PASINI, FEDERICA
PASINI, FEDERICA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Ricercatori a tempo determinato
Pasini F.; Federica Pasini; F. PASINI
Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli
2024 Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.
Enrichment of pasta in antioxidant compounds: from raw material to cooked pasta.
2024 Marzocchi S., Pasini F., Caboni M.F.
HPLC-MS/MS Phenolic Characterization of Olive Pomace Extracts Obtained Using an Innovative Mechanical Approach
2024 Grigoletto Ilaria, Garcia Salas Patricia, Valli Enrico, Bendini Alessandra, Ferioli Federico, Pasini Federica, Sánchez Villasclaras Sebastián, García-Ruiz Roberto, Gallina Toschi Tullia
Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging.
2024 Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni
Pasta di semola arricchita: studio dell'effetto del processo produttivo e della cottura sui composti antiossidanti
2024 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Renzo Santi, Maria Fiorenza Caboni
Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale
2024 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni
The effect of production process on antioxidant compounds in enriched pasta.
2024 Marzocchi S.,Pasini F., Santi R., Caboni M.F.
Whole grain: an open issue
2024 Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni
Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils
2023 Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
Effect of Sprouting on Biomolecular and Antioxidant Features of Common Buckwheat (Fagopyrum esculentum)
2023 Borgonovi, Sara Margherita; Chiarello, Elena; Pasini, Federica; Picone, Gianfranco; Marzocchi, Silvia; Capozzi, Francesco; Bordoni, Alessandra; Barbiroli, Alberto; Marti, Alessandra; Iametti, Stefania; Di Nunzio, Mattia
Future Perspective and Technological Innovation in Cheese Making Using Artichoke (Cynara scolymus) as Vegetable Rennet: A Review
2023 Bravo Bolivar, Michael Steven; Pasini, Federica; Marzocchi, Silvia; Ravagli, Cesare; Tedeschi, Paola
Lipid Process Markers of Durum Wheat Debranning Fractions
2023 Marzocchi S.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.; Pasini F.
Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils
2023 Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
The wholewheat pasta: expectation vs. reality
2023 Pasini F., Marzocchi S., Greco Miani M., Caboni M.F.
When Cannabis sativa L. Turns Purple: Biosynthesis and Accumulation of Anthocyanins
2023 Bassolino L.; Fulvio F.; Pastore C.; Pasini F.; Gallina Toschi T.; Filippetti I.; Paris R.
Antioxidant and Antimicrobial Activity of Hydroethanolic Leaf Extracts from Six Mediterranean Olive Cultivars
2022 Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Čagalj, Martina; Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana María; Fernández-Fernández, Carmen; Sterniša, Meta; Smole Možina, Sonja; Ozogul, Yesim; Generalić Mekinić, Ivana
Assessment of Lipid Quality in Commercial Omega-3 Supplements Sold in the French Market
2022 Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Blasco, Thierry; Cvejić, Jelena; Caboni, Maria Fiorenza; Verardo, Vito
Co-milling process of olives and oleaginous matrices with high nutritional value: a preliminary characterisation of the obtained oils
2022 Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini
DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE
2022 Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni
Effect of the postharvest drying process on the major phenolic compounds of Italian walnuts, using HPLC-MS/MS
2022 Federica Pasini, Vito Verardo, Giovanbattista Sorrenti, Moreno Toselli, Maria Fiorenza Caboni
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli | Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F. | 2024-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | 46-Pasini_2024.pdf; PREPRINT_IJFST-2023-38175.R1_Proof_hi.pdf |
Enrichment of pasta in antioxidant compounds: from raw material to cooked pasta. | Marzocchi S., Pasini F., Caboni M.F. | 2024-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
HPLC-MS/MS Phenolic Characterization of Olive Pomace Extracts Obtained Using an Innovative Mechanical Approach |
Grigoletto Ilaria, Garcia Salas Patricia, Valli Enrico, Bendini Alessandra, Ferioli Federico,... Pasini Federica, Sánchez Villasclaras Sebastián, García-Ruiz Roberto, Gallina Toschi Tullia |
2024-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | foods-13-00285.pdf |
Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging. | Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Pasta di semola arricchita: studio dell'effetto del processo produttivo e della cottura sui composti antiossidanti | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Renzo Santi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
The effect of production process on antioxidant compounds in enriched pasta. | Marzocchi S.,Pasini F., Santi R., Caboni M.F. | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Whole grain: an open issue | Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni | 2024-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils | Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2023-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effect of Sprouting on Biomolecular and Antioxidant Features of Common Buckwheat (Fagopyrum esculentum) | Borgonovi, Sara Margherita; Chiarello, Elena; Pasini, Federica; Picone, Gianfranco; Marzocchi, Si...lvia; Capozzi, Francesco; Bordoni, Alessandra; Barbiroli, Alberto; Marti, Alessandra; Iametti, Stefania; Di Nunzio, Mattia | 2023-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | Foods_2023.pdf |
Future Perspective and Technological Innovation in Cheese Making Using Artichoke (Cynara scolymus) as Vegetable Rennet: A Review | Bravo Bolivar, Michael Steven; Pasini, Federica; Marzocchi, Silvia; Ravagli, Cesare; Tedeschi, Paola | 2023-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | Bravo_2023.pdf |
Lipid Process Markers of Durum Wheat Debranning Fractions | Marzocchi S.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.; Pasini F. | 2023-01-01 | FOODS | - | 1.01 Articolo in rivista | Marzocchi_2023.pdf |
Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils | Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2023-01-01 | - | Società Chimica Italiana | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
The wholewheat pasta: expectation vs. reality | Pasini F., Marzocchi S., Greco Miani M., Caboni M.F. | 2023-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
When Cannabis sativa L. Turns Purple: Biosynthesis and Accumulation of Anthocyanins | Bassolino L.; Fulvio F.; Pastore C.; Pasini F.; Gallina Toschi T.; Filippetti I.; Paris R. | 2023-01-01 | ANTIOXIDANTS | - | 1.01 Articolo in rivista | Bassolino_2023.pdf |
Antioxidant and Antimicrobial Activity of Hydroethanolic Leaf Extracts from Six Mediterranean Olive Cultivars | Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Čagalj, Martina; Pasini, Federica; Gómez-Carava...ca, Ana María; Fernández-Fernández, Carmen; Sterniša, Meta; Smole Možina, Sonja; Ozogul, Yesim; Generalić Mekinić, Ivana | 2022-01-01 | ANTIOXIDANTS | - | 1.01 Articolo in rivista | 73_ Simat_2022_antioxidants_olive leaves.pdf |
Assessment of Lipid Quality in Commercial Omega-3 Supplements Sold in the French Market | Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Blasco, Thierry; Cvejić, Jelena; Caboni, Maria Fiore...nza; Verardo, Vito | 2022-01-01 | BIOMOLECULES | - | 1.01 Articolo in rivista | 40-Pasini_2022.pdf |
Co-milling process of olives and oleaginous matrices with high nutritional value: a preliminary characterisation of the obtained oils | Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini | 2022-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION | - | 1.01 Articolo in rivista | Marzocchi et al. 2022.pdf |
DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE | Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Effect of the postharvest drying process on the major phenolic compounds of Italian walnuts, using HPLC-MS/MS | Federica Pasini, Vito Verardo, Giovanbattista Sorrenti, Moreno Toselli, Maria Fiorenza Caboni | 2022-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |