ROMANI, SANTINA
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ROMANI, SANTINA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Docenti di ruolo di IIa fascia
S. Romani; Romani Santina; Santina Romani; ROMANI S
Pubblicazioni
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Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
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1 | A case study of life cycle assessment (LCA) for PS/PET/PLA boxes used on food packaging field. | Siracusa V.; Ingrao C.; Dalla Rosa M.; Romani S. | 2012 | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
2 | A New Patented System to Filter Cloudy Extra Virgin Olive Oil | Bendini A.; Valli E.; Rocculi P.; Romani S.; Cerretani L.; Gallina Toschi T. | 2013 | CURRENT NUTRITION & FOOD SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
3 | Acrylamide formation and antioxidant activity in coffee during roasting – A systematic study | Schouten M.A.; Tappi S.; Angeloni S.; Cortese M.; Caprioli G.; Vittori S.; Romani S. | 2021 | FOOD CHEMISTRY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
4 | Acrylamide in coffee: formation and possible mitigation strategies–a review | Schouten M.A.; Tappi S.; Romani S. | 2020 | CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION | 1.01 Articolo in rivista | - | |
5 | Advances in Yield stress Measurements for Chocolate | Glicerina, V.; Romani, S. | 2017 | Elsevier | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - | |
6 | Antioxidant and antimicrobial properties of organic fruits subjected to PEF-assisted osmotic dehydration | Tylewicz U.; Oliveira G.; Alminger M.; Nohynek L.; Dalla Rosa M.; Romani S. | 2020 | INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES | 1.01 Articolo in rivista | ||
7 | Application of FT-NIR technique for the discrimination and quality evaluation of differently roasted coffee beans | ALESSANDRINI L.; ROMANI S.; ROCCULI P.; DALLA ROSA M. | 2006 | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
8 | Application of non-thermal pre-treatments (PEF and/or OD) to develop yellow kiwifruit dried snack with high nutritional functionality | Cinzia Mannozzi, Urszula Tylewicz, Jessica Genovese, Santina Romani, Pietro Rocculi, Marco Dalla ...Rosa | 2018 | 4.03 Poster | - | ||
9 | Aspetti fisiologici e qualitativi di patate di IV gamma | Romani S.; Rocculi P.; Dalla Rosa M. | 2009 | ITALUS HORTUS | 1.01 Articolo in rivista | - | |
10 | Automatic vending machine for fresh pizza making | Rocculi P.; Piovan S.; Balestra F.; Angioloni A.; Romani S.; Dalla Rosa M. | 2008 | sine nomine | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
11 | Bakery products and electronic nose | S. Romani; M. T. Rodriguez-Estrada | 2016 | Elsevier Inc. Academic Press | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - | |
12 | Biodegradable polymers for food packaging: a review | Siracusa V.; Rocculi P.; Romani S.; Dalla Rosa M. | 2008 | TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
13 | Biodegradable Polypropylene (PP) film with ECM prooxidant additives for food packaging application: A case study | Siracusa V.; Romani S.; Rocculi P.; Dalla Rosa M. | 2012 | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
14 | BIODEGRADABLE POLYPROPYLENE (PP) FILM WITH ECM PROOXIDANT ADDITIVES FOR FOOD PACKAGING APPLICATION: A CASE STUDY | Valentina Siracusa; Santina Romani; Pietro Rocculi; Marco Dalla Rosa | 2012 | IUT Dijon Université de Bourgogne | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
15 | Browning response of fresh-cut apples of different cultivars to cold gas plasma treatment | Tappi, Silvia; Ragni, Luigi; Tylewicz, Urszula; Romani, Santina; Ramazzina, Ileana; Rocculi, Pietro | 2019 | INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES | 1.01 Articolo in rivista | - | |
16 | Calorimetria in isoterma come metodo valutativo e predittivo della qualita’ di ortofrutticoli lavorati al minimo | Rocculi P.; Romani S.; Dalla Rosa M.; Gomez F.; Sjoholm I.; Wadso L. | 2005 | INDUSTRIE ALIMENTARI | 1.01 Articolo in rivista | - | |
17 | Caratteristiche chimiche e fisiche di impasti e pane a base di frumento duro e Kamut | Balestra F.; Pinnavaia G.G.; Romani S. | 2013 | Associazione Italiana di Scienza e Tecnologia dei Cereali | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
18 | Caratteristiche qualitative e presenza di micotossine in grano duro infetto da Fusarium spp. | S. Romani; G. Pinnavaia; M. Dalla Rosa; D. Pancaldi | 2005 | TECNICA MOLITORIA | 1.01 Articolo in rivista | - | |
19 | Caratteristiche reologiche di impasti e pane ottenuti con aggiunta di zenzero (Zingiber officinale Roscoe) | Balestra F.; Pinnavaia G.G.; Cocci E.; Romani S. | 2010 | M. Grassi, R. Lapasin | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
20 | Caratterizzazione di farine di grano saraceno (Fagopyrum spp.) di origine commerciale | Balestra F.; Cocci E.; Romani S.; Pinnavaia G.G. | 2013 | Associazione Italiana di Scienza e Tecnologia dei Cereali | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |