COLORETTI, FABIO
COLORETTI, FABIO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Assegnisti
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy
2015 Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanelli, Giulia; Chiavari, Cristiana
Analisi sensoriale dei salami: proposta di un metodo
2007 Chiavari C.; Coloretti F.; Ferri G.; Nanni M.
Antibacterial properties of honey relating to prevention of bacterial bee diseases
2008 Carpana E.; Ferro A.; Coloretti F.; Grillenzoni F.V. ; Capelli M.
Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami
2007 Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C.
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy)
2013 Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.
Caratterizzazione qualitativa del burro ottenuto da panna di latte bovino di razza reggiana
2005 Pignedoli S.; Coloretti F.; Castagnetti G.B.
Characterization of flocculent Saccharomyces interspecific hybrids for the production of sparkling wines
2006 F. Coloretti; C. Zambonelli; V. Tini
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage.
2012 Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba Lanciotti; Fausto Gardini
Control of biogenic amines in low acid salami
2008 Coloretti F.; Chiavari C.; Carri S.; Armaforte E.; Castagnetti G.B.
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making
2017 Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Giovanna; Grazia, Luigi
Dietary addition of Lactobacillus rhamnosus GG impairs the health of Escherichia coli F4-challenged piglets
2011 P. Trevisi; L. Casini; F. Coloretti; M. Mazzoni; G. Merialdi; P. Bosi
Effect of different butyrate supplementations on growth and health of weaning pigs challenged or not with E. coli K88
2009 Bosi P; Messori S; Nisi I; Russo D; Casini L; Coloretti F; Schwarzer K; Trevisi P
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages
2014 Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Gardini; Chiara Montanari
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions
2012 Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F.
Effetti dell’autolisi dei batteri malolattici sulla composizione dei vini
2005 Zambonelli C.; Castellari L.; Tini V.; Benevelli M.; Coloretti F.
I batteri della fermentazione malolattica
2004 Zambonelli C.;Tini V.; Coloretti F. ; Benevelli M.
I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione
2008 L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia
I progressi della microbiologia.
2004 Zambonelli C.;Tini V.; Coloretti F. ; Benevelli M.
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte I: salsiccia, salami e "Magronella"
2010 Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L.
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte II: "Bovella" e "Bovotto"
2010 Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy | Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanell...i, Giulia; Chiavari, Cristiana | 2015-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Analisi sensoriale dei salami: proposta di un metodo | Chiavari C.; Coloretti F.; Ferri G.; Nanni M. | 2007-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Antibacterial properties of honey relating to prevention of bacterial bee diseases | Carpana E.; Ferro A.; Coloretti F.; Grillenzoni F.V. ; Capelli M. | 2008-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami | Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C. | 2007-01-01 | FEMS MICROBIOLOGY LETTERS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy) | Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L. | 2013-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Caratterizzazione qualitativa del burro ottenuto da panna di latte bovino di razza reggiana | Pignedoli S.; Coloretti F.; Castagnetti G.B. | 2005-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Characterization of flocculent Saccharomyces interspecific hybrids for the production of sparkling wines | F. Coloretti; C. Zambonelli; V. Tini | 2006-01-01 | FOOD MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage. | Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba La...nciotti; Fausto Gardini | 2012-01-01 | - | HEPERKAN D., KARBANCIOUGLU-GULER F., DASKAYA-D. | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Control of biogenic amines in low acid salami | Coloretti F.; Chiavari C.; Carri S.; Armaforte E.; Castagnetti G.B. | 2008-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making | Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Gi...ovanna; Grazia, Luigi | 2017-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Dietary addition of Lactobacillus rhamnosus GG impairs the health of Escherichia coli F4-challenged piglets | P. Trevisi; L. Casini; F. Coloretti; M. Mazzoni; G. Merialdi; P. Bosi | 2011-01-01 | ANIMAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of different butyrate supplementations on growth and health of weaning pigs challenged or not with E. coli K88 | Bosi P; Messori S; Nisi I; Russo D; Casini L; Coloretti F; Schwarzer K; Trevisi P | 2009-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages | Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Ga...rdini; Chiara Montanari | 2014-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions | Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2012-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effetti dell’autolisi dei batteri malolattici sulla composizione dei vini | Zambonelli C.; Castellari L.; Tini V.; Benevelli M.; Coloretti F. | 2005-01-01 | VIGNEVINI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
I batteri della fermentazione malolattica | Zambonelli C.;Tini V.; Coloretti F. ; Benevelli M. | 2004-01-01 | VIGNEVINI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione | L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia | 2008-01-01 | - | Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
I progressi della microbiologia. | Zambonelli C.;Tini V.; Coloretti F. ; Benevelli M. | 2004-01-01 | VIGNEVINI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte I: salsiccia, salami e "Magronella" | Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. | 2010-01-01 | INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte II: "Bovella" e "Bovotto" | Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. | 2010-01-01 | INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |