CATIZONE, PIETRO
CATIZONE, PIETRO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGRARIE (attivo dal 28/10/2011 al 31/12/2017)
PIETRO CATIZONE; Catizone P.; P. CATIZONE
Agro-Environmental Approach and Management of Mediterranean Archaeological Areas
2008 P. Rossi Pisa; G. Bitelli; M. Bittelli; P. Catizone; L. Ferroni; M. Speranza; M. Vignudelli; N. Marchetti
Agronomic traits and deoxynivalenol contamination of two tetraploid wheat species (Triticum turgidum spp. durum, Triticum turgidum spp. turanicum) grown strictly under low input conditions
2014 Dinelli, Giovanni; Di Silvestro Raffaella, ; Nipoti, Paola; Prodi, Antonio; Catizone, Pietro; Marotti, Ilaria; Bosi, Sara; Bregola, Valeria; DI LORETO ALESSANDRO,
Agronomic, nutritional and nutraceutical aspects of durum wheat (Triticum durum Desf.) cultivars under low input agricultural management
2013 Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedettelli S.; Ghiselli L.; Catizone P.
Aspetti agronomici , proprietà nutrizionali e nutraceutiche di varietà di frumento tenero (Triticum aestivum L.) coltivate a basso input
2012 Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedettelli S.; Ghiselli L.; Catizone P.
Atrazine and metolachlor degradation in subsoils
2001 Accinelli C.; Dinelli G.; Vicari A.; Catizone P.
Biosynthesis of polyphenol phytoestrogens in plants
2005 DINELLI G.; BONETTI A.; D’ANTUONO L.; ELEMENTI S.; CATIZONE P.
Biotransformation of common bean (Phaseolus vulgaris L.) flavonoid glycosides by Bifidobacterium species from human intestinal origin
2007 MAROTTI I.; BONETTI A.; BIAVATI B.; CATIZONE P; DINELLI G.
Biotrasformazione di flavonoidi glicosidi in fagiolo comune (Phaseolus vulgaris L) da parte di Bifidobacterium spp.
2006 I. MAROTTI; A. BONETTI; B. BIAVATI; P. CATIZONE; G. DINELLI
Biotrasformazione di flavonoidi glicosidi in fagiolo comune (Phaseolus vulgaris L.) da parte di Bifidobacterium spp.
2006 I. Marotti; A. Bonetti; B. Biavati; P. Catizone; G. Dinelli
Caratterizzazione nutrizionale e nutraceutica di Kamut® Khorasan e di frumento duro a differenti stadi di maturazione
2012 Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Catizone P.; Benedettelli S.; Whittaker A.; Quinn R.
Caratterizzazione quali-quantitativa di fitoestrogeni nei germogli di fagiolo comune (Phaseolus vulgaris L.).
2009 DINELLI G.; BETTI L; MAROTTI I; TREBBI G; BOSI S.; DI SILVESTRO R.; BREGOLA V; CATIZONE P.
Characterization of Italian popualtions of Lolium spp. resistant and susceptible to diclofop-methyl by Inter Simple Sequence Repeat (ISSR)
2004 DINELLI G.; BONETTI A.; MAROTTI I.; MINELLI M.; CATIZONE P.
Characterization of some Italian common bean (Phaseolus vulgaris L.) landraces by RAPD, semi-random and ISSR molecular markers
2007 Marotti I.; Bonetti A.; Minelli M.; Catizone P.; Dinelli G.
Classification of Italian Xanthium strumarium complex based on biological traits, electrophoretic analysis and response to maize interference
2000 Baldoni, G; Viggiani, P; Bonetti, A; Dinelli, G; Catizone, P
Classification of Italian Xanthium strumarium complex based on biological traits, electrophoretic analysis and response to maize interference
2000 Baldoni G.; Viggiani P.; Bonetti A.; Dinelli G.; Catizone P.
Compared use of HPLC and FZCE for cluster analysis of Triticum spp and for the identification of T. durum adulteration
2004 BONETTI A.; MAROTTI I.; CATIZONE P.; DINELLI G.; MAIETTI A.; TEDESCHI P.; BRANDOLINI V.
Comparison of the persistence of atrazine and metolachlor under field and laboratory conditions
2000 Dinelli G.; Accinelli C.; Vicari A.; Catizone P.
Composition and content of seed flavonoids in forage and grain legume crops
2007 PRATI S.; BARAVELLI V.; FABBRI D.; SCHWARZINGER C.; BRANDOLINI V.; MAIETTI A.; TEDESCHI P.; BENVENUTI S.; MACCHIA M.; MAROTTI I.; BONETTI A.; CATIZONE P.; DINELLI G.
Content of flavonols in Italian bean (Phaseolus vulgaris L.) ecotypes
2006 DINELLI G.; BONETTI A.; MINELLI M.; MAROTTI I.; CATIZONE P.; MAZZANTI A.
Correlation between polyphenolic profile and antioxidant activity of old and modern common wheat varieties
2012 E. Leoncini; C. Prata; M. Malaguti; A. Segura-Carretero; I. Marotti; P. Catizone; G. Dinelli; S. Hrelia
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Agro-Environmental Approach and Management of Mediterranean Archaeological Areas | P. Rossi Pisa; G. Bitelli; M. Bittelli; P. Catizone; L. Ferroni; M. Speranza; M. Vignudelli; N. M...archetti | 2008-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Agronomic traits and deoxynivalenol contamination of two tetraploid wheat species (Triticum turgidum spp. durum, Triticum turgidum spp. turanicum) grown strictly under low input conditions | Dinelli, Giovanni; Di Silvestro Raffaella, ; Nipoti, Paola; Prodi, Antonio; Catizone, Pietro; Mar...otti, Ilaria; Bosi, Sara; Bregola, Valeria; DI LORETO ALESSANDRO, | 2014-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY | - | 1.01 Articolo in rivista | 583-ArticleText-3823-3-10-20140930.pdf |
Agronomic, nutritional and nutraceutical aspects of durum wheat (Triticum durum Desf.) cultivars under low input agricultural management | Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedette...lli S.; Ghiselli L.; Catizone P. | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY | - | 1.01 Articolo in rivista | Dinelli et al_2013_IJA.pdf |
Aspetti agronomici , proprietà nutrizionali e nutraceutiche di varietà di frumento tenero (Triticum aestivum L.) coltivate a basso input | Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedette...lli S.; Ghiselli L.; Catizone P. | 2012-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Atrazine and metolachlor degradation in subsoils | Accinelli C.; Dinelli G.; Vicari A.; Catizone P. | 2001-01-01 | BIOLOGY AND FERTILITY OF SOILS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Biosynthesis of polyphenol phytoestrogens in plants | DINELLI G.; BONETTI A.; D’ANTUONO L.; ELEMENTI S.; CATIZONE P. | 2005-01-01 | - | CRC Press | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Biotransformation of common bean (Phaseolus vulgaris L.) flavonoid glycosides by Bifidobacterium species from human intestinal origin | MAROTTI I.; BONETTI A.; BIAVATI B.; CATIZONE P; DINELLI G. | 2007-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Biotrasformazione di flavonoidi glicosidi in fagiolo comune (Phaseolus vulgaris L) da parte di Bifidobacterium spp. | I. MAROTTI; A. BONETTI; B. BIAVATI; P. CATIZONE; G. DINELLI | 2006-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Biotrasformazione di flavonoidi glicosidi in fagiolo comune (Phaseolus vulgaris L.) da parte di Bifidobacterium spp. | I. Marotti; A. Bonetti; B. Biavati; P. Catizone; G. Dinelli | 2006-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Caratterizzazione nutrizionale e nutraceutica di Kamut® Khorasan e di frumento duro a differenti stadi di maturazione | Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Catizone ...P.; Benedettelli S.; Whittaker A.; Quinn R. | 2012-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Caratterizzazione quali-quantitativa di fitoestrogeni nei germogli di fagiolo comune (Phaseolus vulgaris L.). | DINELLI G.; BETTI L; MAROTTI I; TREBBI G; BOSI S.; DI SILVESTRO R.; BREGOLA V; CATIZONE P. | 2009-01-01 | - | M. Bindi | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Characterization of Italian popualtions of Lolium spp. resistant and susceptible to diclofop-methyl by Inter Simple Sequence Repeat (ISSR) | DINELLI G.; BONETTI A.; MAROTTI I.; MINELLI M.; CATIZONE P. | 2004-01-01 | WEED SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Characterization of some Italian common bean (Phaseolus vulgaris L.) landraces by RAPD, semi-random and ISSR molecular markers | Marotti I.; Bonetti A.; Minelli M.; Catizone P.; Dinelli G. | 2007-01-01 | GENETIC RESOURCES AND CROP EVOLUTION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Classification of Italian Xanthium strumarium complex based on biological traits, electrophoretic analysis and response to maize interference | Baldoni, G; Viggiani, P; Bonetti, A; Dinelli, G; Catizone, P | 2000-01-01 | WEED RESEARCH | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Classification of Italian Xanthium strumarium complex based on biological traits, electrophoretic analysis and response to maize interference | Baldoni G.; Viggiani P.; Bonetti A.; Dinelli G.; Catizone P. | 2000-01-01 | WEED RESEARCH | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Compared use of HPLC and FZCE for cluster analysis of Triticum spp and for the identification of T. durum adulteration | BONETTI A.; MAROTTI I.; CATIZONE P.; DINELLI G.; MAIETTI A.; TEDESCHI P.; BRANDOLINI V. | 2004-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Comparison of the persistence of atrazine and metolachlor under field and laboratory conditions | Dinelli G.; Accinelli C.; Vicari A.; Catizone P. | 2000-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Composition and content of seed flavonoids in forage and grain legume crops | PRATI S.; BARAVELLI V.; FABBRI D.; SCHWARZINGER C.; BRANDOLINI V.; MAIETTI A.; TEDESCHI P.; BENVE...NUTI S.; MACCHIA M.; MAROTTI I.; BONETTI A.; CATIZONE P.; DINELLI G. | 2007-01-01 | JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Content of flavonols in Italian bean (Phaseolus vulgaris L.) ecotypes | DINELLI G.; BONETTI A.; MINELLI M.; MAROTTI I.; CATIZONE P.; MAZZANTI A. | 2006-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Correlation between polyphenolic profile and antioxidant activity of old and modern common wheat varieties | E. Leoncini; C. Prata; M. Malaguti; A. Segura-Carretero; I. Marotti; P. Catizone; G. Dinelli; S. ...Hrelia | 2012-01-01 | - | Edizioni MAF Servizi | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |