COLORETTI, FABIO
COLORETTI, FABIO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Assegnisti
Physicochemical, microbiological, and sensory characterization of ‘Nduja, a typical sausage from Calabria, southern Italy
2018 Chiavari, Cristiana; Grazia, Luigi; Benevelli, Marzia; Faustini, Lorena; Coloretti, Fabio*
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making
2017 Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Giovanna; Grazia, Luigi
Ruolo dei lieviti nella produzione e stagionatura del Parmigiano Reggiano
2017 Coloretti, F.; Chiavari, C.; Benevelli, M.; Castagnetti, G. B.; Grazia, L.
Valutazione dell’accumulo di etanolo apparente e conteggio dei lieviti osmofili in mieli italiani
2017 G. L. Marcazzan; F Coloretti; E Carpana; F Desalvo; S Gardini; L Grazia; P. Zucchi
Whey starter addition during maturation of evening milk: effects on some characteristics of cheese milk and Parmigiano–Reggiano cheese
2016 Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Nocetti, Marco; Reverberi, Paolo; Bortolazzo, Elena; Musi, Valeria; Grazia, Luigi
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy
2015 Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanelli, Giulia; Chiavari, Cristiana
Influenza dei batteri lattici mesofili sulle proprietà sensoriali del formaggio Parmigiano Reggiano.
2015 Bortolazzo E.; Coloretti F.; Garavaldi A.; Nocetti M.; Vecchia P.
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages
2014 Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Gardini; Chiara Montanari
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano.
2014 Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Vergnani, M.; Grazia, L.
Micosi
2014 Coloretti, Fabio; Carpana, E.
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy)
2013 Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.
Vini spumanti e frizzanti
2013 Lorena Castellari; Vincenzo Tini; Fabio Coloretti; Carlo Zambonelli
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage.
2012 Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba Lanciotti; Fausto Gardini
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions
2012 Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F.
In vitro test on the ability of a yeast cell wall based product to inhibit the Escherichia coli F4ac adhesion on the brush border of porcine intestinal villi
2012 P. Trevisi;D. Priori;G. Gandolfi;M. Colombo;F. Coloretti;T. Goossens;P. Bosi
Proposta di un progetto di assistenza tecnica per il miglioramento qualitativo e nutrizionale dei prodotti lattiero - caseari della centrale del latte di San Marino
2012 Gian Battista CASTAGNETTI; Alessandro GORI; Fabio COLORETTI; Elena GUERRA; Leonardo LONFERNINI; Massimo VERGNANI; Maria Fiorenza CABONI
Role of Streptococcus thermophilus PRI60 in histamine accumulation in cheese
2012 F. Gardini; F. Rossi; L. Rizzotti; S. Torriani; L. Grazia; C. Chiavari; F. Coloretti; G. Tabanelli
Dietary addition of Lactobacillus rhamnosus GG impairs the health of Escherichia coli F4-challenged piglets
2011 P. Trevisi; L. Casini; F. Coloretti; M. Mazzoni; G. Merialdi; P. Bosi
Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone
2011 Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E.
Tecnologie dei salumi
2011 Grazia L.; Coloretti F.; Zambonelli C.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Physicochemical, microbiological, and sensory characterization of ‘Nduja, a typical sausage from Calabria, southern Italy | Chiavari, Cristiana; Grazia, Luigi; Benevelli, Marzia; Faustini, Lorena; Coloretti, Fabio* | 2018-01-01 | JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making | Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Gi...ovanna; Grazia, Luigi | 2017-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Ruolo dei lieviti nella produzione e stagionatura del Parmigiano Reggiano | Coloretti, F.; Chiavari, C.; Benevelli, M.; Castagnetti, G. B.; Grazia, L. | 2017-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | stlc15_compressed.pdf |
Valutazione dell’accumulo di etanolo apparente e conteggio dei lieviti osmofili in mieli italiani | G. L. Marcazzan; F Coloretti; E Carpana; F Desalvo; S Gardini; L Grazia; P. Zucchi | 2017-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Whey starter addition during maturation of evening milk: effects on some characteristics of cheese milk and Parmigiano–Reggiano cheese | Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Nocetti, Marco; Reverberi, Paolo; Bortolazzo, Elena; Musi,... Valeria; Grazia, Luigi | 2016-01-01 | DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy | Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanell...i, Giulia; Chiavari, Cristiana | 2015-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Influenza dei batteri lattici mesofili sulle proprietà sensoriali del formaggio Parmigiano Reggiano. | Bortolazzo E.; Coloretti F.; Garavaldi A.; Nocetti M.; Vecchia P. | 2015-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages | Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Ga...rdini; Chiara Montanari | 2014-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano. | Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Ve...rgnani, M.; Grazia, L. | 2014-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Micosi | Coloretti, Fabio; Carpana, E. | 2014-01-01 | - | Springer | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy) | Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L. | 2013-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Vini spumanti e frizzanti | Lorena Castellari; Vincenzo Tini; Fabio Coloretti; Carlo Zambonelli | 2013-01-01 | - | Edagricole - Edizioni Agricole de Il Sole 24 ORE | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage. | Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba La...nciotti; Fausto Gardini | 2012-01-01 | - | HEPERKAN D., KARBANCIOUGLU-GULER F., DASKAYA-D. | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions | Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2012-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
In vitro test on the ability of a yeast cell wall based product to inhibit the Escherichia coli F4ac adhesion on the brush border of porcine intestinal villi | P. Trevisi;D. Priori;G. Gandolfi;M. Colombo;F. Coloretti;T. Goossens;P. Bosi | 2012-01-01 | JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Proposta di un progetto di assistenza tecnica per il miglioramento qualitativo e nutrizionale dei prodotti lattiero - caseari della centrale del latte di San Marino | Gian Battista CASTAGNETTI; Alessandro GORI; Fabio COLORETTI; Elena GUERRA; Leonardo LONFERNINI; M...assimo VERGNANI; Maria Fiorenza CABONI | 2012-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Role of Streptococcus thermophilus PRI60 in histamine accumulation in cheese | F. Gardini; F. Rossi; L. Rizzotti; S. Torriani; L. Grazia; C. Chiavari; F. Coloretti; G. Tabanelli | 2012-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Dietary addition of Lactobacillus rhamnosus GG impairs the health of Escherichia coli F4-challenged piglets | P. Trevisi; L. Casini; F. Coloretti; M. Mazzoni; G. Merialdi; P. Bosi | 2011-01-01 | ANIMAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone | Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E. | 2011-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Tecnologie dei salumi | Grazia L.; Coloretti F.; Zambonelli C. | 2011-01-01 | - | Il Sole 24 ore - Edagricole | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |