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Application and use of biotechnology for food fermentation
2005 Guerzoni M.E.; Lanciotti R.; Iucci L.; Patrignani F.; Vannini L.;Gianotti A
Influence of chicken diet and tray disposition of breast packaged in high oxygen modified atmosphere on the dishomogeneity of microbial population, discoloration and oxidation dynamics
2005 Sado S.; Gianotti A.; Guerzoni M.E.
High pressure homogenization is an efficient tool to influence fermentation rate and proteolytic acitivty of starter and non-starter lactic acid bacteria
2005 M.E. Guerzoni; R. Lanciotti; F. Patrignani; Iucci L.
Influenza degli stress ambientali, associati a processi fermentativi, sulla produzione di molecole aromatiche da parte di lieviti e batteri lattici
2005 Vernocchi P.; Guerzoni M.E. ; Vallicelli M.; Ndagijimana M.; Gianotti A.
Combined use of FTIR spectroscopy, GC-MS/SPME and Electronic Nose for the evaluation of safety and quality of Balsamic Vinegar of Modena
2005 Ndagijimana M.; Vannini L.; Saracino P.; Vallicelli M.; Patrignani F.; Lanciotti R.; Guerzoni M.E.
Studio dei fattori che influenzano la dinamica di adesione ad una superficie di acciaio di ceppi di B. cereus termotolleranti e psicrotrofi isolati da alimenti
2005 Gianotti A.; Vallicelli M.; Guerzoni M.E.
Improvement of fermentable sugars and bread flavour by addition of alpha-amylases
2005 Ruggeri S.; Gianotti A.; Serrazanetti D.; Vernocchi P.; Guerzoni M.E.
Natural compounds to control the growth of food spoilage moulds
2005 L. Vannini; M. Monti; M. Ndagijimana; M.E. Guerzoni
Improvement of technological performances of wheat flours and volatile metabolites of fermented dough by addition of exogenous enzymes
2005 S. Ruggeri; A. Gianotti; M. Vallicelli; D. Serrazanetti; P. Vernocchi; M. E. Guerzoni
Studio della dinamica di adesione di E. coli-gfp ad una superficie di materiale da imballaggio per alimenti in funzione di alcuni stress chimico-fisici
2005 A. Gianotti ; F. Cappa ; P. S. Cocconcelli; M. E. Guerzoni
Modulation of acetic acid and other metabolites in sourdough fermentation effect on bread quality and shelf-life
2005 Vernocchi P.; Ndagijimana M.; Gianotti A.; Corsetti A.; Guerzoni M. E.
Improvement of fermentable sugars and bread flavor by addition of alfa-amylases
2005 S. Ruggeri; A. Gianotti; D. Serrazanetti; P. Vernocchi; M. E. Guerzoni
High pressure homogenization is an efficient tool to influence fermentation rate and proteolytic acitivty of starter and non-starter lactic acid bacteria
2005 M.E. Guerzoni; R. Lanciotti; F. Patrignani; Iucci L.
Studio dei fattori che influenzano la dinamica di adesione ad una superficie di acciao di ceppi di B. cereus termotolleranti e psicrotrofi isolati da alimenti
2005 A. Gianotti; M. Vallicelli; M. E. Guerzoni
Microbiological and quality indices for safety and shelf-life prediction of mild processed fresh fish stored under ice and in abuse conditions
2005 Sado S.; Vannini L.; Belletti N.; Guerzoni M.E.
Effects of high pressure homogenisation on the activity of lysozyme, lactoferrin, plasmin and lipase in milk and model system
2005 Iucci L.; Patrignani F.; Vallicelli M.; Lanciotti R.; Guerzoni M. E.
Genotyping and phenotyping characterization of yeast strains able to improve fermentation process in breadmaking
2005 D. Serrazanetti; A. Gianotti; M. Ndagijimana; P. Vernocchi; P. Saracino; M. E. Guerzoni
Use of Yarrowia lipolytica strains for the treatment of olive mill wastewater.
2005 LANCIOTTI R.; GIANOTTI A.; BALDI D.; ANGRISANI R.; MASTROCOLA D.; SUZZI G.; GUERZONI M. E.
Evaluation of the ability of Yarrowia lipolytica to impart strain-dependent characteristics to cheese when used as a ripening adjunct
2005 R. Lanciotti; L. Vannini; C. Chaves Lopez; M. Gobbetti; M. E. Guerzoni
Fattori che influenzano lo sviluppo di Saccharomyces in prodotti caseari
2006 Vannini L.; Paparella A.; Tofalo R.; Ndagijimana M.; Gardini F.; Guerzoni M.E.; Suzzi G.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Application and use of biotechnology for food fermentation | Guerzoni M.E.; Lanciotti R.; Iucci L.; Patrignani F.; Vannini L.;Gianotti A | 2005-01-01 | - | Elsevier | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Influence of chicken diet and tray disposition of breast packaged in high oxygen modified atmosphere on the dishomogeneity of microbial population, discoloration and oxidation dynamics | Sado S.; Gianotti A.; Guerzoni M.E. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
High pressure homogenization is an efficient tool to influence fermentation rate and proteolytic acitivty of starter and non-starter lactic acid bacteria | M.E. Guerzoni; R. Lanciotti; F. Patrignani; Iucci L. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Influenza degli stress ambientali, associati a processi fermentativi, sulla produzione di molecole aromatiche da parte di lieviti e batteri lattici | Vernocchi P.; Guerzoni M.E. ; Vallicelli M.; Ndagijimana M.; Gianotti A. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Combined use of FTIR spectroscopy, GC-MS/SPME and Electronic Nose for the evaluation of safety and quality of Balsamic Vinegar of Modena | Ndagijimana M.; Vannini L.; Saracino P.; Vallicelli M.; Patrignani F.; Lanciotti R.; Guerzoni M.E. | 2005-01-01 | - | FIRMA EFFE S.N.C. | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Studio dei fattori che influenzano la dinamica di adesione ad una superficie di acciaio di ceppi di B. cereus termotolleranti e psicrotrofi isolati da alimenti | Gianotti A.; Vallicelli M.; Guerzoni M.E. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Improvement of fermentable sugars and bread flavour by addition of alpha-amylases | Ruggeri S.; Gianotti A.; Serrazanetti D.; Vernocchi P.; Guerzoni M.E. | 2005-01-01 | - | INRA | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Natural compounds to control the growth of food spoilage moulds | L. Vannini; M. Monti; M. Ndagijimana; M.E. Guerzoni | 2005-01-01 | - | Elsevier | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Improvement of technological performances of wheat flours and volatile metabolites of fermented dough by addition of exogenous enzymes | S. Ruggeri; A. Gianotti; M. Vallicelli; D. Serrazanetti; P. Vernocchi; M. E. Guerzoni | 2005-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Studio della dinamica di adesione di E. coli-gfp ad una superficie di materiale da imballaggio per alimenti in funzione di alcuni stress chimico-fisici | A. Gianotti ; F. Cappa ; P. S. Cocconcelli; M. E. Guerzoni | 2005-01-01 | - | Gianfranco Donelli ed Emilio Guaglianone | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Modulation of acetic acid and other metabolites in sourdough fermentation effect on bread quality and shelf-life | Vernocchi P.; Ndagijimana M.; Gianotti A.; Corsetti A.; Guerzoni M. E. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Improvement of fermentable sugars and bread flavor by addition of alfa-amylases | S. Ruggeri; A. Gianotti; D. Serrazanetti; P. Vernocchi; M. E. Guerzoni | 2005-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
High pressure homogenization is an efficient tool to influence fermentation rate and proteolytic acitivty of starter and non-starter lactic acid bacteria | M.E. Guerzoni; R. Lanciotti; F. Patrignani; Iucci L. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Studio dei fattori che influenzano la dinamica di adesione ad una superficie di acciao di ceppi di B. cereus termotolleranti e psicrotrofi isolati da alimenti | A. Gianotti; M. Vallicelli; M. E. Guerzoni | 2005-01-01 | - | Gianfranco Donelli ed Emilio Guaglianone | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Microbiological and quality indices for safety and shelf-life prediction of mild processed fresh fish stored under ice and in abuse conditions | Sado S.; Vannini L.; Belletti N.; Guerzoni M.E. | 2005-01-01 | - | TUBITAK | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effects of high pressure homogenisation on the activity of lysozyme, lactoferrin, plasmin and lipase in milk and model system | Iucci L.; Patrignani F.; Vallicelli M.; Lanciotti R.; Guerzoni M. E. | 2005-01-01 | - | University College Cork | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Genotyping and phenotyping characterization of yeast strains able to improve fermentation process in breadmaking | D. Serrazanetti; A. Gianotti; M. Ndagijimana; P. Vernocchi; P. Saracino; M. E. Guerzoni | 2005-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Use of Yarrowia lipolytica strains for the treatment of olive mill wastewater. | LANCIOTTI R.; GIANOTTI A.; BALDI D.; ANGRISANI R.; MASTROCOLA D.; SUZZI G.; GUERZONI M. E. | 2005-01-01 | BIORESOURCE TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Evaluation of the ability of Yarrowia lipolytica to impart strain-dependent characteristics to cheese when used as a ripening adjunct | R. Lanciotti; L. Vannini; C. Chaves Lopez; M. Gobbetti; M. E. Guerzoni | 2005-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Fattori che influenzano lo sviluppo di Saccharomyces in prodotti caseari | Vannini L.; Paparella A.; Tofalo R.; Ndagijimana M.; Gardini F.; Guerzoni M.E.; Suzzi G. | 2006-01-01 | - | Chiriotti Editore | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
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