BARBIERI, SARA

BARBIERI, SARA  

DISTAL - DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

Assegnisti  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 83 (tempo di esecuzione: 0.048 secondi).
Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Applicazione del Panel test per l’ottenimento di campioni di riferimento, utili per la costruzione di modelli di calibrazione o l’addestramento di IA Tucci, Rosalba; Barbieri, Sara; Bendini, Alessandra; Baroccio, Francesca; Coli, Stefano; De Andre...is, Gino; Ghisani, Renato; Carpino, Stefania; Gallina Toschi, Tullia 2025-01-01 - Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agro-Alimentari - DISTAL - Alma Mater Studiorum Università di Bologna 4.01 Contributo in Atti di convegno Tucci et al., 2025.pdf
Brine enriched with olive wastewater phenols: a green strategy to reduce nitrites in cooked ham Mercatante, D.; Balzan, S.; Esposto, S.; Barbieri, S.; Fontana, F.; Fasolato, L.; De Rosa, V.; Se...rvili, M.; Taticchi, A.; Novelli, E.; Rodriguez-Estrada, M. T. 2025-01-01 ANTIOXIDANTS - 1.01 Articolo in rivista ANTIOXIDANTS 2025b.pdf
Changes in the volatile profile, fruity flavor, and rancidity in virgin olive oils during storage by targeted and untargeted analytical approaches Tucci, Rosalba; Cevoli, Chiara; Bendini, Alessandra; Barbieri, Sara; Casadei, Enrico; Valli, Enri...co; GALLINA TOSCHI, Tullia 2025-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-14-01884.pdfSupplementary materials.docx
Characterization of New Flavored Oils Obtained Through the Co-Milling of Olives and Vegetable Food Products Lazzarini, C.; Tura, M.; Mandrioli, M.; Setti, M.; Mokhtari, N.; Ait Elkassia, A.; Barbieri, S.; ...Valli, E.; Bendini, A.; Gallina Toschi, T. 2025-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-14-00687.pdf
Data fusion of headspace gas-chromatography ion mobility spectrometry and flash gas-chromatography electronic nose volatile fingerprints to estimate the commercial categories of virgin olive oils Cevoli, Chiara; Grigoletto, Ilaria; Casadei, Enrico; Panni, Filippo; Valli, Enrico; Barbieri, Sar...a; Bendini, Alessandra; Focante, Francesca; Felicita Savino, Angela; Carpino, Stefania; Fabbri, Angelo; GALLINA TOSCHI, Tullia 2025-01-01 JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1.01 Articolo in rivista Data fusion_Journal of Food Engineering_Cevoli.pdf
Fatty acids, volatile and phenolic composition, quality and sensory profile of two Albanian Kalinjot extra virgin olive oils Zantedeschi, S.; Casadei, E.; Mandrioli, M.; Barbieri, S.; Ferioli, F.; Hoxha, F.; Valli, E.; Tos...chi, Gallina 2025-01-01 ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista IJFS_2789-37-277.pdf
New Vegetable Oils Enriched with Essential Oil from Exhausted Hemp Inflorescences Guida, Mario; Tura, Matilde; Mandrioli, Mara; Barbieri, Sara; Casadei, Enrico; Bendini, Alessandr...a; Gallina Toschi, Tullia; Valli, Enrico 2025-01-01 - - 4.03 Poster -
Analysis of the volatilome of virgin olive oils: quality grade evaluation and study of modifications during storage Tucci, Rosalba; Casadei, Enrico; Valli, Enrico; Cevoli, Chiara; Mingione, Silvia; Baroccio, Franc...esca; Barbieri, Sara; Bendini, Alessandra; Carpino, Stefania; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Analysis of virgin olive oils volatilome: quality grade evaluation and study of modifications during storage Rosalba Tucci, Enrico Casadei, Enrico Valli, Chiara Cevoli, Sara Barbieri, Silvia Mingione, Aless...andra Bendini, Tullia Gallina Toschi. 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Caratterizzazione sensoriale, strumentale e microbiologica di “Parmigiano Reggiano DOP” prodotto con latte da bovine alimentate con diete differenti Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi..., Giacomo; Patrignani, Francesca; Bendini, Alessandra; Petracci, Massimiliano; GALLINA TOSCHI, Tullia; Valli, Enrico 2024-01-01 - Società Italiana di Scienze Sensoriali 4.01 Contributo in Atti di convegno Caratterizzazione sensoriale, strumentale e microbiologica di Parmigiano Reggiano DOP.pdf
Focus group “Filiera olivicolo-olearia” del Clust-ER Agroalimentare - Rapporto conclusivo - Bologna 1 ottobre 2024 Ballotta, Vaimer; Mingione, Silvia; Marchelli, Andrea; Valli, Enrico; Barbieri, Sara; GALLINA TOS...CHI, Tullia; Giovannini, Paola; Rocca, Ermanno; Maestri, Elena; Rotondi, Annalisa; Morrone, Lucia; Gnugnoli, Fabrizio; Spada, Franco; Barnabè, Igor 2024-01-01 - Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agro Alimentari, Alma Mater Studiorum - Università di Bologna 7.13 Rapporto tecnico Report conclusivo_focus group filiera olivicola_Clust-ER_031224.pdf
Head space gas chromatography coupled to ion mobility spectrometry to assess the oxidative status of virgin olive oils during storage Tucci, R.; Bendini, A.; Casadei, E.; Ferioli, F.; Valli, E.; Barbieri, S.; Cevoli, C.; Gallina To...schi, T. 2024-01-01 - Euro fed lipid 4.03 Poster -
How to optimize the endowment of bioactive compounds in Nostrana di Brisighella monovarietal extra virgin olive oils Casadei, Enrico; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Barbieri, Sara; Tucci, Rosalba; Ferioli, Fed...erico; Gallina Toschi, Tullia 2024-01-01 - Department of agricultural and food sciences - Alma Mater Studiorum Università di Bologna 4.01 Contributo in Atti di convegno How to optimize the endowment of bioactive compounds in Nostrana di Brisighella monovarietal extra virgin olive oils.pdf
HS-GC-IMS screening method to support the virgin olive oils panel test: an inter-laboratory study Tucci, R.; Casadei, E.; Valli, E.; Cevoli, C.; Mingione, S.; Baroccio, F.; Barbieri, S.; Bendini,... A.; Carpino, S.; Gallina Toschi, Tullia 2024-01-01 - Società chimica italiana 4.02 Riassunto (Abstract) -
Multi-analytical characterization of Parmigiano Reggiano PDO cheeses produced with milk from different dairy cows feeding. Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi..., Giacomo; Patrignani, Francesca; Bendini, Alessandra; GALLINA TOSCHI, Tullia; Petracci, Massimiliano; Valli, Enrico 2024-01-01 - Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agro-Alimentari - DISTAL - Alma Mater Studiorum Università di Bologna 4.02 Riassunto (Abstract) Multi-analytical characterization of Parmigiano Reggiano.pdf
SUPPORTING THE OFFICIAL SENSORY EVALUATION OF VIRGIN OLIVE OILS WITH INNOVATIVE STRATEGIES BASED ON VOLATILE COMPOUNDS ANALYSIS: THE ROLE OF HS-GC-IMS AND MACHINE LEARNING Valli, Enrico; Tucci, Rosalba; Grigoletto, Ilaria; Casadei, Enrico; Cevoli, Chiara; Mingione, Sil...via; Balzani, Nicola; Barbieri, Sara; Rossini, Cesare; Battaglia, Alessandro; Battaglia, Fabio; Giomo, Andrea; Bendini, Alessandra; Gallina Toschi, Tullia 2024-01-01 - University of Chemistry and Technology, Prague 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Targeted, semi-targeted and untargeted analytical approaches applied to assess the oxidative status of virgin olive oils during storage Bendini, A.; Casadei, E.; Tucci, R.; Ferioli, F.; Valli, E.; Barbieri, S.; Cevoli, C.; Gallina To...schi, T. 2024-01-01 - Euro Fed Lipid 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Unlocking the potential of Moroccan virgin olive oils for a possible recognition by the European Union's geographical indication Through comprehensive analytical characterization of their quality and composition ​ Zantedeschi, Sofia; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Barbieri, Sara; Bendini, Alessandra; Mokhtari, ...Noureddine; Zahrae El-Mossaid, Fatima; Bajoub, Aadil; Ait Elkassia, Abdelaziz; Ramanzini, Erika; Abidar, Ali; Oughad, Abdeslam; Basidi, Naima; Setti, Marco; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 - University of Chemistry and Technology 4.03 Poster -
Valorization of monovarietal Nostrana di Brisighella extra virgin olive oils: focus on bioactive compounds Casadei, Enrico; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Barbieri, Sara; Tucci, Rosalba; Ferioli, Fed...erico; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 FRONTIERS IN NUTRITION - 1.01 Articolo in rivista fnut-11-1353832.pdf
Valorizing A Typical Italian Extra Virgin Olive Oil: Bioactive Compounds and Sensory Attributes Casadei, Enrico; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Barbieri, Sara; Tucci, Rosalba; Guida, Mario...; Ferioli, Federico; Gallina Toschi, Tullia 2024-01-01 - Toros University. 4.01 Contributo in Atti di convegno -