CHIAVARI, CRISTIANA

CHIAVARI, CRISTIANA  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

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Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Physicochemical, microbiological, and sensory characterization of ‘Nduja, a typical sausage from Calabria, southern Italy Chiavari, Cristiana; Grazia, Luigi; Benevelli, Marzia; Faustini, Lorena; Coloretti, Fabio* 2018-01-01 JOURNAL OF FOOD SAFETY - 1.01 Articolo in rivista -
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Gi...ovanna; Grazia, Luigi 2017-01-01 INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL - 1.01 Articolo in rivista -
Ruolo dei lieviti nella produzione e stagionatura del Parmigiano Reggiano Coloretti, F.; Chiavari, C.; Benevelli, M.; Castagnetti, G. B.; Grazia, L. 2017-01-01 SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA - 1.01 Articolo in rivista stlc15_compressed.pdf
Survival of Spoilage and Pathogenic Microorganisms on Cardboard and Plastic Packaging Materials Lorenzo, Siroli; Francesca, Patrignani; Serrazanetti, Diana I.; Cristiana, Chiavari; Marzia, Bene...velli; Luigi, Grazia; Rosalba, Lanciotti 2017-01-01 FRONTIERS IN MICROBIOLOGY - 1.01 Articolo in rivista 67_Siroli et al 2017 Frontiers Pack.pdf
Whey starter addition during maturation of evening milk: effects on some characteristics of cheese milk and Parmigiano–Reggiano cheese Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Nocetti, Marco; Reverberi, Paolo; Bortolazzo, Elena; Musi,... Valeria; Grazia, Luigi 2016-01-01 DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY - 1.01 Articolo in rivista -
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanell...i, Giulia; Chiavari, Cristiana 2015-01-01 JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE - 1.01 Articolo in rivista -
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Ga...rdini; Chiara Montanari 2014-01-01 MEAT SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista -
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy) Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L. 2013-01-01 FOOD CONTROL - 1.01 Articolo in rivista -
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage. Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba La...nciotti; Fausto Gardini 2012-01-01 - HEPERKAN D., KARBANCIOUGLU-GULER F., DASKAYA-D. 4.02 Riassunto (Abstract) -
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. 2012-01-01 FOOD CONTROL - 1.01 Articolo in rivista -
Role of Streptococcus thermophilus PRI60 in histamine accumulation in cheese F. Gardini; F. Rossi; L. Rizzotti; S. Torriani; L. Grazia; C. Chiavari; F. Coloretti; G. Tabanelli 2012-01-01 INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL - 1.01 Articolo in rivista -
Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E. 2011-01-01 SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA - 1.01 Articolo in rivista -
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte I: salsiccia, salami e "Magronella" Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. 2010-01-01 INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI - 1.01 Articolo in rivista -
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte II: "Bovella" e "Bovotto" Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. 2010-01-01 INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI - 1.01 Articolo in rivista -
Control of biogenic amines in low acid salami Coloretti F.; Chiavari C.; Carri S.; Armaforte E.; Castagnetti G.B. 2008-01-01 JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY - 1.01 Articolo in rivista -
I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia 2008-01-01 - Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano 4.01 Contributo in Atti di convegno -
PROFILI SENSORIALI DI SALSICCE OTTENUTE CON CARNE BOVINA CHIAVARI C.; COLORETTI F. 2008-01-01 - s.n 4.03 Poster -
Analisi sensoriale dei salami: proposta di un metodo Chiavari C.; Coloretti F.; Ferri G.; Nanni M. 2007-01-01 INDUSTRIE ALIMENTARI - 1.01 Articolo in rivista -
Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C. 2007-01-01 FEMS MICROBIOLOGY LETTERS - 1.01 Articolo in rivista -
Influenza della spugnatura sulle caratteristiche sensoriali del Puzzone di Moena Chiavari C.; Coloretti F.; Gaiarin G. 2007-01-01 SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA - 1.01 Articolo in rivista -