GORI, ALESSANDRO
GORI, ALESSANDRO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
A rapid method to discriminate season of production and feeding regimen of butters based on infrared spectroscopy and artificial neural networks
2012 Gori A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Caboni M.F.; Losi G.
A simplified method for HPLC-MS analysis of sterols in vegetable oil
2008 A. Segura Carretero; A. Carrasco-Pancorbo; S. Cortacero; A. Gori; L. Cerretani; A. Fernandez-Gutierrez
Application of infrared spectroscopy for dairy product authentication and quality assessment
2013 Alessandro Gori; Chiara Cevoli; Elena Guerra; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni
AVAILABILITY OF BIOACTIVE FATTY ACIDS IN PUFA-ENRICHED BUTTERS FROM THE PARMIGIANO REGGIANO CHEESE AREA: A COMPARISON WITH COMMERCIAL BRANDS
2013 A. Gori; E. Guerra; G. Losi; M. F. Caboni
Bioactive fatty acids analysis on dairy products by fast-gas chromatographic: a comparative approach between two highly polar capillary column
2013 Alessandro Gori; Elena Guerra; Ana Maria Gomez Caravaca; Maria Fiorenza Caboni
Bioactive fatty acids of PUFA-enriched butters from Parmigiano-Reggiano cheese area, and comparison with some European commercial brands
2013 Elena Guerra; Alessandro Gori; Maria Fiorenza Caboni
Bioactive lipids in butter chain production from the Parmigiano Reggiano cheese area
2012 V. Verardo; A. M. Gómez-Caravaca; A. Gori; G. Losi; M.F. Caboni
Bioactive lipids in the butter production chain from Parmigiano Reggiano cheese area
2013 Verardo V.; Gómez-Caravaca A.M.; Gori A.; Losi G.; Caboni M.F.
Chemical and sensorial evaluations of Italian Pecorino cheese
2010 L. Cerretani; A. Gori; T. Gallina-Toschi; M.F. Caboni
Classification of Pecorino cheeses produced in Italy according to their ripening time and manufacturing technique using Fourier transform infrared spectroscopy
2010 Lerma-García M. J. ; Gori A.; Cerretani L.; Simó-Alfonso E. F.;Caboni M. F.
Classification of Pecorino cheeses using electronic nose combined with artificial neural network and comparison with GC–MS analysis of volatile compounds
2011 C. Cevoli; L. Cerretani; A. Gori; M.F. Caboni; T. Gallina Toschi; A. Fabbri
Colesterolo e fitosteroli. Ruolo dell’olio extravergine d’oliva
2009 Caramia G.; Gori A.; Cerretani L.
Combinazione di metodi spettroscopici e chemiometrici per determinare la conformità al disciplinare di formaggi grattugiati DOP del parmigiano reggiano
2012 Gori A; Cevoli C; Cuibus L; Nocetti M; Fabbri A; Caboni M F
Confronto del contenuto in acidi grassi biosensibili tra campioni di burro italiani ed esteri e burro prodotto nel comprensorio di produzione del Parmigiano-Reggiano in seguito a somministrazione di farina di semi di lino nella dieta delle lattifere, attraverso gas cromatografia fast
2012 Alessandro GORI; Elena Guerra; Luigi TAMBURINI; Maria Fiorenza CABONI; Giuseppe Losi
Detection of hazelnut oil in extra virgin olive oil by DSC
2007 E. Chiavaro; E. Vittadini; A. Bendini; L. Cerretani; A. Gori; M.T. Rodriguez-Estrada
Discrimination of grated cheeses by Fourier transform infrared spectroscopy coupled with chemometric techniques
2012 Gori A.; Maggio R.M.; Cerretani L.; Nocetti M.; Caboni M.F.
Effetto dell'integrazione della razione con farina di lino estrusa sul contenuto in CLA (conjugated linoleic acids) del latte ed in OFA (oxidized fatty acids) nel formaggio ottenuto: il caso della razza Reggiana
2007 Castagnetti G.B.; Del Monte P.; Melia S.; Gori A.; Losi G.
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique
2015 Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A.
Evaluation by ATR-FTIR and GC-FID coupled to artificial neural networks of butters produced in the Parmigiano Reggiano cheese area
2011 Alessandro Gori; Elena Guerra; Chiara Cevoli; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni; Giuseppe Losi
FT-NIR and FT-MIR spectroscopy to discriminate competitors, non compliance and compliance grated Parmigiano Reggiano cheese
2013 Chiara Cevoli;Alessandro Gori;Marco Nocetti;Lucian Cuibus;Maria Fiorenza Caboni;Angelo Fabbri