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Metodi di analisi del colore dei vini rossi: antociani, pigmenti polimerici e copigmentazione.
2008 Versari A.; Parpinello G.P.; Galassi S.
Analysis of mechanical properties of cork stoppers and synthetic closures for wine bottling
2008 Giunchi A.; Versari A.; Parpinello G.P.; Galassi S.
Valutazione della qualità di uve Trebbiano mediante spettroscopia infrarossa (FT-IR).
2009 Parpinello G.P.; Versari A.; Mattioli A.U.; Galassi S.
Caratterizzazione di succhi di albicocca mediante HPLC ed analisi multivariata.
2009 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S.
Relationship among sensory descriptors, consumer preference and color parameters of Novello red wines
2009 Parpinello G.P.; Versari A.; Chinnici F.; Galassi S.
Caratterizzazione di tappi in sughero e tappi sintetici utilizzati per l’imbottigliamento del vino
2010 Versari A.; Giunchi A.; Parpinello G.P.; Galassi S.
Extraction time course of selected red color components from grape pomace
2010 Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.
Nuovi metodi di analisi del colore dei vini rossi
2010 Versari A.; Chinnici F.; Parpinello G.P.; Galassi S.
Capire i gusti dei consumatori attraverso l'analisi sensoriale
2010 Parpinello G. P.; Pasini L.; Versari A.
Le tecniche colturali rispettose dell'ambiente
2010 ROMBOLA’ A.D.; KUSCH C.; COVARRUBIAS J.I.; MARODIN G.; SANDRINI E.; MARODIN F.; INGROSSO E.; PJANIC B.; FABIANI A.; PENAZZI F.; BOLIANI A.; PARPINELLO G.;
Fingerprint of enological tannins by multiple techniques approach
2010 Laghi L.; Parpinello G. P.; Del Rio D.; Calani L.; A. U. Mattioli; Versari A.
Prediction of total antioxidant capacity of red wine by Fourier transform infrared spectroscopy
2010 Versari A.; Parpinello G.P.; Scazzina F.; Del Rio D.
Vini a basso contenuto alcolico: dove va la ricerca
2011 Versari Andrea; Parpinello Giuseppina Paola; Mattioli Alessia Umberta
La scelta del tappo ideale: tradizione o innovazione?
2011 Parpinello G.P.; Versari A.; Pasini L.
Crop Load is more effective of canopy density in influencing grape berry and wine composition of Montepulciano (Vitis vinifera L.).
2011 Silvestroni O.; Bravetti B.; Lanari V.; Lattanzi T.; Versari A.; Parpinello G.P.
Characterization of Uva Longanesi red wine by selected parameters related to astringency
2011 Elisa Sartini; Giuseppina P. Parpinello; Sergio Galassi; Andrea Versari
FT-IR spectroscopy and direct orthogonal signal correction preprocessing applied to selected phenolic compounds in red wines
2011 Laghi L.; Versari A.; Parpinello G.P.; Nakaji Y.D.; Boulton R.B.
Prediction of sensory score of Italian traditional balsamic vinegars of Reggio-Emilia by midinfrared spectroscopy
2011 Versari A.; Parpinello G.P.; Chinnici F.; Meglioli G.
Effect of micro-oxygenation on sensory characteristics and consumer preference of Cabernet Sauvignon wine
2012 Parpinello G.P.; Plumejeau F.; Maury C.; Versari A.
Micro-oxygenation of red wine: Chemistry and sensory aspects.
2012 Parpinello G.P.; Versari A.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Metodi di analisi del colore dei vini rossi: antociani, pigmenti polimerici e copigmentazione. | Versari A.; Parpinello G.P.; Galassi S. | 2008-01-01 | L'ENOLOGO | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Analysis of mechanical properties of cork stoppers and synthetic closures for wine bottling | Giunchi A.; Versari A.; Parpinello G.P.; Galassi S. | 2008-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Valutazione della qualità di uve Trebbiano mediante spettroscopia infrarossa (FT-IR). | Parpinello G.P.; Versari A.; Mattioli A.U.; Galassi S. | 2009-01-01 | INDUSTRIE DELLE BEVANDE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Caratterizzazione di succhi di albicocca mediante HPLC ed analisi multivariata. | Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S. | 2009-01-01 | INDUSTRIE DELLE BEVANDE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Relationship among sensory descriptors, consumer preference and color parameters of Novello red wines | Parpinello G.P.; Versari A.; Chinnici F.; Galassi S. | 2009-01-01 | FOOD RESEARCH INTERNATIONAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Caratterizzazione di tappi in sughero e tappi sintetici utilizzati per l’imbottigliamento del vino | Versari A.; Giunchi A.; Parpinello G.P.; Galassi S. | 2010-01-01 | INDUSTRIE DELLE BEVANDE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Extraction time course of selected red color components from grape pomace | Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U. | 2010-01-01 | JOURNAL OF COMMODITY SCIENCE, TECHNOLOGY AND QUALITY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Nuovi metodi di analisi del colore dei vini rossi | Versari A.; Chinnici F.; Parpinello G.P.; Galassi S. | 2010-01-01 | - | Accademia Nazionale della Vite e del Vino | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Capire i gusti dei consumatori attraverso l'analisi sensoriale | Parpinello G. P.; Pasini L.; Versari A. | 2010-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Le tecniche colturali rispettose dell'ambiente | ROMBOLA’ A.D.; KUSCH C.; COVARRUBIAS J.I.; MARODIN G.; SANDRINI E.; MARODIN F.; INGROSSO E.; PJAN...IC B.; FABIANI A.; PENAZZI F.; BOLIANI A.; PARPINELLO G.; | 2010-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Fingerprint of enological tannins by multiple techniques approach | Laghi L.; Parpinello G. P.; Del Rio D.; Calani L.; A. U. Mattioli; Versari A. | 2010-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Prediction of total antioxidant capacity of red wine by Fourier transform infrared spectroscopy | Versari A.; Parpinello G.P.; Scazzina F.; Del Rio D. | 2010-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Vini a basso contenuto alcolico: dove va la ricerca | Versari Andrea; Parpinello Giuseppina Paola; Mattioli Alessia Umberta | 2011-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
La scelta del tappo ideale: tradizione o innovazione? | Parpinello G.P.; Versari A.; Pasini L. | 2011-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Crop Load is more effective of canopy density in influencing grape berry and wine composition of Montepulciano (Vitis vinifera L.). | Silvestroni O.; Bravetti B.; Lanari V.; Lattanzi T.; Versari A.; Parpinello G.P. | 2011-01-01 | LE PROGRÈS AGRICOLE ET VITICOLE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Characterization of Uva Longanesi red wine by selected parameters related to astringency | Elisa Sartini; Giuseppina P. Parpinello; Sergio Galassi; Andrea Versari | 2011-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES | - | 1.01 Articolo in rivista | Versari et al_Uva Longanesi fining_IJFP 2011.pdf |
FT-IR spectroscopy and direct orthogonal signal correction preprocessing applied to selected phenolic compounds in red wines | Laghi L.; Versari A.; Parpinello G.P.; Nakaji Y.D.; Boulton R.B. | 2011-01-01 | FOOD ANALYTICAL METHODS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Prediction of sensory score of Italian traditional balsamic vinegars of Reggio-Emilia by midinfrared spectroscopy | Versari A.; Parpinello G.P.; Chinnici F.; Meglioli G. | 2011-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of micro-oxygenation on sensory characteristics and consumer preference of Cabernet Sauvignon wine | Parpinello G.P.; Plumejeau F.; Maury C.; Versari A. | 2012-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Micro-oxygenation of red wine: Chemistry and sensory aspects. | Parpinello G.P.; Versari A. | 2012-01-01 | - | Nova Science Publishers, Inc. | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
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