SANTINI, CECILIA
SANTINI, CECILIA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGRARIE (attivo dal 28/10/2011 al 31/12/2017)
Attivita’ antibatterica di oli essenziali di Origanum heracleoticum e Satureja montana verso Enterococcus faecium, Escherichia coli e Staphylococcus aureus
2014 Cecilia Santini; Francesca M.E. Moccia; Irene Lupi; Ilaria Stefanini; Sauro Biffi; Paola Mattarelli
A Bifidobacterium-based synbiotic product to reduce the transmission of C. jejuni along the poultry food chain.
2012 Baffoni L.; Gaggìa F.; Di Gioia D.; Santini C.; Mogna L.; Biavati B.
Bifidobacterium strains for the treatment of enteric disorders in newborns
2012 Aloisio I.; mazzola G.; Santini C.; Biavati B.; Cencic A.; Di Gioia D.
Characterization of Bifidobacterium spp. strains for the treatment of enteric disorders in newborns.
2012 Aloisio I.; Santini C.; Biavati B.; Dinelli G.; Cencic A.; Chingwaru W.; Mogna L.; Di Gioia D.
Characterization of Bifidobacterium spp. strains to be used as probiotics in newborns.
2012 Aloisio I.; Santini C.; Mazzola G.; Biavati B.; Cencic A.; Di Gioia D.
PERTURBATION OF FOREST SOIL MICROBIAL COMMUNITY BY METAL NANOPARTICLES
2012 BAFFONI L.; CARBONE S.; GAGGìA F.; DI GIOIA D.; VITTORI ANTISARI L.; SANTINI C.; MICHELINI S.; BIAVATI B.
PREBIOTIC ACTIVITY OF COMMERCIAL FIBERS FOR USE IN NEWBORNS
2012 MAZZOLA G.; ALOISIO I.; SANTINI C.; BIAVATI B.; DI GIOIA D.
Supplementation of a selected probiotic strain for Campylobacter control in poultry
2011 Baffoni L.; Gaggia F.; Santini C.; Biavati B.; Di Gioia D.
WILD BERGAMOT ESSENTIAL OIL INHIBITS THE GROWTH OF FOOD-BORNE PATHOGENS AND DOWNREGULATES THE EXPRESSION OF RELATED TOXIN-ENCODING GENES.
2011 Nissen L.; Arora K.; Santini C.; Mattarelli P.; Bellardi M.G.; Sgorbati B.; Biavati B.
Application of probiotic strains as feed additives in poultry against Campylobacter jejuni
2010 Di Gioia D.; Santini C.; Baffoni L.; Gaggia F.; Biavati B.
CAPSICUM NATURAL PRODUCTS RICH IN CAPSAICIN CAN INTERFERE IN TOXINS EXPRESSION OF INTESTINAL PATHOGENS
2010 Santini C.; Nissen L.; Barbanti L.; Sgorbati B.
Characterization of probiotic strains: an ¬application as feed additives in poultry against Campylobacter jejuni
2010 Santini C.; Baffoni L.; Gaggia F.; Granata M.; Gasbarri R.; Di Gioia D.; Biavati B.
Probiotics and prebiotics in poultry feeding: a strategy to reduce the transmission of C. jejuni along the food chain.
2010 Baffoni L.; Gaggia F.; Santini C.; Biavati B.
Intestinal challenge between enteropathogens and probiotics on macrophages: real-time bacterial quantifications and melt point profiles.
2009 Nissen L.; Santini C.; Chingwaru W.; Biavati B.; Cencic A.; Sgorbati B.
ANTIMICROBIAL ACTIVITY AND SURVIVAL IN THE GASTROINTESTINAL TRACT AND FOOD PROCESSING CONDITIONS OF LAB AND BIFIDOBACTERIA STRAINS.
2008 Gasbarri R.; Gaggia F.; Santini C.; Di Gioia D.; Biavati B.
Prebiotics as a substrate for probiotics and their effects on the host health
2008 Baffoni L.; Santini C.; Mattarelli P.; Biavati B.
Alternative therapies to reduce enteric bacterial infections and improve the microbiological safety of pig and poultry production systems
2007 Biavati B.; Santini C.; Leifert C.
IL TRATTO DIGERENTE DELL’UOMO ED IL SUO MICROBIOTA (M4-U1- livello avanzato)-
2007 Santini C.; Mattarelli P.; Baffoni L.; Biavati B.
PREBIOTICI COME SUBSTRATI PER I PROBIOTICI E I LORO EFFETTI SULLA SALUTE (M6-U1-livello avanzato)
2007 Baffoni L.; Santini C.; Mattarelli P.; Biavati B.
PROBIOTICI: CARATTERISTICHE, INTERAZIONE CON L’OSPITE ED EFFICACIA (M5-U1-livello avanzato)
2007 Baffoni L.; Santini C.; Mattarelli P.; Biavati B.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Attivita’ antibatterica di oli essenziali di Origanum heracleoticum e Satureja montana verso Enterococcus faecium, Escherichia coli e Staphylococcus aureus | Cecilia Santini; Francesca M.E. Moccia; Irene Lupi; Ilaria Stefanini; Sauro Biffi; Paola Mattarelli | 2014-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
A Bifidobacterium-based synbiotic product to reduce the transmission of C. jejuni along the poultry food chain. | Baffoni L.; Gaggìa F.; Di Gioia D.; Santini C.; Mogna L.; Biavati B. | 2012-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Bifidobacterium strains for the treatment of enteric disorders in newborns | Aloisio I.; mazzola G.; Santini C.; Biavati B.; Cencic A.; Di Gioia D. | 2012-01-01 | - | University of Latvia Press | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Characterization of Bifidobacterium spp. strains for the treatment of enteric disorders in newborns. | Aloisio I.; Santini C.; Biavati B.; Dinelli G.; Cencic A.; Chingwaru W.; Mogna L.; Di Gioia D. | 2012-01-01 | APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Characterization of Bifidobacterium spp. strains to be used as probiotics in newborns. | Aloisio I.; Santini C.; Mazzola G.; Biavati B.; Cencic A.; Di Gioia D. | 2012-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
PERTURBATION OF FOREST SOIL MICROBIAL COMMUNITY BY METAL NANOPARTICLES | BAFFONI L.; CARBONE S.; GAGGìA F.; DI GIOIA D.; VITTORI ANTISARI L.; SANTINI C.; MICHELINI S.; BI...AVATI B. | 2012-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
PREBIOTIC ACTIVITY OF COMMERCIAL FIBERS FOR USE IN NEWBORNS | MAZZOLA G.; ALOISIO I.; SANTINI C.; BIAVATI B.; DI GIOIA D. | 2012-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Supplementation of a selected probiotic strain for Campylobacter control in poultry | Baffoni L.; Gaggia F.; Santini C.; Biavati B.; Di Gioia D. | 2011-01-01 | - | SIMTREA | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
WILD BERGAMOT ESSENTIAL OIL INHIBITS THE GROWTH OF FOOD-BORNE PATHOGENS AND DOWNREGULATES THE EXPRESSION OF RELATED TOXIN-ENCODING GENES. | Nissen L.; Arora K.; Santini C.; Mattarelli P.; Bellardi M.G.; Sgorbati B.; Biavati B. | 2011-01-01 | GUT | UEGW | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Application of probiotic strains as feed additives in poultry against Campylobacter jejuni | Di Gioia D.; Santini C.; Baffoni L.; Gaggia F.; Biavati B. | 2010-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
CAPSICUM NATURAL PRODUCTS RICH IN CAPSAICIN CAN INTERFERE IN TOXINS EXPRESSION OF INTESTINAL PATHOGENS | Santini C.; Nissen L.; Barbanti L.; Sgorbati B. | 2010-01-01 | GUT | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Characterization of probiotic strains: an ¬application as feed additives in poultry against Campylobacter jejuni | Santini C.; Baffoni L.; Gaggia F.; Granata M.; Gasbarri R.; Di Gioia D.; Biavati B. | 2010-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Probiotics and prebiotics in poultry feeding: a strategy to reduce the transmission of C. jejuni along the food chain. | Baffoni L.; Gaggia F.; Santini C.; Biavati B. | 2010-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Intestinal challenge between enteropathogens and probiotics on macrophages: real-time bacterial quantifications and melt point profiles. | Nissen L.; Santini C.; Chingwaru W.; Biavati B.; Cencic A.; Sgorbati B. | 2009-01-01 | GUT | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
ANTIMICROBIAL ACTIVITY AND SURVIVAL IN THE GASTROINTESTINAL TRACT AND FOOD PROCESSING CONDITIONS OF LAB AND BIFIDOBACTERIA STRAINS. | Gasbarri R.; Gaggia F.; Santini C.; Di Gioia D.; Biavati B. | 2008-01-01 | - | Wydawca Publisher | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Prebiotics as a substrate for probiotics and their effects on the host health | Baffoni L.; Santini C.; Mattarelli P.; Biavati B. | 2008-01-01 | - | Mofin Alce | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Alternative therapies to reduce enteric bacterial infections and improve the microbiological safety of pig and poultry production systems | Biavati B.; Santini C.; Leifert C. | 2007-01-01 | - | Woodhead Publishing Limited | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
IL TRATTO DIGERENTE DELL’UOMO ED IL SUO MICROBIOTA (M4-U1- livello avanzato)- | Santini C.; Mattarelli P.; Baffoni L.; Biavati B. | 2007-01-01 | - | www.healthbiotech.org | 5.01 Libro (Traduzione) | - |
PREBIOTICI COME SUBSTRATI PER I PROBIOTICI E I LORO EFFETTI SULLA SALUTE (M6-U1-livello avanzato) | Baffoni L.; Santini C.; Mattarelli P.; Biavati B. | 2007-01-01 | - | www.healthbiotech.org | 5.01 Libro (Traduzione) | - |
PROBIOTICI: CARATTERISTICHE, INTERAZIONE CON L’OSPITE ED EFFICACIA (M5-U1-livello avanzato) | Baffoni L.; Santini C.; Mattarelli P.; Biavati B. | 2007-01-01 | - | www.healthbiotech.org | 5.01 Libro (Traduzione) | - |