CABONI, MARIA
CABONI, MARIA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Docenti di ruolo di Ia fascia
M. FIORENZA CABONI; CABONI M.; M. F. CABONI; CABONI MF; Maria F Caboni; M. Caboni; Maria Fiorenza Caboni; Caboni, Maria Fiorenza
Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli
2024 Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.
Enrichment of pasta in antioxidant compounds: from raw material to cooked pasta.
2024 Marzocchi S., Pasini F., Caboni M.F.
Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging.
2024 Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni
Pasta di semola arricchita: studio dell'effetto del processo produttivo e della cottura sui composti antiossidanti
2024 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Renzo Santi, Maria Fiorenza Caboni
Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale
2024 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni
The effect of production process on antioxidant compounds in enriched pasta.
2024 Marzocchi S.,Pasini F., Santi R., Caboni M.F.
Whole grain: an open issue
2024 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni
Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils
2023 Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
Influence of ionic strength and temperature on mineral and protein partitioning of skim milk
2023 Barone G.; Cirrincione F.; Jiang Y.; Rauh V.; Lillevang S.K.; Caboni M.F.; Skibsted L.H.; Ahrné L.
Lipid Process Markers of Durum Wheat Debranning Fractions
2023 Marzocchi S.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.; Pasini F.
Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils
2023 Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
The effect of different storage conditions on phytochemical composition, shelf-life, and bioactive compounds of Voghiera garlic PDO
2023 Tedeschi P.; Brugnoli F.; Merighi S.; Grassilli S.; Nigro M.; Catani M.; Gessi S.; Bertagnolo V.; Travagli A.; Caboni M.F.; Cavazzini A.
The wholewheat pasta: expectation vs. reality
2023 Pasini F., Marzocchi S., Greco Miani M., Caboni M.F.
Assessment of Lipid Quality in Commercial Omega-3 Supplements Sold in the French Market
2022 Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Blasco, Thierry; Cvejić, Jelena; Caboni, Maria Fiorenza; Verardo, Vito
Co-milling process of olives and oleaginous matrices with high nutritional value: a preliminary characterisation of the obtained oils
2022 Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
Deodorization of sunflower oil by high voltage electric field as a nonthermal method sunflower oil refining by electric field
2022 Atefeh Tavakoli, Mohammad Ali Sahari, Mohsen Barzegar, Hassan Ahmadi Gavlighi, Silvia Marzocchi, Sara Marziali, Maria Caboni.
DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE
2022 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni
Effect of the postharvest drying process on the major phenolic compounds of Italian walnuts, using HPLC-MS/MS
2022 Federica Pasini, Vito Verardo, Giovanbattista Sorrenti, Moreno Toselli, Maria Fiorenza Caboni
PROFILING OF PHENOLIC COMPOUND BY HPLC-ESI-QqQ MS IN SORGHUM AND BUCKWHEAT FLOURS AT DIFFERENT GERMINATION TIMES
2022 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Mattia Di Nunzio, Stefania Iametti, Alessandra Marti, Maria Fiorenza Caboni
Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse
2022 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli | Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F. | 2024-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | 46-Pasini_2024.pdf; PREPRINT_IJFST-2023-38175.R1_Proof_hi.pdf |
Enrichment of pasta in antioxidant compounds: from raw material to cooked pasta. | Marzocchi S., Pasini F., Caboni M.F. | 2024-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging. | Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Pasta di semola arricchita: studio dell'effetto del processo produttivo e della cottura sui composti antiossidanti | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Renzo Santi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
The effect of production process on antioxidant compounds in enriched pasta. | Marzocchi S.,Pasini F., Santi R., Caboni M.F. | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Whole grain: an open issue | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils | Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2023-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Influence of ionic strength and temperature on mineral and protein partitioning of skim milk | Barone G.; Cirrincione F.; Jiang Y.; Rauh V.; Lillevang S.K.; Caboni M.F.; Skibsted L.H.; Ahrné L. | 2023-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | Influence of ionic strength and temperature on mineral and protein partitioning of skim milk.pdf |
Lipid Process Markers of Durum Wheat Debranning Fractions | Marzocchi S.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.; Pasini F. | 2023-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | Marzocchi_2023.pdf |
Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils | Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2023-01-01 | - | Società Chimica Italiana | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
The effect of different storage conditions on phytochemical composition, shelf-life, and bioactive compounds of Voghiera garlic PDO | Tedeschi P.; Brugnoli F.; Merighi S.; Grassilli S.; Nigro M.; Catani M.; Gessi S.; Bertagnolo V.;... Travagli A.; Caboni M.F.; Cavazzini A. | 2023-01-01 | ANTIOXIDANTS | - | 1.01 Articolo in rivista | The Effect of Different Storage Conditions on Phytochemical.pdf |
The wholewheat pasta: expectation vs. reality | Pasini F., Marzocchi S., Greco Miani M., Caboni M.F. | 2023-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Assessment of Lipid Quality in Commercial Omega-3 Supplements Sold in the French Market | Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Blasco, Thierry; Cvejić, Jelena; Caboni, Maria Fiore...nza; Verardo, Vito | 2022-01-01 | BIOMOLECULES | - | 1.01 Articolo in rivista | 40-Pasini_2022.pdf |
Co-milling process of olives and oleaginous matrices with high nutritional value: a preliminary characterisation of the obtained oils | Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2022-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | Marzocchi et al. 2022.pdf |
Deodorization of sunflower oil by high voltage electric field as a nonthermal method sunflower oil refining by electric field | Atefeh Tavakoli, Mohammad Ali Sahari, Mohsen Barzegar, Hassan Ahmadi Gavlighi, Silvia Marzocchi, ...Sara Marziali, Maria Caboni. | 2022-01-01 | JOURNAL OF FOOD SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Effect of the postharvest drying process on the major phenolic compounds of Italian walnuts, using HPLC-MS/MS | Federica Pasini, Vito Verardo, Giovanbattista Sorrenti, Moreno Toselli, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
PROFILING OF PHENOLIC COMPOUND BY HPLC-ESI-QqQ MS IN SORGHUM AND BUCKWHEAT FLOURS AT DIFFERENT GERMINATION TIMES | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Mattia Di Nunzio, Stefania Iametti, Alessandra Marti, Maria Fi...orenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |