IACCHERI, ELEONORA
IACCHERI, ELEONORA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Ricercatori a tempo determinato
A capacitive technique to assess water content in extra virgin olive oils
2013 Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Chiara Cevoli; Annachiara Berardinelli; Alessandra Bendini; Tullia Gallina Toschi
A Non-Invasive Soil Moisture Sensing System Electronic Architecture: A Real Environment Assessment
2020 Leonardo Franceschelli, Annachiara Berardinelli, Marco Crescentini, Eleonora Iaccheri, Marco Tartagni, Luigi Ragni
A rapid and reliable method for the measurement of water content in extra virgin olive oil
2013 Cevoli C.; Iaccheri E.; Berardinelli A.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; Ragni L.
Affordable microwave soil moisture detector
2024 Iaccheri, Eleonora; Berardinelli, Annachiara; Tartagni, Marco; Ragni, Luigi
Affordable Time-Domain Reflectometry System for Rapid Food Analysis
2021 Iaccheri E.; Berardinelli A.; Maggio G.; Toschi T.G.; Ragni L.
Analizzatore di materiali per spettroscopia nelle microonde
2014 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo
ANALYZER OF MATERIALS BY MICROWAWE SPECTROSCOPY
2015 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo
Assessment of food compositional parameters by means of a Waveguide Vector Spectrometer
2017 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo
Cost-Effective Open-Ended Coaxial Technique for Liquid Food Characterization by Using the Reflection Method for Industrial Applications
2022 Iaccheri, Eleonora; Varani, Massimiliano; Ragni, Luigi
Data fusion of FT-NIR spectroscopy and Vis/NIR hyperspectral imaging to predict quality parameters of yellow flesh “Jintao” kiwifruit
2024 Cevoli C.; Iaccheri E.; Fabbri A.; Ragni L.
Different analytical approaches for the study of water features in green and roasted coffee beans
2015 Iaccheri E.; Laghi L.; Cevoli C.; Berardinelli A.; Ragni L.; Romani S.; Rocculi P.
Effectiveness of the mechanical excitation applied to the olive paste: possible improving of the oil yield, in malaxation phase, by vibration systems
2013 Gallina Toschi T.; Berardinelli A.; Cevoli C.; Iaccheri E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Ragni L.
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique
2015 Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A.
Exploring tannins content and reactivity in red wines by means of an innovative and rapid optical method
2023 Arianna Ricci, Giuseppina P. Parpinello, Eleonora Iaccheri, Luigi Ragni, Andrea Versari
Glass transition of green and roasted coffee investigated by calorimetric and dielectric techniques
2019 Iaccheri E.; Ragni L.; Cevoli C.; Romani S.; Dalla Rosa M.; Rocculi P.
IMPIANTO E PROCEDIMENTO PER LA PRODUZIONE DI UN CONDIMENTO A BASE DI OLIVE E POMODORO NATURALMENTE RICCO IN ANTIOSSIDANTI
2020 Tullia Gallina Toschi, Alessandra Bendini, Federica Tesini, Luigi Ragni, Eleonora Iaccheri, Annachiara Berardinelli
Influence of the electrode material on the decontamination efficacy of dielectric barrier discharge gas plasma treatments towards Listeria monocytogenes and Escherichia coli
2016 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Iaccheri, Eleonora; Gozzi, Giorgia; Cevoli, Chiara; Vannini, Lucia
Ingegneria al servizio della qualità delle produzioni alimentari
2015 Berardinelli, A; Cevoli, C; Fabbri, A; Iaccheri, E; Ragni, L
Innovative method for the direct measurement of tannins in red wines
2021 Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni
Metodo innovativo per la quantificazione rapida dei tannini nei vini rossi
2022 Arianna Ricci; Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Giuseppina Paola Parpinello; Andrea Versari
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
A capacitive technique to assess water content in extra virgin olive oils | Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Chiara Cevoli; Annachiara Berardinelli; Alessandra Bendini; Tulli...a Gallina Toschi | 2013-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A Non-Invasive Soil Moisture Sensing System Electronic Architecture: A Real Environment Assessment | Leonardo Franceschelli, Annachiara Berardinelli, Marco Crescentini, Eleonora Iaccheri, Marco Tart...agni, Luigi Ragni | 2020-01-01 | SENSORS | - | 1.01 Articolo in rivista | sensors-20-06147.pdf |
A rapid and reliable method for the measurement of water content in extra virgin olive oil | Cevoli C.; Iaccheri E.; Berardinelli A.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; Ragni L. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Affordable microwave soil moisture detector | Iaccheri, Eleonora; Berardinelli, Annachiara; Tartagni, Marco; Ragni, Luigi | 2024-01-01 | IEEE SENSORS JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | Affordable_microwave_soil_moisture_detector.pdf |
Affordable Time-Domain Reflectometry System for Rapid Food Analysis | Iaccheri E.; Berardinelli A.; Maggio G.; Toschi T.G.; Ragni L. | 2021-01-01 | IEEE TRANSACTIONS ON INSTRUMENTATION AND MEASUREMENT | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Analizzatore di materiali per spettroscopia nelle microonde | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Roma...ni, Aldo | 2014-01-01 | - | - | 6.01 Brevetto | - |
ANALYZER OF MATERIALS BY MICROWAWE SPECTROSCOPY | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Roma...ni, Aldo | 2015-01-01 | - | - | 6.01 Brevetto | - |
Assessment of food compositional parameters by means of a Waveguide Vector Spectrometer | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Roma...ni, Aldo | 2017-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Cost-Effective Open-Ended Coaxial Technique for Liquid Food Characterization by Using the Reflection Method for Industrial Applications | Iaccheri, Eleonora; Varani, Massimiliano; Ragni, Luigi | 2022-01-01 | SENSORS | - | 1.01 Articolo in rivista | sensors-22-05277.pdf |
Data fusion of FT-NIR spectroscopy and Vis/NIR hyperspectral imaging to predict quality parameters of yellow flesh “Jintao” kiwifruit | Cevoli C.; Iaccheri E.; Fabbri A.; Ragni L. | 2024-01-01 | BIOSYSTEMS ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | 1-s2.0-S1537511023002647-main.pdf |
Different analytical approaches for the study of water features in green and roasted coffee beans | Iaccheri E.; Laghi L.; Cevoli C.; Berardinelli A.; Ragni L.; Romani S.; Rocculi P. | 2015-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effectiveness of the mechanical excitation applied to the olive paste: possible improving of the oil yield, in malaxation phase, by vibration systems | Gallina Toschi T.; Berardinelli A.; Cevoli C.; Iaccheri E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Ragni L. | 2013-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | 258102 OA 225-Article Text-860-3-10-20140228.pdf |
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique | Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A. | 2015-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Exploring tannins content and reactivity in red wines by means of an innovative and rapid optical method | Arianna Ricci, Giuseppina P. Parpinello, Eleonora Iaccheri, Luigi Ragni, Andrea Versari | 2023-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Glass transition of green and roasted coffee investigated by calorimetric and dielectric techniques | Iaccheri E.; Ragni L.; Cevoli C.; Romani S.; Dalla Rosa M.; Rocculi P. | 2019-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
IMPIANTO E PROCEDIMENTO PER LA PRODUZIONE DI UN CONDIMENTO A BASE DI OLIVE E POMODORO NATURALMENTE RICCO IN ANTIOSSIDANTI | Tullia Gallina Toschi, Alessandra Bendini, Federica Tesini, Luigi Ragni, Eleonora Iaccheri, Annac...hiara Berardinelli | 2020-01-01 | - | - | 6.01 Brevetto | - |
Influence of the electrode material on the decontamination efficacy of dielectric barrier discharge gas plasma treatments towards Listeria monocytogenes and Escherichia coli | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Iaccheri, Eleonora; Gozzi, Giorgia; Cevoli, Chiara; Vanni...ni, Lucia | 2016-01-01 | INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Ingegneria al servizio della qualità delle produzioni alimentari | Berardinelli, A; Cevoli, C; Fabbri, A; Iaccheri, E; Ragni, L | 2015-01-01 | GRAPHIE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Innovative method for the direct measurement of tannins in red wines | Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, L...uigi Ragni | 2021-01-01 | - | Vinidea srl | 7.13 Rapporto tecnico | - |
Metodo innovativo per la quantificazione rapida dei tannini nei vini rossi | Arianna Ricci; Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Giuseppina Paola Parpinello; Andrea Versari | 2022-01-01 | RIVISTA DI VITICOLTURA E DI ENOLOGIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |