SONNI, FRANCESCA
SONNI, FRANCESCA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Assegnisti
Characterisation of Australian Verdelho wines from the Queensland Granite Belt region
2016 Sonni, Francesca; Moore, Evan G.; Chinnici, Fabio; Riponi, Claudio; Smyth, Heather E.
Sensory and Volatile characterization of Australian White wines from cv. Verdelho produced in the Queensland Granite Belt region
2015 Sonni, Francesca; Smyth, Heather E.; Moore, Evan G.; Chinnici, Fabio; Riponi, Claudio
Evoluzione ossidativa di (+)-catechina in vini modello contenenti anidride solforosa, acido ascorbico o gallotannino
2013 Fabio Chinnici; Francesca Sonni; Nadia Natali; Claudio Riponi
Influenza dell'affinamento in fusti di ciliegio sulla composizione fenolica non antocianica di vini rossi
2013 Fabio Chinnici; Francesca Sonni; Nadia Natali; Claudio Riponi
Oxidative evolution of (+)-catechin in model white wine solutions containing sulfur dioxide, ascorbic acid or gallotannins
2013 F. Chinnici; F. Sonni; N. Natali; C. Riponi
Antioxidant Action of Glutathione and the Ascorbic Acid/Glutathione Pair in a Model White Wine
2011 F. Sonni; A.C. Clark; P.D. Prenzler; C. Riponi; G.R. Scollary
Comparative changes in color features and pigment composition of red wines aged in oak and cherry wood casks
2011 F. Chinnici; N. Natali; F. Sonni; A. Bellachioma; C. Riponi
Consumo fermentativo di N assimilabile e sviluppo/evoluzione della componente volatile in vini bianchi ottenuti in assenza di SO2
2011 F. Sonni; M.J. Cejudo Bastante; N. Natali; F. Chinnici; C. Riponi
Impact of Glutathione on the Formation of Methylmethine- and Carboxymethine-Bridged (+)-Catechin Dimers in a Model Wine System
2011 F. Sonni; E.G. Moore; A.C. Clark; F.Chinnici;C. Riponi; G.R. Scollary
Influenza dell’invecchiamento in legno di ciliegio sulla componente antocianica e sul colore di vini rossi
2011 F. Chinnici; F. Sonni; N. Natali; C. Riponi
PRE-FERMENTATIVE REPLACEMENT OF SULPHUR DIOXIDE BY LYSOZYME AND OENOLOGICAL TANNINS: EFFECT ON THE FORMATION AND EVOLUTION OF VOLATILE COMPOUNDS DURING THE BOTTLE STORAGE OF WHITE WINES
2011 F. Sonni; F. Chinnici; N. Natali; C. Riponi
Fermentation of sulphite-free white musts with added lysozyme and oenological tannins: Nitrogen consumption and biogenic amines composition of final wines
2010 Cejudo-Bastante M.J.; Sonni F.; Chinnici F.; Versari A.; Perez-Coello M.S.; Riponi C.
Caratterizzazione della componente antocianica in vini rossi ottenuti per macerazione carbonica: correlazione con i parametri spettrofotometrici relativi al colore
2009 F. Chinnici; F. Sonni; N. Natali; S. Galassi; C. Riponi
Color features and pigment composition of Italian carbonic macerated red wines
2009 F.Chinnici; F.Sonni; N.Natali; S.Galassi; C.Riponi
gas Chromatograpy-Mass Spectrometry (GC-MS) characterisation of volatile compounds in quality vinegars with protected European geographical indication
2009 F.Chinnici; E.Duran; F.Sonni; N.Natali; R.Natera; C.Riponi
INTERAZIONE FRA IL LISOZIMA ESTRATTO DA UOVO ED ALCUNI MACROCOMPONENTI DI MOSTI E VINI
2009 Fabio Chinnici, Claudio Riponi, Francesca Sonni, Luigi Pirrone, Attilio Bellachioma, Matteo Cavagna
Produzione di Vini in assenza di SO2: Influenza del lisozima e del tannino di galla sulla componente volatile
2009 F. Sonni; M. J. Cejudo Bastante;F. Chinnici; N. Natali; C. Riponi
Replacement of sulfure dioxide by lysozyme and oenological tannins during fermentation: influence on volatile composition of white wines
2009 F.Sonni; M.J.C. Bastante; F.Chinnici; N.Natali; C.Riponi
Applicazione di un protocollo sperimentale per la produzione di vini bianchi in assenza di SO2
2008 A.Bellachioma; C.Riponi; F.Chinnici; F.Sonni
Pigment composition of wines obtained from carbonic maceration: correlations with colour features
2008 F.Chinnici; F.Sonni; N.Natali; S.Galassi; C.Riponi