PASINI, FEDERICA

PASINI, FEDERICA  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

Ricercatori a tempo determinato  

Pasini F.; Federica Pasini; F. PASINI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 97 (tempo di esecuzione: 0.036 secondi).
Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F. 2024-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY - 1.01 Articolo in rivista 46-Pasini_2024.pdfPREPRINT_IJFST-2023-38175.R1_Proof_hi.pdf
Enrichment of pasta in antioxidant compounds: from raw material to cooked pasta. Marzocchi S., Pasini F., Caboni M.F. 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
HPLC-MS/MS Phenolic Characterization of Olive Pomace Extracts Obtained Using an Innovative Mechanical Approach Grigoletto Ilaria,
Garcia Salas Patricia,
Valli Enrico,
Bendini Alessandra,
Ferioli Federico,...

Pasini Federica,
Sánchez Villasclaras Sebastián,
García-Ruiz Roberto,
Gallina Toschi Tullia
2024-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-13-00285.pdf
Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging. Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Pasta di semola arricchita: studio dell'effetto del processo produttivo e della cottura sui composti antiossidanti Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Renzo Santi, Maria Fiorenza Caboni 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
The effect of production process on antioxidant compounds in enriched pasta. Marzocchi S.,Pasini F., Santi R., Caboni M.F. 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Whole grain: an open issue Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini 2023-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Effect of Sprouting on Biomolecular and Antioxidant Features of Common Buckwheat (Fagopyrum esculentum) Borgonovi, Sara Margherita; Chiarello, Elena; Pasini, Federica; Picone, Gianfranco; Marzocchi, Si...lvia; Capozzi, Francesco; Bordoni, Alessandra; Barbiroli, Alberto; Marti, Alessandra; Iametti, Stefania; Di Nunzio, Mattia 2023-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista Foods_2023.pdf
Future Perspective and Technological Innovation in Cheese Making Using Artichoke (Cynara scolymus) as Vegetable Rennet: A Review Bravo Bolivar, Michael Steven; Pasini, Federica; Marzocchi, Silvia; Ravagli, Cesare; Tedeschi, Paola 2023-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista Bravo_2023.pdf
Lipid Process Markers of Durum Wheat Debranning Fractions Marzocchi S.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F.; Pasini F. 2023-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista Marzocchi_2023.pdf
Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini 2023-01-01 - Società Chimica Italiana 4.01 Contributo in Atti di convegno -
The wholewheat pasta: expectation vs. reality Pasini F., Marzocchi S., Greco Miani M., Caboni M.F. 2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
When Cannabis sativa L. Turns Purple: Biosynthesis and Accumulation of Anthocyanins Bassolino L.; Fulvio F.; Pastore C.; Pasini F.; Gallina Toschi T.; Filippetti I.; Paris R. 2023-01-01 ANTIOXIDANTS - 1.01 Articolo in rivista Bassolino_2023.pdf
Antioxidant and Antimicrobial Activity of Hydroethanolic Leaf Extracts from Six Mediterranean Olive Cultivars Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Čagalj, Martina; Pasini, Federica; Gómez-Carava...ca, Ana María; Fernández-Fernández, Carmen; Sterniša, Meta; Smole Možina, Sonja; Ozogul, Yesim; Generalić Mekinić, Ivana 2022-01-01 ANTIOXIDANTS - 1.01 Articolo in rivista 73_ Simat_2022_antioxidants_olive leaves.pdf
Assessment of Lipid Quality in Commercial Omega-3 Supplements Sold in the French Market Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Blasco, Thierry; Cvejić, Jelena; Caboni, Maria Fiore...nza; Verardo, Vito 2022-01-01 BIOMOLECULES - 1.01 Articolo in rivista 40-Pasini_2022.pdf
Co-milling process of olives and oleaginous matrices with high nutritional value: a preliminary characterisation of the obtained oils Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini 2022-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION - 1.01 Articolo in rivista Marzocchi et al. 2022.pdf
DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni 2022-01-01 - - 4.03 Poster -
Effect of the postharvest drying process on the major phenolic compounds of Italian walnuts, using HPLC-MS/MS Federica Pasini, Vito Verardo, Giovanbattista Sorrenti, Moreno Toselli, Maria Fiorenza Caboni 2022-01-01 - - 4.03 Poster -