PRANDINI, LAURA

PRANDINI, LAURA  

DIMEVET - DIPARTIMENTO DI SCIENZE MEDICHE VETERINARIE  

Dottorandi  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 22 (tempo di esecuzione: 0.032 secondi).
Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Application of near-infrared spectroscopy as at line method for the evaluation of histamine in tuna fish (Thunnus albacares) Currò, Sarah; Savini, Federica; Fasolato, Luca; Indio, Valentina; Tomasello, Federico; Rampazzo, ...Giulia; Zironi, Elisa; Pagliuca, Giampiero; Gazzotti, Teresa; Prandini, Laura; Accurso, Damiano; Serraino, Andrea; Giaccone, Valerio; Giacometti, Federica 2025-01-01 FOOD CONTROL - 1.01 Articolo in rivista 1- Curro Food Control 2025.pdf
Autocontrollo e controllo ufficiale nel processo di produzione della carne frollata a secco nella normativa unionale Liuzzo, G.; Savini, F.; Prandini, L.; Padovani, A.; Benedetti, S.; Granitto, G.; Serraino, A. 2025-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Behaviour of Listeria monocytogenes and Yersinia enterocolitica during beef dry-aging up to 60 days Savini, Federica; Prandini, Laura; Indio, Valentina; Tomasello, Federico; Seguino, Alessandro; De... Cesare, Alessandra; Panseri, Sara; Giacometti, Federica; Delibato, Elisabetta; Bardasi, Lia; Taddei, Roberta; Serraino, Andrea 2025-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY - 1.01 Articolo in rivista Savini_et_al_IJFM_2024_REV round 2 clean.pdf
Neglected and Underutilized Fish Species: The Potential Loss of Value in the Italian Context Masi, M.; Vecchio, Y.; Dolfi, E.; Marrocco, E. S.; Yeter, G.; Troise, F.; Prandini, L.; Savini, F....; Panebianco, F.; Pandiscia, A.; Bonerba, E.; Terio, V.; Civera, T.; Serraino, A.; Giacometti, F. 2025-01-01 SUSTAINABILITY - 1.01 Articolo in rivista sustainability-17-08808.pdf
Production of biogenic amines and changes in the microbiome composition of dry-cured fish during dynamic storage up to the end of the shelf life De Cesare, Alessandra; Indio, Valentina; Savini, Federica; Mansouri, Anis; Barbieri, Federica; Ga...rdini, Fausto; Polizzi, Giulia; Prandini, Laura; Tomasello, Federico; Seguino, Alessandro; Serraino, Andrea 2025-01-01 LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE - 1.01 Articolo in rivista -
Valutazione della resistenza ai carbapenemi di Escherichia coli commensali isolati da carcasse e contenuto cecale di coniglio Prandini, L.; Fiorentini, L.; Siclari, C. R.; Parigi, M.; Giacometti, F.; Polizzi, G.; Zanato, E....; Seguino, A.; Indio, V.; De Cesare, A.; Serraino, A.; Savini, F. 2025-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Effect of infrared technology on the behavior of Listeria monocytogens, Salmonella spp. and Enterobacteriaceae in homogenized raw vaccine milk: preliminary results Savini, Federica; Tomasello, Federico; Indio, Valentina; De Cesare, Alessandra; Fontana, Mauro; P...anseri, Sara; Prandini, Laura; Serraino, Andrea; Giacometti, Federica 2024-01-01 ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY - 1.01 Articolo in rivista ijfs-13-3-12379 (1).pdf
Ensuring safety in dry-cured fish products: describing the behaviour of Listeria monocytogenes in artisanal ready to eat salmon, swordfish and tuna Tomasello, Federico; Prandini, Laura; Savini, Federica; Giacometti, Federica; Indio, Valentina; T...roja, Fulvia; Mekonnen, YITAGELE TEREFE; Valero Díaz, Antonio; DE CESARE, Alessandra; Serraino, Andrea 2024-01-01 - - 4.03 Poster -
Impact of dry aging on quality parameters and microbiological safety of beef Savini, Federica; Indio, Valentina; Panseri, Sara; Chiesa, Luca; Negri, Armando; Grassi Scalvini,... Francesca; De Cesare, Alessandra; Mazzoni, Maurizio; Clavenzani, Paolo; Prandini, Laura; Tomasello, Federico; Terefe Mekonnen, Yitagele; Giacometti, Federica; Serraino, Andrea 2024-01-01 LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE - 1.01 Articolo in rivista 1-s2.0-S0023643824006698-main.pdfScienceDirect_files_04Dec2024_15-32-52.624.zip
Impact of fish dry-curing on the behaviour of Listeria monocytogenes during the production of ready to eat fishery products Savini, Federica; Giacometti, Federica; Tomasello, Federico; Indio, Valentina; Gardini, Fausto; B...arbieri, Federica; Bardasi, Lia; Ramini, Mattia; Prandini, Laura; Terrefe Mekkonnen, Yitagele; Cuomo, Sean Alberto; De Cesare, Alessandra; Serraino, Andrea 2024-01-01 LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE - 1.01 Articolo in rivista 1-s2.0-S0023643824006601-main.pdf
Impiego di nuove tecnologie per la frollatura dei prodotti della pesca: questionario sullo stato dell'arte nell'attività di ristorazione Diolaiti, Aurora; Marrone, Raffaele; Prandini, Laura; Indio, Valentina; Savini, Federica 2024-01-01 - - 4.03 Poster -
MALDI-TOF and machine learning: preliminary results of Campylobacter jejuni sub-typing Garofolo, Giuliano; Felicioni, Eugenio; Romualdi, Teresa; Prandini, Laura; Indio, Valentina; Savi...ni, Federica; Giacometti, Federica 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Maturazione del pesce: revisione della letteratura ed aspetti/considerazioni di sicurezza alimentare. Troise F., Savini F., Prandini L., Indio V., De Cesare A., Masi M., Vecchio Y., Panebianco F., Ci...vera T., Terio V., Bonerba E., Pandiscia A., Alberghini L., Catellani P., Serraino A., Giacometti F. 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Microbiological safety of dry-aged meat: a critical review of data gaps and research needs to define process hygiene and safety criteria Savini, Federica; Indio, Valentina; Giacometti, Federica; Mekkonnen, Yitagele Terefe; De Cesare, ...Alessandra; Prandini, Laura; Marrone, Raffaele; Seguino, Alessandro; Di Paolo, Marika; Vuoso, Valeria; Tomasello, Federico; Serraino, Andrea 2024-01-01 ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY - 1.01 Articolo in rivista ijfs-13-3-12438.pdfSupplementary_12438_PROOF+(1).pdf
Microbiological safety of dry-cured fish from the raw material to the end of processing Indio, Valentina; Savini, Federica; Gardini, Fausto; Barbieri, Federica; Prandini, Laura; Mekonne...n, Yitagele Terefe; Tomasello, Federico; Giacometti, Federica; Seguino, Alessandro; Serraino, Andrea; De Cesare, Alessandra 2024-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY - 1.01 Articolo in rivista 1-s2.0-S0168160524000850-main (1).pdf1-s2.0-S0168160524000850-mmc1.docx
Modifiche istologiche della carne frollata a secco Savini, Federica; Mazzoni, Maurizio; Prandini, Laura; Tomasello, Federico; Giacometti, Federica; ...Seguino, Alessandro; DE CESARE, Alessandra; Serraino, Andrea 2024-01-01 - - 4.03 Poster -
Politica comune della pesca e catture indesiderate: revisione normativa per una corretta gestione ed opportunità di valorizzazione di specie ittiche neglette. XXXIII Congresso Nazionale dei Medici Veterinari Igienisti, Panebianco F., Civera T., Prandini L., Savini F., Indio V., Masi M., Vecchio Y., De Cesare A., Tr...oise F., Terio V., Bonerba E., Pandiscia A., Alberghini L., Catellani P., Serraino A., Giacometti F 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Valorizzazione di specie ittiche neglette per la produzione di prodotti innovativi sottoposti al processo di maturazione Prandini, Laura; Savini, Federica; Indio, Valentina; Masi, Margherita; Vecchio, Yari; DE CESARE, ...Alessandra; Troise, Francesca; Panebianco, Felice; Civera, Tiziana; Terio, Valentina; Bonerba, Elisabetta; Pandiscia, Annamaria; Alberghini, Leonardo; Catellani, Paolo; Serraino, Andrea; Giacometti, Federico 2024-01-01 - - 4.03 Poster -
EFFETTO DELL’AZIONE DEI RAGGI INFRAROSSI SULLA CARICA BATTERICA PATOGENA DI LATTE CRUDO VACCINO F. Savini, F. Giacometti, F. Tomasello, L. Prandini, Y. Mekkonnen, V. Indio, M. Fontana, A. Serra...ino, A. De Cesare 2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Rabbit slaughter hygiene: evaluation of process hygiene criteria for the supposed food category carcasses of rabbit Maria Parigi, Laura Fiorentini, Laura Prandini, Claudio Milandri, Mauro Rosetti, Giovanni
Tosi, ...
Simona Perulli, Linda Formenti, Federico Tomasello, Federica Savini, Valentina
Indio, Alessandra De Cesare, Andrea Serraino, Federica Giacometti
2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno Pagina 81 da Abstract SISVET 76.pdf