PASINI, LUCA
PASINI, LUCA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Personale tecnico amm.vo
Volatile and sensory composition of Brazilian Muscat sparkling wine and Asti
2021 Marcon A.R.; Delamare A.P.L.; Schwarz L.V.; Pasini L.; Versari A.; Parpinello G.P.; Echeverrigaray S.
Enology meets brewing: IGA craft beer as a new product to link innovation and consumer preference
2017 Parpinello, G. P.; Amatizi, R.; Pasini, L.; Versari, A
Enology meets brewing: IGA craft beer as a new product to link innovation and consumer preference
2017 Parpinello, G. P.; Amatizi, R.; Pasini, L.; Versari, A.
Rapid assessment of red wine compositional parameters by means of a new Waveguide Vector Spectrometer
2017 Teslić, N.; Berardinelli, A.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Parpinello, G.P.; Pasini, L.; Versari, A
Aromatic Characterization of Sparkling Moscato Wines from Farroupilha (RSBRasil) and Asti (Italy)
2016 Rossi Marcon, A.; Echeverrigaray, S.; Schwarz, L. V.; Longaray Delamare, A. P.; Pasini, L.; Parpinello, G. P.
Effect of co-inoculation with yeast and bacteria on chemical and sensory characteristics of commercial Cabernet Franc red wine from Switzerland
2016 Versari, A.; Patrizi, C.; Parpinello, G.P.; Mattioli, A.U.; Pasini, L.; Meglioli, M.; Longhini, G
Evoluzione delle caratteristiche chimiche e sensoriali di vini bianchi Müller Thurgau imbottigliati con diverse tipologie di tappo
2016 Versari, A.; Parpinello, G.P.; Ricci, A.; Basile, A.; Gasperi, G.; Cristoforetti, F.; Pasini, L.; Mattioli, A.U
L’importanza dell’ossigeno per la vinificazione
2016 Versari, Andrea; Parpinello, Giuseppina Paola; Mattioli, Alessia Umberta; Pasini, Luca
Sgavetta, vitigno autoctono nella terra dei Lambruschi
2015 Grasselli A.; Parpinello G.P.; Pasini L.; Versari A.
Vino: andare lontano senza problemi
2015 Versari, Andrea; Parpinello, GIUSEPPINA PAOLA; Bernardino, Kleiton; Mattioli, Alessia; Pasini, Luca
La scelta del tappo ideale: tradizione o innovazione?
2011 Parpinello G.P.; Versari A.; Pasini L.
Capire i gusti dei consumatori attraverso l'analisi sensoriale
2010 Parpinello G. P.; Pasini L.; Versari A.
Cloning and detection of serpin-like protein encoding gene in Bifidobacterium longum strains.
2008 Nissen L.; Pasini L.; Biavati B.; Sgorbati B.
Role of Bifidobacterium longum in the induction of apoptotic deletion in the human enterocyte-like Caco-2 cell line
2006 Nissen L.; Pasini L.; Biavati B.; Malagolini N.; Dall’Olio F.; Della Valle G.; Sgorbati B.
Role of Bifidobacterium longum in the induction of apoptosis in the human enterocyte-like Caco-2 cell line
2005 L. NISSEN; L.Baffoni; L. PASINI; B. BIAVATI; N. MALAGOLINI; G. DELLA VALLE; B. SGORBATI.
Influence of fertilisation systems on the mechanical damage of apples
2004 L. Pasini; L. Ragni; A. D. Rombolà; A. Berardinelli; A. Guarnieri; B. Marangoni
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Volatile and sensory composition of Brazilian Muscat sparkling wine and Asti | Marcon A.R.; Delamare A.P.L.; Schwarz L.V.; Pasini L.; Versari A.; Parpinello G.P.; Echeverrigara...y S. | 2021-01-01 | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Enology meets brewing: IGA craft beer as a new product to link innovation and consumer preference | Parpinello, G. P.; Amatizi, R.; Pasini, L.; Versari, A | 2017-01-01 | - | M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Enology meets brewing: IGA craft beer as a new product to link innovation and consumer preference | Parpinello, G. P.; Amatizi, R.; Pasini, L.; Versari, A. | 2017-01-01 | - | M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Rapid assessment of red wine compositional parameters by means of a new Waveguide Vector Spectrometer | Teslić, N.; Berardinelli, A.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Parpinello, G.P.; Pasini, L.; Versari, A | 2017-01-01 | LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aromatic Characterization of Sparkling Moscato Wines from Farroupilha (RSBRasil) and Asti (Italy) | Rossi Marcon, A.; Echeverrigaray, S.; Schwarz, L. V.; Longaray Delamare, A. P.; Pasini, L.; Parpi...nello, G. P. | 2016-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Effect of co-inoculation with yeast and bacteria on chemical and sensory characteristics of commercial Cabernet Franc red wine from Switzerland | Versari, A.; Patrizi, C.; Parpinello, G.P.; Mattioli, A.U.; Pasini, L.; Meglioli, M.; Longhini, G | 2016-01-01 | JOURNAL OF CHEMICAL TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Evoluzione delle caratteristiche chimiche e sensoriali di vini bianchi Müller Thurgau imbottigliati con diverse tipologie di tappo | Versari, A.; Parpinello, G.P.; Ricci, A.; Basile, A.; Gasperi, G.; Cristoforetti, F.; Pasini, L.;... Mattioli, A.U | 2016-01-01 | INDUSTRIE DELLE BEVANDE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
L’importanza dell’ossigeno per la vinificazione | Versari, Andrea; Parpinello, Giuseppina Paola; Mattioli, Alessia Umberta; Pasini, Luca | 2016-01-01 | AGRICOLTURA RICERCA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Sgavetta, vitigno autoctono nella terra dei Lambruschi | Grasselli A.; Parpinello G.P.; Pasini L.; Versari A. | 2015-01-01 | L'INFORMATORE AGRARIO | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Vino: andare lontano senza problemi | Versari, Andrea; Parpinello, GIUSEPPINA PAOLA; Bernardino, Kleiton; Mattioli, Alessia; Pasini, Luca | 2015-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
La scelta del tappo ideale: tradizione o innovazione? | Parpinello G.P.; Versari A.; Pasini L. | 2011-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Capire i gusti dei consumatori attraverso l'analisi sensoriale | Parpinello G. P.; Pasini L.; Versari A. | 2010-01-01 | AGRICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Cloning and detection of serpin-like protein encoding gene in Bifidobacterium longum strains. | Nissen L.; Pasini L.; Biavati B.; Sgorbati B. | 2008-01-01 | ANNALS OF MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Role of Bifidobacterium longum in the induction of apoptotic deletion in the human enterocyte-like Caco-2 cell line | Nissen L.; Pasini L.; Biavati B.; Malagolini N.; Dall’Olio F.; Della Valle G.; Sgorbati B. | 2006-01-01 | ANNALS OF MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Role of Bifidobacterium longum in the induction of apoptosis in the human enterocyte-like Caco-2 cell line | L. NISSEN; L.Baffoni; L. PASINI; B. BIAVATI; N. MALAGOLINI; G. DELLA VALLE; B. SGORBATI. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Influence of fertilisation systems on the mechanical damage of apples | L. Pasini; L. Ragni; A. D. Rombolà; A. Berardinelli; A. Guarnieri; B. Marangoni | 2004-01-01 | BIOSYSTEMS ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |