GORI, ALESSANDRO

GORI, ALESSANDRO  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

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Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
A rapid method to discriminate season of production and feeding regimen of butters based on infrared spectroscopy and artificial neural networks Gori A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Caboni M.F.; Losi G. 2012-01-01 JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1.01 Articolo in rivista -
A simplified method for HPLC-MS analysis of sterols in vegetable oil A. Segura Carretero; A. Carrasco-Pancorbo; S. Cortacero; A. Gori; L. Cerretani; A. Fernandez-Guti...errez 2008-01-01 EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY - 1.01 Articolo in rivista -
Application of infrared spectroscopy for dairy product authentication and quality assessment Alessandro Gori; Chiara Cevoli; Elena Guerra; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni 2013-01-01 - - 4.03 Poster -
AVAILABILITY OF BIOACTIVE FATTY ACIDS IN PUFA-ENRICHED BUTTERS FROM THE PARMIGIANO REGGIANO CHEESE AREA: A COMPARISON WITH COMMERCIAL BRANDS A. Gori; E. Guerra; G. Losi; M. F. Caboni 2013-01-01 - Università di Bologna 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Bioactive fatty acids analysis on dairy products by fast-gas chromatographic: a comparative approach between two highly polar capillary column Alessandro Gori; Elena Guerra; Ana Maria Gomez Caravaca; Maria Fiorenza Caboni 2013-01-01 - - 4.03 Poster -
Bioactive fatty acids of PUFA-enriched butters from Parmigiano-Reggiano cheese area, and comparison with some European commercial brands Elena Guerra; Alessandro Gori; Maria Fiorenza Caboni 2013-01-01 ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Bioactive lipids in butter chain production from the Parmigiano Reggiano cheese area V. Verardo; A. M. Gómez-Caravaca; A. Gori; G. Losi; M.F. Caboni 2012-01-01 - Dipartimento di Scienze degli Alimenti 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Bioactive lipids in the butter production chain from Parmigiano Reggiano cheese area   Verardo V.; Gómez-Caravaca A.M.; Gori A.; Losi G.; Caboni M.F. 2013-01-01 JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE - 1.01 Articolo in rivista -
Chemical and sensorial evaluations of Italian Pecorino cheese L. Cerretani; A. Gori; T. Gallina-Toschi; M.F. Caboni 2010-01-01 - s.n 4.02 Riassunto (Abstract) -
Classification of Pecorino cheeses produced in Italy according to their ripening time and manufacturing technique using Fourier transform infrared spectroscopy Lerma-García M. J. ; Gori A.; Cerretani L.; Simó-Alfonso E. F.;Caboni M. F. 2010-01-01 JOURNAL OF DAIRY SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista -
Classification of Pecorino cheeses using electronic nose combined with artificial neural network and comparison with GC–MS analysis of volatile compounds C. Cevoli; L. Cerretani; A. Gori; M.F. Caboni; T. Gallina Toschi; A. Fabbri 2011-01-01 FOOD CHEMISTRY - 1.01 Articolo in rivista -
Colesterolo e fitosteroli. Ruolo dell’olio extravergine d’oliva Caramia G.; Gori A.; Cerretani L. 2009-01-01 PEDIATRIA PREVENTIVA & SOCIALE - 1.01 Articolo in rivista -
Combinazione di metodi spettroscopici e chemiometrici per determinare la conformità al disciplinare di formaggi grattugiati DOP del parmigiano reggiano Gori A; Cevoli C; Cuibus L; Nocetti M; Fabbri A; Caboni M F 2012-01-01 - AITEL – Associazione Italiana Tecnici del Latte 4.03 Poster -
Confronto del contenuto in acidi grassi biosensibili tra campioni di burro italiani ed esteri e burro prodotto nel comprensorio di produzione del Parmigiano-Reggiano in seguito a somministrazione di farina di semi di lino nella dieta delle lattifere, attraverso gas cromatografia fast Alessandro GORI; Elena Guerra; Luigi TAMBURINI; Maria Fiorenza CABONI; Giuseppe Losi 2012-01-01 - - 4.03 Poster -
Detection of hazelnut oil in extra virgin olive oil by DSC E. Chiavaro; E. Vittadini; A. Bendini; L. Cerretani; A. Gori; M.T. Rodriguez-Estrada 2007-01-01 - Euro Fed Lipid 4.02 Riassunto (Abstract) -
Discrimination of grated cheeses by Fourier transform infrared spectroscopy coupled with chemometric techniques Gori A.; Maggio R.M.; Cerretani L.; Nocetti M.; Caboni M.F. 2012-01-01 INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL - 1.01 Articolo in rivista -
Effetto dell'integrazione della razione con farina di lino estrusa sul contenuto in CLA (conjugated linoleic acids) del latte ed in OFA (oxidized fatty acids) nel formaggio ottenuto: il caso della razza Reggiana Castagnetti G.B.; Del Monte P.; Melia S.; Gori A.; Losi G. 2007-01-01 SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA - 1.01 Articolo in rivista -
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A. 2015-01-01 JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1.01 Articolo in rivista -
Evaluation by ATR-FTIR and GC-FID coupled to artificial neural networks of butters produced in the Parmigiano Reggiano cheese area Alessandro Gori; Elena Guerra; Chiara Cevoli; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni; Giuseppe Losi 2011-01-01 - - 4.03 Poster -
FT-NIR and FT-MIR spectroscopy to discriminate competitors, non compliance and compliance grated Parmigiano Reggiano cheese Chiara Cevoli;Alessandro Gori;Marco Nocetti;Lucian Cuibus;Maria Fiorenza Caboni;Angelo Fabbri 2013-01-01 FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - 1.01 Articolo in rivista -