BONFANTE, ELENA
BONFANTE, ELENA
ARAG - AREA FINANZA E CONTABILITA'
Personale esterno ed autonomi
Effects of breed and different lipid dietary supplements on beef quality
2019 Attilio Luigi Mordenti, Nico Brogna, Giorgia Canestrari, Elena Bonfante, Stefano Eusebi, Ludovica Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità
2018 Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrari G., Palmonari A.
Effect of undigested neutral detergent fiber content of alfalfa hay on lactating dairy cows: Feeding behavior, fiber digestibility, and lactation performance
2017 Fustini, M.; Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Mammi, L.; Pacchioli, M.T.; Sniffen, G.C.J.; Grant, R.J.; Cotanch, K.W.; Formigoni, A.
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità
2017 Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrari G., Palmonari A.
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità. Atti del Convegno conclusivo del Progetto “Biodiversità, Territorio e Nutrizione: la sostenibilità dell’agro-alimentare italiano_ TERRAVITA”
2017 Formigoni, A.; Serraino, A.; Grilli, E.; Giacometti, F.; Fustini, M.; Mammi, M.; Bonfante, E.; Canestrari, G.; Palmonari, A. .
Nuove strategie nella gestione dello stress da caldo in stalla
2017 A. Formigoni; D. Cavallini; E. Bonfante; L. Mammi; M. Fustini
Technical note: In vitro digestibility of amylase-treated, ash-corrected neutral detergent fiber, with addition of sodium sulfite, at 240 hours with or without rumen fluid reinoculation
2017 Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Fustini, M.; Mammi, L.; Formigoni, A.
Effects of a completely pelleted diet on growing performance of Holstein heifers.
2016 Bonfante, E.; Palmonari, A.; Mammi, L.; Canestrari, G.; Fustini, M.; Formigoni, A.
Using single or multiple liquor-donor cows for in vitro digestibility of amylase- and sodium sulfite-treated neutral detergent fiber with ash correction
2016 A. Palmonari; G. Canestrari; M. Fustini; E. Bonfante; Mammi L.; A. Formigoni
Complete diet in pellet for ruminants nutrition
2015 Bonfante, E.; Fustini, M.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Negri, N.; Formigoni, A.
Effects of breed and a different lipid supplement on beef quality in heifers: performances, meat quality and fatty acid composition of Longissimus dorsi muscle
2015 Attilio Luigi Mordenti; Elena Bonfante; Massimo Dall’Olio; Mattia Fustini; Luca Sardi; Andrea Formigoni
Health, milk yield and quality for Parmigiano Reggiano cheese evaluated in cows fed OmniGen-AF® from dry-off to 150 days in milk.
2015 Mammi, L.M.E.; Fustini, M.; Bonfante, E.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Formigoni, A.
A screening sampling plan to detect Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis-positive dairy herds
2014 Serraino A.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonilauri P.; Bonfante E.; Giacometti F.
Microbiological characteristics of beef sausages [Caratteristiche microbiologiche di salumi prodotti con carne bovina]
2014 Bonfante E.; Giacometti F.; Merialdi G.; Bardasi L.; Albonetti S.; Serraino A.
Quantitative risk assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis survival in pasteurized milk in three dairy plants in Italy. Food Control. In press
2014 Serraino A.; Bonilauri P.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonfante E.; Albonetti S. ; Giacometti. F.
Screening for Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in Southern Italian dairy herds by bulk milk elisa and in line milk filters PCR
2014 Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Bonilauri P.; Bonfante E.; Giacometti F.; Serraino A.
Temporal variation of faecal shedding of Escherichia coli O157:H7 in a dairy herd producing raw milk for direct human consumption.
2014 Merialdi G.; Bardasi L.; Stancampiano L.; Taddei R.; Delogu M.; Di Francesco A.; Guarniero I.; Grilli E.; Fustini M.; Bonfante E.; Giacometti F.; Serraino A.
The term risk: etymology, legal definition and various traits
2014 Liuzzo G.; Bentley S.; Giacometti F.; Bonfante E.; Serraino A.
Variazione temporale dell’eliminazione fecale di Escherichia coli O157:H7 in un allevamento di bovine da latte autorizzato alla vendita di latte crudo
2014 Merialdi G.; Bardasi L.; Stancampiano L.; Taddei R.; Delogu M.;. Di Francesco A; Guarniero I.; Grilli E.; Fustini M.; Bonfante E.; Giacometti F.; Serraino A
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Effects of breed and different lipid dietary supplements on beef quality | Attilio Luigi Mordenti, Nico Brogna, Giorgia Canestrari, Elena Bonfante, Stefano Eusebi, Ludovica... Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni | 2019-01-01 | ANIMAL SCIENCE JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità | Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrar...i G., Palmonari A. | 2018-01-01 | - | CREA e MIPAAF | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Effect of undigested neutral detergent fiber content of alfalfa hay on lactating dairy cows: Feeding behavior, fiber digestibility, and lactation performance | Fustini, M.; Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Mammi, L.; Pacchioli, M.T.; Sniffen, G.C....J.; Grant, R.J.; Cotanch, K.W.; Formigoni, A. | 2017-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità | Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrar...i G., Palmonari A. | 2017-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità. Atti del Convegno conclusivo del Progetto “Biodiversità, Territorio e Nutrizione: la sostenibilità dell’agro-alimentare italiano_ TERRAVITA” | Formigoni, A.; Serraino, A.; Grilli, E.; Giacometti, F.; Fustini, M.; Mammi, M.; Bonfante, E.; Ca...nestrari, G.; Palmonari, A. . | 2017-01-01 | - | CREA | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Nuove strategie nella gestione dello stress da caldo in stalla | A. Formigoni; D. Cavallini; E. Bonfante; L. Mammi; M. Fustini | 2017-01-01 | L'INFORMATORE AGRARIO | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Technical note: In vitro digestibility of amylase-treated, ash-corrected neutral detergent fiber, with addition of sodium sulfite, at 240 hours with or without rumen fluid reinoculation | Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Fustini, M.; Mammi, L.; Formigoni, A. | 2017-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of a completely pelleted diet on growing performance of Holstein heifers. | Bonfante, E.; Palmonari, A.; Mammi, L.; Canestrari, G.; Fustini, M.; Formigoni, A. | 2016-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | EB art.Pellet Ufficiale.pdf |
Using single or multiple liquor-donor cows for in vitro digestibility of amylase- and sodium sulfite-treated neutral detergent fiber with ash correction | A. Palmonari; G. Canestrari; M. Fustini; E. Bonfante; Mammi L.; A. Formigoni | 2016-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Complete diet in pellet for ruminants nutrition | Bonfante, E.; Fustini, M.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Negri, N.; Formigoni, A. | 2015-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | Page Press Pubblications | 4.01 Contributo in Atti di convegno | abstract ASPA2015 Elena.docx |
Effects of breed and a different lipid supplement on beef quality in heifers: performances, meat quality and fatty acid composition of Longissimus dorsi muscle | Attilio Luigi Mordenti; Elena Bonfante; Massimo Dall’Olio; Mattia Fustini; Luca Sardi; Andrea For...migoni | 2015-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | PagePress | 4.01 Contributo in Atti di convegno | Mordentietal2015.pdf |
Health, milk yield and quality for Parmigiano Reggiano cheese evaluated in cows fed OmniGen-AF® from dry-off to 150 days in milk. | Mammi, L.M.E.; Fustini, M.; Bonfante, E.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Formigoni, A. | 2015-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
A screening sampling plan to detect Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis-positive dairy herds | Serraino A.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonilauri P.; Bonfante E.; Giaco...metti F. | 2014-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Microbiological characteristics of beef sausages [Caratteristiche microbiologiche di salumi prodotti con carne bovina] | Bonfante E.; Giacometti F.; Merialdi G.; Bardasi L.; Albonetti S.; Serraino A. | 2014-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Quantitative risk assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis survival in pasteurized milk in three dairy plants in Italy. Food Control. In press | Serraino A.; Bonilauri P.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonfante E.; Albon...etti S. ; Giacometti. F. | 2014-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Screening for Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in Southern Italian dairy herds by bulk milk elisa and in line milk filters PCR | Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Bonilauri P.; Bonfante E.; Giacometti F.; Serraino A. | 2014-01-01 | - | Litografia La Ducale S.p.A. | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Temporal variation of faecal shedding of Escherichia coli O157:H7 in a dairy herd producing raw milk for direct human consumption. | Merialdi G.; Bardasi L.; Stancampiano L.; Taddei R.; Delogu M.; Di Francesco A.; Guarniero I.; Gr...illi E.; Fustini M.; Bonfante E.; Giacometti F.; Serraino A. | 2014-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | IJFS feci coli.pdf |
The term risk: etymology, legal definition and various traits | Liuzzo G.; Bentley S.; Giacometti F.; Bonfante E.; Serraino A. | 2014-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | Risk terminology 1.pdf |
Variazione temporale dell’eliminazione fecale di Escherichia coli O157:H7 in un allevamento di bovine da latte autorizzato alla vendita di latte crudo | Merialdi G.; Bardasi L.; Stancampiano L.; Taddei R.; Delogu M.;. Di Francesco A; Guarniero I.; Gr...illi E.; Fustini M.; Bonfante E.; Giacometti F.; Serraino A | 2014-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.06 Abstract in rivista | IJFS_2014_3_s1_on line_opt.pdf |