DI SILVESTRO, RAFFAELLA
DI SILVESTRO, RAFFAELLA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGRARIE (attivo dal 28/10/2011 al 31/12/2017)
Using salinity to improve nutritional and market value of strawberries
2022 Alnayef, M.; Hartley, J.; Orsini, F.; Di Silvestro, R.; Sanoubar, R.; Marotti, I.; Gianquinto, G.; Dinelli, G.; Puniran-Hartley, N.
Effect of sourdough fermentation and baking process severity on dietary fibre and phenolic compounds of immature wheat flour bread
2017 Taneyo Saa, Danielle; Di Silvestro, Raffaella; Dinelli, Giovanni; Gianotti, Andrea
Environment and genotype effects on antioxidant properties of organically grown wheat varieties: a 3-year study
2017 DI SILVESTRO, R .; DI LORETO, A.; Bosi, S.; Bregola, V.; Marotti, I.; Benedettelli, S.; SEGURA-CARRETERO, A.; Dinelli, G
Nutritional and nutraceutical aspects of KAMUT® khorasan wheat grown during the last two decades
2017 DI LORETO, Alessandro; DI SILVESTRO, Raffaella; Dinelli, Giovanni; Bregola, Valeria; Stenico, Verena; Sferrazza, ROCCO ENRICO; Marotti, Ilaria; Quinn, Robert; Bosi, Sara
Responses of peripheral blood mononucleated cells from non-celiac gluten sensitive patients to various cereal sources
2015 Valerii, Maria Chiara; Ricci, Chiara; Spisni, Enzo; Silvestro, Raffaella Di; De Fazio, Luigia; Cavazza, Elena; Lanzini, Alberto; Campieri, Massimo; Dalpiaz, Alessandro; Pavan, Barbara; Volta, Umberto; Dinelli, Giovanni
Agronomic traits and deoxynivalenol contamination of two tetraploid wheat species (Triticum turgidum spp. durum, Triticum turgidum spp. turanicum) grown strictly under low input conditions
2014 Dinelli, Giovanni; Di Silvestro Raffaella, ; Nipoti, Paola; Prodi, Antonio; Catizone, Pietro; Marotti, Ilaria; Bosi, Sara; Bregola, Valeria; DI LORETO ALESSANDRO,
Agronomic, nutritional and nutraceutical aspects of durum wheat (Triticum durum Desf.) cultivars under low input agricultural management
2013 Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedettelli S.; Ghiselli L.; Catizone P.
Fattori agroambientali e qualità delle piante officinali
2013 Dinelli G.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Di Silvestro R.
La biodiversità agricola nella strategia nazionale per la biodiversità
2013 Giovanni Dinelli; Sara Bosi; Valeria Bregola; Ilaria Marotti; Raffaella Di Silvestro; Alessandro Di Loreto; Antonio Masetti; Giovanni Burgio
Metabolismo e principi attivi delle piante officinali
2013 Marotti I.; Bosi S.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Dinelli G.
Variability of phytochemical profiles in organic production: khorasan wheat case study
2013 Dinelli G.; Marotti I.; Di Loreto A.; DI SILVESTRO R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Quinn R.
Aspetti agronomici , proprietà nutrizionali e nutraceutiche di varietà di frumento tenero (Triticum aestivum L.) coltivate a basso input
2012 Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedettelli S.; Ghiselli L.; Catizone P.
Caratterizzazione nutrizionale e nutraceutica di Kamut® Khorasan e di frumento duro a differenti stadi di maturazione
2012 Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Catizone P.; Benedettelli S.; Whittaker A.; Quinn R.
Deoxynivalenol Content in Common and Durum Wheat Kernels of Old and Modern Cultivars Under Organic Farming
2012 Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Prodi A.; Nipoti P.; Dinelli G.
Health-promoting phytochemicals of Italian common wheat varieties grown under low-input agricultural management
2012 DI SILVESTRO R.; MAROTTI I.; BOSI S.; BREGOLA V.; SEGURA CARRETERO A.; SEDEJ I.; MANDIC A.; SAKAC M.; BENEDETTELLI S.; DINELLI G.
Prebiotic effect of soluble fibres from modern and old durum-type wheat varieties on Lactobacillus and Bifidobacterium strains
2012 MAROTTI I.; BREGOLA V.; ALOISIO I.; DI GIOIA D.; BOSI S.; DI SILVESTRO R.; QUINN R.; DINELLI G.
Agriculture and agro-Industrial wastes, byproducts, and wastewaters: origin, characteristics, and potential in bio-based-compounds production
2011 PETRUCCIOLI M.; RAVIV M.; DI SILVESTRO R.; DINELLI G.
Il progetto Bioframe. Trattamenti biologici innovativi per l'ottimizzazione della qualità fitosanitaria e nutraceutica in fragola
2011 Betti L.; Dinelli G.; Marotti I.; Zurla M.; Trebbi G.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Bosi S.
Profiles of phenolic compounds in modern and old common wheat varieties determined by liquid chromatography coupled with time-of-flight mass spectrometry
2011 DINELLI G; SEGURA-CARRETERO A.; DI SILVESTRO R.; MAROTTI I.; ARRÁEZ-ROMÁN D.; BENEDETTELLI S.; GHISELLI L.; FERNADEZ-GUTIERREZ A.
Profili Metabolomici di Varietà Antiche e Moderne di Frumento Tenero (Triticum aestivum L.)
2010 Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Catizone P.; Ghiselli L.; Whittaker A.; Benedettelli S.; Segura-Carretero A.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Using salinity to improve nutritional and market value of strawberries | Alnayef, M.; Hartley, J.; Orsini, F.; Di Silvestro, R.; Sanoubar, R.; Marotti, I.; Gianquinto, G....; Dinelli, G.; Puniran-Hartley, N. | 2022-01-01 | AUSTRALIAN JOURNAL OF CROP SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | alnayef_16_1_2022_7_17.pdf |
Effect of sourdough fermentation and baking process severity on dietary fibre and phenolic compounds of immature wheat flour bread | Taneyo Saa, Danielle; Di Silvestro, Raffaella; Dinelli, Giovanni; Gianotti, Andrea | 2017-01-01 | LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Environment and genotype effects on antioxidant properties of organically grown wheat varieties: a 3-year study | DI SILVESTRO, R .; DI LORETO, A.; Bosi, S.; Bregola, V.; Marotti, I.; Benedettelli, S.; SEGURA-CA...RRETERO, A.; Dinelli, G | 2017-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | Silvestro_et_al-2017-Journal_of_the_Science_of_Food_and_Agriculture.pdf |
Nutritional and nutraceutical aspects of KAMUT® khorasan wheat grown during the last two decades | DI LORETO, Alessandro; DI SILVESTRO, Raffaella; Dinelli, Giovanni; Bregola, Valeria; Stenico, Ver...ena; Sferrazza, ROCCO ENRICO; Marotti, Ilaria; Quinn, Robert; Bosi, Sara | 2017-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Responses of peripheral blood mononucleated cells from non-celiac gluten sensitive patients to various cereal sources | Valerii, Maria Chiara; Ricci, Chiara; Spisni, Enzo; Silvestro, Raffaella Di; De Fazio, Luigia; Ca...vazza, Elena; Lanzini, Alberto; Campieri, Massimo; Dalpiaz, Alessandro; Pavan, Barbara; Volta, Umberto; Dinelli, Giovanni | 2015-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | Valerii et al_2015.pdf |
Agronomic traits and deoxynivalenol contamination of two tetraploid wheat species (Triticum turgidum spp. durum, Triticum turgidum spp. turanicum) grown strictly under low input conditions | Dinelli, Giovanni; Di Silvestro Raffaella, ; Nipoti, Paola; Prodi, Antonio; Catizone, Pietro; Mar...otti, Ilaria; Bosi, Sara; Bregola, Valeria; DI LORETO ALESSANDRO, | 2014-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY | - | 1.01 Articolo in rivista | 583-ArticleText-3823-3-10-20140930.pdf |
Agronomic, nutritional and nutraceutical aspects of durum wheat (Triticum durum Desf.) cultivars under low input agricultural management | Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedette...lli S.; Ghiselli L.; Catizone P. | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY | - | 1.01 Articolo in rivista | Dinelli et al_2013_IJA.pdf |
Fattori agroambientali e qualità delle piante officinali | Dinelli G.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Di Silvestro R. | 2013-01-01 | - | PATRON | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
La biodiversità agricola nella strategia nazionale per la biodiversità | Giovanni Dinelli; Sara Bosi; Valeria Bregola; Ilaria Marotti; Raffaella Di Silvestro; Alessandro ...Di Loreto; Antonio Masetti; Giovanni Burgio | 2013-01-01 | - | PATRON EDITORE | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Metabolismo e principi attivi delle piante officinali | Marotti I.; Bosi S.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Dinelli G. | 2013-01-01 | - | PÀTRON | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Variability of phytochemical profiles in organic production: khorasan wheat case study | Dinelli G.; Marotti I.; Di Loreto A.; DI SILVESTRO R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Quinn R. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Aspetti agronomici , proprietà nutrizionali e nutraceutiche di varietà di frumento tenero (Triticum aestivum L.) coltivate a basso input | Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedette...lli S.; Ghiselli L.; Catizone P. | 2012-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Caratterizzazione nutrizionale e nutraceutica di Kamut® Khorasan e di frumento duro a differenti stadi di maturazione | Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Catizone ...P.; Benedettelli S.; Whittaker A.; Quinn R. | 2012-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Deoxynivalenol Content in Common and Durum Wheat Kernels of Old and Modern Cultivars Under Organic Farming | Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Prodi A.; Nipoti P.; ...Dinelli G. | 2012-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Health-promoting phytochemicals of Italian common wheat varieties grown under low-input agricultural management | DI SILVESTRO R.; MAROTTI I.; BOSI S.; BREGOLA V.; SEGURA CARRETERO A.; SEDEJ I.; MANDIC A.; SAKAC... M.; BENEDETTELLI S.; DINELLI G. | 2012-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Prebiotic effect of soluble fibres from modern and old durum-type wheat varieties on Lactobacillus and Bifidobacterium strains | MAROTTI I.; BREGOLA V.; ALOISIO I.; DI GIOIA D.; BOSI S.; DI SILVESTRO R.; QUINN R.; DINELLI G. | 2012-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Agriculture and agro-Industrial wastes, byproducts, and wastewaters: origin, characteristics, and potential in bio-based-compounds production | PETRUCCIOLI M.; RAVIV M.; DI SILVESTRO R.; DINELLI G. | 2011-01-01 | - | ELSEVIER | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Il progetto Bioframe. Trattamenti biologici innovativi per l'ottimizzazione della qualità fitosanitaria e nutraceutica in fragola | Betti L.; Dinelli G.; Marotti I.; Zurla M.; Trebbi G.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Bosi S. | 2011-01-01 | TERRA TRENTINA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Profiles of phenolic compounds in modern and old common wheat varieties determined by liquid chromatography coupled with time-of-flight mass spectrometry | DINELLI G; SEGURA-CARRETERO A.; DI SILVESTRO R.; MAROTTI I.; ARRÁEZ-ROMÁN D.; BENEDETTELLI S.; GH...ISELLI L.; FERNADEZ-GUTIERREZ A. | 2011-01-01 | JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Profili Metabolomici di Varietà Antiche e Moderne di Frumento Tenero (Triticum aestivum L.) | Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Catizone P.; Ghiselli L.; Whittaker... A.; Benedettelli S.; Segura-Carretero A. | 2010-01-01 | - | M. Mastrorilli | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |