GORI, ALESSANDRO

GORI, ALESSANDRO  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

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Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A. 2015-01-01 JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1.01 Articolo in rivista -
Lipid fraction of creams collected in the Parmigiano- Reggiano cheese production area in response to extruded linseed supplementation of dairy cows’ diets: GC-FID and FT-MIR evaluation ELENA GUERRA; ALESSANDRO GORI; CHIARA CEVOLI; GIUSEPPE
LOSI; MARIA FIORENZA CABONI
2014-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY - 1.01 Articolo in rivista -
Application of infrared spectroscopy for dairy product authentication and quality assessment Alessandro Gori; Chiara Cevoli; Elena Guerra; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni 2013-01-01 - - 4.03 Poster -
AVAILABILITY OF BIOACTIVE FATTY ACIDS IN PUFA-ENRICHED BUTTERS FROM THE PARMIGIANO REGGIANO CHEESE AREA: A COMPARISON WITH COMMERCIAL BRANDS A. Gori; E. Guerra; G. Losi; M. F. Caboni 2013-01-01 - Università di Bologna 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Bioactive fatty acids analysis on dairy products by fast-gas chromatographic: a comparative approach between two highly polar capillary column Alessandro Gori; Elena Guerra; Ana Maria Gomez Caravaca; Maria Fiorenza Caboni 2013-01-01 - - 4.03 Poster -
Bioactive fatty acids of PUFA-enriched butters from Parmigiano-Reggiano cheese area, and comparison with some European commercial brands Elena Guerra; Alessandro Gori; Maria Fiorenza Caboni 2013-01-01 ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Bioactive lipids in the butter production chain from Parmigiano Reggiano cheese area   Verardo V.; Gómez-Caravaca A.M.; Gori A.; Losi G.; Caboni M.F. 2013-01-01 JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE - 1.01 Articolo in rivista -
FT-NIR and FT-MIR spectroscopy to discriminate competitors, non compliance and compliance grated Parmigiano Reggiano cheese Chiara Cevoli;Alessandro Gori;Marco Nocetti;Lucian Cuibus;Maria Fiorenza Caboni;Angelo Fabbri 2013-01-01 FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - 1.01 Articolo in rivista -
Influence of cows diet on polar lipids composition of milk creams produced in the Parmigiano-Reggiano cheese area Elena Guerra; Vito Verardo; Alessandro Gori; Maria Fiorenza Caboni 2013-01-01 - - 4.03 Poster -
Screening of grated cheese authenticity by NIR spectroscopy Cevoli C; Fabbri A; Gori A; Caboni MF; Guarnieri A 2013-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
A rapid method to discriminate season of production and feeding regimen of butters based on infrared spectroscopy and artificial neural networks Gori A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Caboni M.F.; Losi G. 2012-01-01 JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1.01 Articolo in rivista -
Bioactive lipids in butter chain production from the Parmigiano Reggiano cheese area V. Verardo; A. M. Gómez-Caravaca; A. Gori; G. Losi; M.F. Caboni 2012-01-01 - Dipartimento di Scienze degli Alimenti 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Combinazione di metodi spettroscopici e chemiometrici per determinare la conformità al disciplinare di formaggi grattugiati DOP del parmigiano reggiano Gori A; Cevoli C; Cuibus L; Nocetti M; Fabbri A; Caboni M F 2012-01-01 - AITEL – Associazione Italiana Tecnici del Latte 4.03 Poster -
Confronto del contenuto in acidi grassi biosensibili tra campioni di burro italiani ed esteri e burro prodotto nel comprensorio di produzione del Parmigiano-Reggiano in seguito a somministrazione di farina di semi di lino nella dieta delle lattifere, attraverso gas cromatografia fast Alessandro GORI; Elena Guerra; Luigi TAMBURINI; Maria Fiorenza CABONI; Giuseppe Losi 2012-01-01 - - 4.03 Poster -
Discrimination of grated cheeses by Fourier transform infrared spectroscopy coupled with chemometric techniques Gori A.; Maggio R.M.; Cerretani L.; Nocetti M.; Caboni M.F. 2012-01-01 INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL - 1.01 Articolo in rivista -
Il latte e il burro. Dal Neolitico agli attuali aspetti nutrizionali G. Caramia; G. Losi; N. Frega; G. Lercker; M. Cocchi; A. Gori; L. Cerretani 2012-01-01 PEDIATRIA MEDICA E CHIRURGICA - 1.01 Articolo in rivista -
Proposta di un progetto di assistenza tecnica per il miglioramento qualitativo e nutrizionale dei prodotti lattiero - caseari della centrale del latte di San Marino Gian Battista CASTAGNETTI; Alessandro GORI; Fabio COLORETTI; Elena GUERRA; Leonardo LONFERNINI; M...assimo VERGNANI; Maria Fiorenza CABONI 2012-01-01 - - 4.03 Poster -
Quality parameter assessment of grated Parmigiano–Reggiano cheese by waveguide spectroscopy C. Cevoli; L. Ragni; A. Gori; A. Berardinelli; M. F. Caboni 2012-01-01 JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1.01 Articolo in rivista -
Tecniche analitiche accoppiate alle reti neurali artificiali del burro prodotto nel Consorzio di Produzione del Formaggio Parmigiano-Reggiano Elena Guerra; Alessandro Gori; Chiara Cevoli; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni; Giuseppe Losi 2012-01-01 - - 4.03 Poster -
Virgin olive oil in preventive medicine: from legend to epigenetics G. Caramia; A. Gori; E. Valli; L. Cerretani 2012-01-01 EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY - 1.01 Articolo in rivista -