MARZOCCHI, SILVIA
MARZOCCHI, SILVIA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Assegnisti
Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli
2024 Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.
Enrichment of pasta in antioxidant compounds: from raw material to cooked pasta.
2024 Marzocchi S., Pasini F., Caboni M.F.
Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging.
2024 Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni
Pasta di semola arricchita: studio dell'effetto del processo produttivo e della cottura sui composti antiossidanti
2024 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Renzo Santi, Maria Fiorenza Caboni
Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale
2024 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni
The effect of production process on antioxidant compounds in enriched pasta.
2024 Marzocchi S.,Pasini F., Santi R., Caboni M.F.
Whole grain: an open issue
2024 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni
Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils
2023 Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
Effect of Sprouting on Biomolecular and Antioxidant Features of Common Buckwheat (Fagopyrum esculentum)
2023 Borgonovi, Sara Margherita; Chiarello, Elena; Pasini, Federica; Picone, Gianfranco; Marzocchi, Silvia; Capozzi, Francesco; Bordoni, Alessandra; Barbiroli, Alberto; Marti, Alessandra; Iametti, Stefania; Di Nunzio, Mattia
Future Perspective and Technological Innovation in Cheese Making Using Artichoke (Cynara scolymus) as Vegetable Rennet: A Review
2023 Bravo Bolivar, Michael Steven; Pasini, Federica; Marzocchi, Silvia; Ravagli, Cesare; Tedeschi, Paola
Influence of Post-Harvest 1-Methylcyclopropene (1-MCP) Treatment and Refrigeration on Chemical Composition, Phenolic Profile and Antioxidant Modifications during Storage of Abate Fétel Pears
2023 Paola Tedeschi, Silvia Marzocchi, Nicola Marchetti, Francisco J. Barba, Annalisa Maietti
Lipid Process Markers of Durum Wheat Debranning Fractions
2023 Marzocchi S.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.; Pasini F.
Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils
2023 Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
The wholewheat pasta: expectation vs. reality
2023 Pasini F., Marzocchi S., Greco Miani M., Caboni M.F.
Co-milling process of olives and oleaginous matrices with high nutritional value: a preliminary characterisation of the obtained oils
2022 Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
Deodorization of sunflower oil by high voltage electric field as a nonthermal method sunflower oil refining by electric field
2022 Atefeh Tavakoli, Mohammad Ali Sahari, Mohsen Barzegar, Hassan Ahmadi Gavlighi, Silvia Marzocchi, Sara Marziali, Maria Caboni.
DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE
2022 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni
PROFILING OF PHENOLIC COMPOUND BY HPLC-ESI-QqQ MS IN SORGHUM AND BUCKWHEAT FLOURS AT DIFFERENT GERMINATION TIMES
2022 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Mattia Di Nunzio, Stefania Iametti, Alessandra Marti, Maria Fiorenza Caboni
Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse
2022 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni
Studio di shelf-life di taralli con miscele lipidiche diverse
2022 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli | Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F. | 2024-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | 46-Pasini_2024.pdf; PREPRINT_IJFST-2023-38175.R1_Proof_hi.pdf |
Enrichment of pasta in antioxidant compounds: from raw material to cooked pasta. | Marzocchi S., Pasini F., Caboni M.F. | 2024-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging. | Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Pasta di semola arricchita: studio dell'effetto del processo produttivo e della cottura sui composti antiossidanti | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Renzo Santi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
The effect of production process on antioxidant compounds in enriched pasta. | Marzocchi S.,Pasini F., Santi R., Caboni M.F. | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Whole grain: an open issue | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils | Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2023-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effect of Sprouting on Biomolecular and Antioxidant Features of Common Buckwheat (Fagopyrum esculentum) | Borgonovi, Sara Margherita; Chiarello, Elena; Pasini, Federica; Picone, Gianfranco; Marzocchi, Si...lvia; Capozzi, Francesco; Bordoni, Alessandra; Barbiroli, Alberto; Marti, Alessandra; Iametti, Stefania; Di Nunzio, Mattia | 2023-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | Foods_2023.pdf |
Future Perspective and Technological Innovation in Cheese Making Using Artichoke (Cynara scolymus) as Vegetable Rennet: A Review | Bravo Bolivar, Michael Steven; Pasini, Federica; Marzocchi, Silvia; Ravagli, Cesare; Tedeschi, Paola | 2023-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | Bravo_2023.pdf |
Influence of Post-Harvest 1-Methylcyclopropene (1-MCP) Treatment and Refrigeration on Chemical Composition, Phenolic Profile and Antioxidant Modifications during Storage of Abate Fétel Pears | Paola Tedeschi, Silvia Marzocchi, Nicola Marchetti, Francisco J. Barba, Annalisa Maietti | 2023-01-01 | ANTIOXIDANTS | - | 1.01 Articolo in rivista | antioxidants-12-01955 (1).pdf |
Lipid Process Markers of Durum Wheat Debranning Fractions | Marzocchi S.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.; Pasini F. | 2023-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | Marzocchi_2023.pdf |
Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils | Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2023-01-01 | - | Società Chimica Italiana | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
The wholewheat pasta: expectation vs. reality | Pasini F., Marzocchi S., Greco Miani M., Caboni M.F. | 2023-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Co-milling process of olives and oleaginous matrices with high nutritional value: a preliminary characterisation of the obtained oils | Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2022-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | Marzocchi et al. 2022.pdf |
Deodorization of sunflower oil by high voltage electric field as a nonthermal method sunflower oil refining by electric field | Atefeh Tavakoli, Mohammad Ali Sahari, Mohsen Barzegar, Hassan Ahmadi Gavlighi, Silvia Marzocchi, ...Sara Marziali, Maria Caboni. | 2022-01-01 | JOURNAL OF FOOD SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
PROFILING OF PHENOLIC COMPOUND BY HPLC-ESI-QqQ MS IN SORGHUM AND BUCKWHEAT FLOURS AT DIFFERENT GERMINATION TIMES | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Mattia Di Nunzio, Stefania Iametti, Alessandra Marti, Maria Fi...orenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Studio di shelf-life di taralli con miscele lipidiche diverse | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |