GORI, ALESSANDRO
GORI, ALESSANDRO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
A rapid method to discriminate season of production and feeding regimen of butters based on infrared spectroscopy and artificial neural networks
2012-01-01 Gori A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Caboni M.F.; Losi G.
A simplified method for HPLC-MS analysis of sterols in vegetable oil
2008-01-01 A. Segura Carretero; A. Carrasco-Pancorbo; S. Cortacero; A. Gori; L. Cerretani; A. Fernandez-Gutierrez
Application of infrared spectroscopy for dairy product authentication and quality assessment
2013-01-01 Alessandro Gori; Chiara Cevoli; Elena Guerra; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni
AVAILABILITY OF BIOACTIVE FATTY ACIDS IN PUFA-ENRICHED BUTTERS FROM THE PARMIGIANO REGGIANO CHEESE AREA: A COMPARISON WITH COMMERCIAL BRANDS
2013-01-01 A. Gori; E. Guerra; G. Losi; M. F. Caboni
Bioactive fatty acids analysis on dairy products by fast-gas chromatographic: a comparative approach between two highly polar capillary column
2013-01-01 Alessandro Gori; Elena Guerra; Ana Maria Gomez Caravaca; Maria Fiorenza Caboni
Bioactive fatty acids of PUFA-enriched butters from Parmigiano-Reggiano cheese area, and comparison with some European commercial brands
2013-01-01 Elena Guerra; Alessandro Gori; Maria Fiorenza Caboni
Bioactive lipids in butter chain production from the Parmigiano Reggiano cheese area
2012-01-01 V. Verardo; A. M. Gómez-Caravaca; A. Gori; G. Losi; M.F. Caboni
Bioactive lipids in the butter production chain from Parmigiano Reggiano cheese area
2013-01-01 Verardo V.; Gómez-Caravaca A.M.; Gori A.; Losi G.; Caboni M.F.
Il burro: tra passato, presente e futuro
2010-01-01 Gori A.; Coloretti F.; Losi G.
Chemical and sensorial evaluations of Italian Pecorino cheese
2010-01-01 L. Cerretani; A. Gori; T. Gallina-Toschi; M.F. Caboni
Classification of Pecorino cheeses produced in Italy according to their ripening time and manufacturing technique using Fourier transform infrared spectroscopy
2010-01-01 Lerma-García M. J. ; Gori A.; Cerretani L.; Simó-Alfonso E. F.;Caboni M. F.
Classification of Pecorino cheeses using electronic nose combined with artificial neural network and comparison with GC–MS analysis of volatile compounds
2011-01-01 C. Cevoli; L. Cerretani; A. Gori; M.F. Caboni; T. Gallina Toschi; A. Fabbri
Colesterolo e fitosteroli. Ruolo dell’olio extravergine d’oliva
2009-01-01 Caramia G.; Gori A.; Cerretani L.
Combinazione di metodi spettroscopici e chemiometrici per determinare la conformità al disciplinare di formaggi grattugiati DOP del parmigiano reggiano
2012-01-01 Gori A; Cevoli C; Cuibus L; Nocetti M; Fabbri A; Caboni M F
La Composizione in acidi Grassi in campioni di formaggio Parmigiano Reggiano, con particolare riferimento agli isomeri trans (TFA)
2008-01-01 A. Gori; G. Gambini; A. Pecorari; M. Nocetti; G. Losi
Confronto del contenuto in acidi grassi biosensibili tra campioni di burro italiani ed esteri e burro prodotto nel comprensorio di produzione del Parmigiano-Reggiano in seguito a somministrazione di farina di semi di lino nella dieta delle lattifere, attraverso gas cromatografia fast
2012-01-01 Alessandro GORI; Elena Guerra; Luigi TAMBURINI; Maria Fiorenza CABONI; Giuseppe Losi
Detection of hazelnut oil in extra virgin olive oil by DSC
2007-01-01 E. Chiavaro; E. Vittadini; A. Bendini; L. Cerretani; A. Gori; M.T. Rodriguez-Estrada
Discrimination of grated cheeses by Fourier transform infrared spectroscopy coupled with chemometric techniques
2012-01-01 Gori A.; Maggio R.M.; Cerretani L.; Nocetti M.; Caboni M.F.
Effetto dell'integrazione della razione con farina di lino estrusa sul contenuto in CLA (conjugated linoleic acids) del latte ed in OFA (oxidized fatty acids) nel formaggio ottenuto: il caso della razza Reggiana
2007-01-01 Castagnetti G.B.; Del Monte P.; Melia S.; Gori A.; Losi G.
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique
2015-01-01 Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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A rapid method to discriminate season of production and feeding regimen of butters based on infrared spectroscopy and artificial neural networks | Gori A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Caboni M.F.; Losi G. | 2012-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A simplified method for HPLC-MS analysis of sterols in vegetable oil | A. Segura Carretero; A. Carrasco-Pancorbo; S. Cortacero; A. Gori; L. Cerretani; A. Fernandez-Gutierrez | 2008-01-01 | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Application of infrared spectroscopy for dairy product authentication and quality assessment | Alessandro Gori; Chiara Cevoli; Elena Guerra; Angelo Fabbri; Maria Fiorenza Caboni | 2013-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
AVAILABILITY OF BIOACTIVE FATTY ACIDS IN PUFA-ENRICHED BUTTERS FROM THE PARMIGIANO REGGIANO CHEESE AREA: A COMPARISON WITH COMMERCIAL BRANDS | A. Gori; E. Guerra; G. Losi; M. F. Caboni | 2013-01-01 | - | Università di Bologna | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Bioactive fatty acids analysis on dairy products by fast-gas chromatographic: a comparative approach between two highly polar capillary column | Alessandro Gori; Elena Guerra; Ana Maria Gomez Caravaca; Maria Fiorenza Caboni | 2013-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Bioactive fatty acids of PUFA-enriched butters from Parmigiano-Reggiano cheese area, and comparison with some European commercial brands | Elena Guerra; Alessandro Gori; Maria Fiorenza Caboni | 2013-01-01 | ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Bioactive lipids in butter chain production from the Parmigiano Reggiano cheese area | V. Verardo; A. M. Gómez-Caravaca; A. Gori; G. Losi; M.F. Caboni | 2012-01-01 | - | Dipartimento di Scienze degli Alimenti | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Bioactive lipids in the butter production chain from Parmigiano Reggiano cheese area | Verardo V.; Gómez-Caravaca A.M.; Gori A.; Losi G.; Caboni M.F. | 2013-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Il burro: tra passato, presente e futuro | Gori A.; Coloretti F.; Losi G. | 2010-01-01 | - | Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano | 3.02 Curatela | - |
Chemical and sensorial evaluations of Italian Pecorino cheese | L. Cerretani; A. Gori; T. Gallina-Toschi; M.F. Caboni | 2010-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Classification of Pecorino cheeses produced in Italy according to their ripening time and manufacturing technique using Fourier transform infrared spectroscopy | Lerma-García M. J. ; Gori A.; Cerretani L.; Simó-Alfonso E. F.;Caboni M. F. | 2010-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Classification of Pecorino cheeses using electronic nose combined with artificial neural network and comparison with GC–MS analysis of volatile compounds | C. Cevoli; L. Cerretani; A. Gori; M.F. Caboni; T. Gallina Toschi; A. Fabbri | 2011-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Colesterolo e fitosteroli. Ruolo dell’olio extravergine d’oliva | Caramia G.; Gori A.; Cerretani L. | 2009-01-01 | PEDIATRIA PREVENTIVA & SOCIALE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Combinazione di metodi spettroscopici e chemiometrici per determinare la conformità al disciplinare di formaggi grattugiati DOP del parmigiano reggiano | Gori A; Cevoli C; Cuibus L; Nocetti M; Fabbri A; Caboni M F | 2012-01-01 | - | AITEL – Associazione Italiana Tecnici del Latte | 4.03 Poster | - |
La Composizione in acidi Grassi in campioni di formaggio Parmigiano Reggiano, con particolare riferimento agli isomeri trans (TFA) | A. Gori; G. Gambini; A. Pecorari; M. Nocetti; G. Losi | 2008-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Confronto del contenuto in acidi grassi biosensibili tra campioni di burro italiani ed esteri e burro prodotto nel comprensorio di produzione del Parmigiano-Reggiano in seguito a somministrazione di farina di semi di lino nella dieta delle lattifere, attraverso gas cromatografia fast | Alessandro GORI; Elena Guerra; Luigi TAMBURINI; Maria Fiorenza CABONI; Giuseppe Losi | 2012-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Detection of hazelnut oil in extra virgin olive oil by DSC | E. Chiavaro; E. Vittadini; A. Bendini; L. Cerretani; A. Gori; M.T. Rodriguez-Estrada | 2007-01-01 | - | Euro Fed Lipid | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Discrimination of grated cheeses by Fourier transform infrared spectroscopy coupled with chemometric techniques | Gori A.; Maggio R.M.; Cerretani L.; Nocetti M.; Caboni M.F. | 2012-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effetto dell'integrazione della razione con farina di lino estrusa sul contenuto in CLA (conjugated linoleic acids) del latte ed in OFA (oxidized fatty acids) nel formaggio ottenuto: il caso della razza Reggiana | Castagnetti G.B.; Del Monte P.; Melia S.; Gori A.; Losi G. | 2007-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique | Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A. | 2015-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |