BAGNI, NELLO
BAGNI, NELLO
DIP. DI BIOLOGIA EVOLUZIONISTICA SPERIMENTALE
Chitosan elicits mono-glucosylated stilbene production and release in fed-batch bioreactor cultures of grape cells
2011 Ferri M.; Dipalo S.C.F.; Bagni N.; Tassoni A.
Cadaverine turnover in soybean seedlings using 15N-labelled lysine and cadaverine
2010 M. Ohe; H. Sasaki; M. Niitsu; N. Bagni; A. Tassoni; S. Matsuzaki
Helianthus tuberosus and polyamine research: past and recent applications of a classical growth model
2010 Tassoni A.; Bagni N.; Ferri M.; Franceschetti M.; Khomutov A.; Marques M.P.; Fiuza S.M.; Simonian A.R.; Serafini-Fracassini D.
Chitosan treatment induces changes of protein expression profile and stilbene distribution in Vitis vinifera cell suspensions
2009 Ferri M.; Tassoni A.; Franceschetti M.; Righetti L.; Naldrett M.J.; Bagni N.;
Contenuto di polifenoli in uve e vini dell'Emilia-Romagna
2009 Righetti L.; Tassoni A.; Mordenti G.L.; Ferri M.; Franceschetti M.; Bagni N.
Produzione di resveratrolo in colture cellulari di vite
2009 Ferri M.; Tassoni A.; Righetti L.; Franceschetti M.; Bagni N.
Putative occurrence of lysine decarboxyalse isoforms in soybean (Glycine max) seedlings
2009 Ohe M.; Scoccianti V.; Bagni N.; Tassoni A.; Matsuzaki S.
Bis(guanylhydrazones) negatively affect in vitro germination of kiwifruit pollen and alter the endogenous polyamine pool
2008 Antognoni F.; Bagni N.
Gli antiossidanti: dall'uva al vino
2008 Righetti L.; Tassoni A.; Mordenti G.L.; Simoni M.; Ferri M.; Bagni N.;
Polyamine content in plant derived food: a comparison between soybean and Jerusalem artichoke
2008 Righetti L.; Tassoni A.; Bagni N.
Polyamines and salt stress response and tolerance in Arabidopsis thaliana flowers
2008 Tassoni A.; Franceschetti M.; Bagni N.
Qualità e sicurezza degli alimenti da agricoltura biologica
2008 P. Hrelia; A. Tarozzi; N. Bagni; P. Biagi; S. Hrelia
1-MCP treatment affects tomato ethylene and polyamine metabolism.
2007 A. Tassoni; C.B. Watkins; N. Bagni; P.J. Davies
Cloning, functional identification and structural modelling of Vitis vinifera S-adenosylmethionine decarboxylase
2007 Tassoni A.; Franceschetti M.; Tasco G.; Casadio R.; Bagni N.
Identification of two phenotypes of Arabidopsis thaliana under in vitro salt stress conditions
2007 K. Ruiz-Carrasco; R. Baroni Fornasiero; A. Tassoni; N. Bagni
Il resveratrolo: un ulteriore parametro di qualità nella selezione clonale
2007 Mordenti G.L.; Musiani F.; Bagni N.; Tassoni A.; Franceschetti M.
Manoscritto inedito di Ferdinando Bassi su un fungo patogeno del mais
2007 Bagni N.
Resveratrol production in Vitis vinifera cell suspensions treated with several elicitors
2007 L. Righetti; M. Franceschetti; M. Ferri; A. Tassoni; N. Bagni
Seasonal accumulation of metals by the red alga Gracilaria verrucosa (Rhodophyta) from the Goro lagoon, Po river delta, Italy
2007 Liani B.; Biondi M.; Pistocchi R.; Rabbi E.; Tassoni A.; Bagni N.
The use of rifampicin for resveratrol production in vitis vinifera cell suspensions.
2007 Ferri M.; D'Errico A.L.; Vacchi Suzzi C.; Franceschetti M.; Righetti L.; Bagni N.; Tassoni A.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Chitosan elicits mono-glucosylated stilbene production and release in fed-batch bioreactor cultures of grape cells | Ferri M.; Dipalo S.C.F.; Bagni N.; Tassoni A. | 2011-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Cadaverine turnover in soybean seedlings using 15N-labelled lysine and cadaverine | M. Ohe; H. Sasaki; M. Niitsu; N. Bagni; A. Tassoni; S. Matsuzaki | 2010-01-01 | PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Helianthus tuberosus and polyamine research: past and recent applications of a classical growth model | Tassoni A.; Bagni N.; Ferri M.; Franceschetti M.; Khomutov A.; Marques M.P.; Fiuza S.M.; Simonian... A.R.; Serafini-Fracassini D. | 2010-01-01 | PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Chitosan treatment induces changes of protein expression profile and stilbene distribution in Vitis vinifera cell suspensions | Ferri M.; Tassoni A.; Franceschetti M.; Righetti L.; Naldrett M.J.; Bagni N.; | 2009-01-01 | PROTEOMICS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Contenuto di polifenoli in uve e vini dell'Emilia-Romagna | Righetti L.; Tassoni A.; Mordenti G.L.; Ferri M.; Franceschetti M.; Bagni N. | 2009-01-01 | - | Ce.U.B. Editore | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Produzione di resveratrolo in colture cellulari di vite | Ferri M.; Tassoni A.; Righetti L.; Franceschetti M.; Bagni N. | 2009-01-01 | - | Ce.U.B. Editore | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Putative occurrence of lysine decarboxyalse isoforms in soybean (Glycine max) seedlings | Ohe M.; Scoccianti V.; Bagni N.; Tassoni A.; Matsuzaki S. | 2009-01-01 | AMINO ACIDS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Bis(guanylhydrazones) negatively affect in vitro germination of kiwifruit pollen and alter the endogenous polyamine pool | Antognoni F.; Bagni N. | 2008-01-01 | PLANT BIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Gli antiossidanti: dall'uva al vino | Righetti L.; Tassoni A.; Mordenti G.L.; Simoni M.; Ferri M.; Bagni N.; | 2008-01-01 | VQ | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Polyamine content in plant derived food: a comparison between soybean and Jerusalem artichoke | Righetti L.; Tassoni A.; Bagni N. | 2008-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Polyamines and salt stress response and tolerance in Arabidopsis thaliana flowers | Tassoni A.; Franceschetti M.; Bagni N. | 2008-01-01 | PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Qualità e sicurezza degli alimenti da agricoltura biologica | P. Hrelia; A. Tarozzi; N. Bagni; P. Biagi; S. Hrelia | 2008-01-01 | - | CLUEB | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
1-MCP treatment affects tomato ethylene and polyamine metabolism. | A. Tassoni; C.B. Watkins; N. Bagni; P.J. Davies | 2007-01-01 | - | Springer Verlag | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Cloning, functional identification and structural modelling of Vitis vinifera S-adenosylmethionine decarboxylase | Tassoni A.; Franceschetti M.; Tasco G.; Casadio R.; Bagni N. | 2007-01-01 | JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Identification of two phenotypes of Arabidopsis thaliana under in vitro salt stress conditions | K. Ruiz-Carrasco; R. Baroni Fornasiero; A. Tassoni; N. Bagni | 2007-01-01 | BIOLOGIA PLANTARUM | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Il resveratrolo: un ulteriore parametro di qualità nella selezione clonale | Mordenti G.L.; Musiani F.; Bagni N.; Tassoni A.; Franceschetti M. | 2007-01-01 | - | Istituto Agrario di San Michele all'Adige | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Manoscritto inedito di Ferdinando Bassi su un fungo patogeno del mais | Bagni N. | 2007-01-01 | - | Umberto Allemandi & C. | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Resveratrol production in Vitis vinifera cell suspensions treated with several elicitors | L. Righetti; M. Franceschetti; M. Ferri; A. Tassoni; N. Bagni | 2007-01-01 | CARYOLOGIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Seasonal accumulation of metals by the red alga Gracilaria verrucosa (Rhodophyta) from the Goro lagoon, Po river delta, Italy | Liani B.; Biondi M.; Pistocchi R.; Rabbi E.; Tassoni A.; Bagni N. | 2007-01-01 | AGRICOLTURA MEDITERRANEA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
The use of rifampicin for resveratrol production in vitis vinifera cell suspensions. | Ferri M.; D'Errico A.L.; Vacchi Suzzi C.; Franceschetti M.; Righetti L.; Bagni N.; Tassoni A. | 2007-01-01 | - | Lavoisier Publisher | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |