 0 0 0 0 0 61 59 58 119 54 56 210
2021/20221.020 58 58 67 83 85 91 20 107 57 42 143 209
2022/20231.279 108 147 64 179 83 88 47 80 233 30 136 84
2023/2024767 11 93 49 76 101 106 57 84 40 52 45 53
2024/20252.364 173 269 133 155 466 128 155 100 74 212 138 361
2025/20262.097 325 377 312 328 532 223 0 0 0 0 0 0
Totale 10.098