TASSONE, FRANCESCO

TASSONE, FRANCESCO  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

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Caratterizzazione morfologica di prosciutti freschi colpiti dal difetto di venatura in tre impianti di macellazione. TASSONE F.; IELO M.C.; BERTOLINI D.; LO FIEGO D.P.; NANNI COSTA L.; RUSSO V. 2006-01-01 - s.n 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Combined genomics and metabolomics approaches to identify markers associated with production traits in pigs. Fontanesi L.; Dall’Olio S.; Fanelli F.; Scotti E.; Schiavo G.; Bertolini F.; Tassone F.; Samoré A....B.; Bovo S; Mazzoni G.; Gallo M.; Buttazzoni L.; Galimberti G.; Calò D.G.; Martelli P.L.; Casadio R.; Pagotto U.; Russo V. 2013-01-01 ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE - 1.06 Abstract in rivista -
EFFECT OF DIETARY PANTOTHENIC ACID SUPPLEMENTATION ON MEAT AND CARCASS TRAITS IN THE HEAVY PIG P. SANTORO; P. MACCHIONI; FRANCHI L.; TASSONE F.; IELO M.C.; LO FIEGO D.P. 2006-01-01 VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS - 1.01 Articolo in rivista -
Effect of different pre-slaughter procedures on behavioural and blood parameters in pigs Calà P.; Tassone F.; Comellini M.; Ielo M.C.; Volpelli L.; Dall'Olio S.; Nanni Costa L. 2009-01-01 ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Effect of farm floor type on the behaviour of heavy pigs during pre-slaughter handling L. Nanni Costa; F. Tassone; R. Righetti; L. Melotti; M. Comellini 2007-01-01 VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS - 1.01 Articolo in rivista -
Effect of slaughterhouse on the incidence of defects in raw pig ham destined to the dry-curing process. Nanni Costa L.; Tassone F.; Comellini M.; Ielo M.C.; Lo Fiego D.P.; Russo V. 2008-01-01 VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS - 1.01 Articolo in rivista -
Effect of the slaughterhouse on behaviour, blood parameters, meat quality and raw ham defects in heavy pigs Nanni Costa L.; Tassone F.; Comellini M.; Ielo M.C.; Dall'Olio S.; Lo Fiego D.P. 2012-01-01 - CIHEAM 4.01 Contributo in Atti di convegno -
EFFETTO DELLA DIVERSA VELOCITA’ DI CADUTA DEL PH POST MORTEM SUI CALI TECNOLOGICI DEL CAPOCOLLO CALABRESE Nanni Costa L; Tassone F; Dall’Olio S; Carpino S; Russo V 2011-01-01 ATTI DELLA SOCIETÀ ITALIANA DELLE SCIENZE VETERINARIE - 1.01 Articolo in rivista -
Effetto della tipologia di pavimentazione in allevamento sul comportamento del suino pesante nella fase pre-macellazione. NANNI COSTA L.; TASSONE F.; RIGHETTI R.; MELOTTI L.; COMELLINI M. 2006-01-01 - s.n 4.01 Contributo in Atti di convegno -
EFFETTO DELL’IMPIANTO DI MACELLAZIONE SULL’INCIDENZA DI DIFETTI IN COSCE SUINE DESTINATE ALLA STAGIONATURA Nanni Costa L; Tassone F; Comellini M; Ielo MC; Lo Fiego DP; Russo V. 2007-01-01 - Sinergia Arti Grafiche e Visive 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Genomics and metabolomics approaches to identify markers associated with economic traits in pigs FONTANESI L; DALL'OLIO S; FANELLI F; SCOTTI E; SCHIAVO G; BERTOLINI F; TASSONE F; SAMORE’ A B; MA...ZZONI G L; BOVO S; GALLO M; BUTTAZZONI L; GALIMBERTI G; CALÒ DG; MARTELLI P L; CASADIO R; PAGOTTO U; RUSSO V 2013-01-01 - Wageningen Academic Publishers 4.02 Riassunto (Abstract) -
Preliminary investigation of the use of digital image analysis for raw ham evaluation Lo Fiego D.P.;Comellini M.; Ielo C.; Ulrici A.; Volpelli L.A.; Tassone F.; Nanni Costa L. 2007-01-01 ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Reproducibility evaluation of classification by expert assessors of raw ham red skin defect. D.P. Lo Fiego; A. Ulrici; M.C. Ielo; M. Comellini; F. Tassone; L. Nanni Costa 2007-01-01 - s.n 4.02 Riassunto (Abstract) -
Reproducibility evaluation of classification by expert assessors of raw ham red skin defect. Lo Fiego D.P.; Ulrici A. ; Ielo M.C.; Comellini M.; Tassone F. ; Nanni Costa L. 2008-01-01 - Alma Mater Digital Library - Università di Bologna 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Study on some factors affecting the incidence of veining defect in thighs destined to dry-cured process of Parma ham V. Russo; D.p. Lofiego; L. Nanni Costa; F. Tassone 2007-01-01 - Istituto Agronomico Mediterraneo 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Study on the relationship between pre-slaughter handling and carcass bruising in calf and bull carcasses NANNI COSTA L.; TASSONE F.; LO FIEGO D.P.; RUSSO V. 2005-01-01 - Nordic Association of Agricultural Scientists 4.01 Contributo in Atti di convegno -
The effect of dietary supplementation of vitamins C and E on the α-tocopherol content of muscles, liver and kidney, on the stability of lipids, and on certain meat quality parameters of the longissimus dorsi of rabbits. Lo Fiego D.P.; Santoro P.; Macchioni P.; Mazzoni D.; Piattoni F.; Tassone F.; De Leonibus E. 2004-01-01 MEAT SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista -
The effect of stress immediately prior to stunning on proglycogen, macroglycogen, lactate and meat quality traits in different pig breeds de Oliveira, Eduardo Alexandre*; Dall’olio, Stefania; Tassone, Francesco; Arduini, Agnese; Nanni ...Costa, Leonardo 2018-01-01 ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista The effect of stress immediately prior to stunning on proglycogen macroglycogen lactate and meat quality traits in different pig breeds.pdf
The Relationship Between Carcass Bruising in Bulls and Behaviour Observed During Pre-slaughter Phases Nanni Costa L.; Lo Fiego D.P.; Tassone F.; Russo V. 2006-01-01 VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS - 4.01 Contributo in Atti di convegno -