MATTIOLI, ALESSIA UMBERTA
MATTIOLI, ALESSIA UMBERTA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Personale tecnico amm.vo
MATTIOLI A.U.; MATTIOLI U.A.; A. MATTIOLI; Mattioli Alessia Umberta; MATTIOLI A.; A. U. MATTIOLI
Antioxidant activity of commercial food grade tannins exemplified in a wine model
2016 Ricci, Arianna; Olejar, Kenneth J.; Parpinello, Giuseppina P.; Mattioli, Alessia U.; Teslić, Nemanja; Kilmartin, Paul A.; Versari, Andrea
Effect of co-inoculation with yeast and bacteria on chemical and sensory characteristics of commercial Cabernet Franc red wine from Switzerland
2016 Versari, A.; Patrizi, C.; Parpinello, G.P.; Mattioli, A.U.; Pasini, L.; Meglioli, M.; Longhini, G
Evoluzione delle caratteristiche chimiche e sensoriali di vini bianchi Müller Thurgau imbottigliati con diverse tipologie di tappo
2016 Versari, A.; Parpinello, G.P.; Ricci, A.; Basile, A.; Gasperi, G.; Cristoforetti, F.; Pasini, L.; Mattioli, A.U
L’importanza dell’ossigeno per la vinificazione
2016 Versari, Andrea; Parpinello, Giuseppina Paola; Mattioli, Alessia Umberta; Pasini, Luca
Vino: andare lontano senza problemi
2015 Versari, Andrea; Parpinello, GIUSEPPINA PAOLA; Bernardino, Kleiton; Mattioli, Alessia; Pasini, Luca
Bio e biodinamico: un test sulle uve Sangiovese
2014 Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Versari A.; Rombolà A.D.; Nigro G.
Vini a basso contenuto alcolico: dove va la ricerca
2011 Versari Andrea; Parpinello Giuseppina Paola; Mattioli Alessia Umberta
Extraction time course of selected red color components from grape pomace
2010 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.
Fingerprint of enological tannins by multiple techniques approach
2010 Laghi L.; Parpinello G. P.; Del Rio D.; Calani L.; A. U. Mattioli; Versari A.
Caratterizzazione di succhi di albicocca mediante HPLC ed analisi multivariata.
2009 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S.
Valutazione della qualità di uve Trebbiano mediante spettroscopia infrarossa (FT-IR).
2009 Parpinello G.P.; Versari A.; Mattioli A.U.; Galassi S.
Characterisation of Italian apricot commercial juices by high–performance liquid chromatography analysis and multivariate analysis
2008 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S
Contaminazione di patulina in succhi di mela provenienti da agricoltura biologica e convenzionale
2008 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S.
Determination of grape quality at harvest using Fourier transform mid-infrared spectroscopy and multivariate analysis.
2008 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S.
Characterisation of Colour Components and Polymeric Pigments of Commercial Red Wines by Using Selected UV-Vis Spectrophotometric Methods
2007 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.
Survey of Patulin contamination in apple juices from organic and conventional agriculture
2007 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.
Analisi della Vitamina C in succhi di frutta tramite elettroforesi capillare
2006 Parpinello G.P.; Mattioli U.A.; Lupini S.; Versari A.
Nuovi metodi di analisi dei polisaccaridi nei vini
2005 Benelli D.; Mattioli A.; Lupini S.; Parpinello G.P.; Belloni P.; Versari A.
Rapid analysis of ascorbic and isoascorbic acids in fruit juice by capillary electrophoresis
2004 A. Versari; A. Mattioli; G.P. Parpinello; S. Galassi