IACCHERI, ELEONORA
IACCHERI, ELEONORA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Collaboratori
A capacitive technique to assess water content in extra virgin olive oils
2013-01-01 Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Chiara Cevoli; Annachiara Berardinelli; Alessandra Bendini; Tullia Gallina Toschi
A rapid and reliable method for the measurement of water content in extra virgin olive oil
2013-01-01 Cevoli C.; Iaccheri E.; Berardinelli A.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; Ragni L.
Affordable Time-Domain Reflectometry System for Rapid Food Analysis
2021-01-01 Iaccheri E.; Berardinelli A.; Maggio G.; Toschi T.G.; Ragni L.
Analizzatore di materiali per spettroscopia nelle microonde
2014-01-01 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo
ANALYZER OF MATERIALS BY MICROWAWE SPECTROSCOPY
2015-01-01 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo
Assessment of food compositional parameters by means of a Waveguide Vector Spectrometer
2017-01-01 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo
Different analytical approaches for the study of water features in green and roasted coffee beans
2015-01-01 Iaccheri E.; Laghi L.; Cevoli C.; Berardinelli A.; Ragni L.; Romani S.; Rocculi P.
Effectiveness of the mechanical excitation applied to the olive paste: possible improving of the oil yield, in malaxation phase, by vibration systems
2013-01-01 Gallina Toschi T.; Berardinelli A.; Cevoli C.; Iaccheri E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Ragni L.
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique
2015-01-01 Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A.
Glass transition of green and roasted coffee investigated by calorimetric and dielectric techniques
2019-01-01 Iaccheri E.; Ragni L.; Cevoli C.; Romani S.; Dalla Rosa M.; Rocculi P.
IMPIANTO E PROCEDIMENTO PER LA PRODUZIONE DI UN CONDIMENTO A BASE DI OLIVE E POMODORO NATURALMENTE RICCO IN ANTIOSSIDANTI
2020-01-01 Tullia Gallina Toschi, Alessandra Bendini, Federica Tesini, Luigi Ragni, Eleonora Iaccheri, Annachiara Berardinelli
Influence of the electrode material on the decontamination efficacy of dielectric barrier discharge gas plasma treatments towards Listeria monocytogenes and Escherichia coli
2016-01-01 Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Iaccheri, Eleonora; Gozzi, Giorgia; Cevoli, Chiara; Vannini, Lucia
Ingegneria al servizio della qualità delle produzioni alimentari
2015-01-01 Berardinelli, A; Cevoli, C; Fabbri, A; Iaccheri, E; Ragni, L
Innovative method for the direct measurement of tannins in red wines
2021-01-01 Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni
Metodo ottico per la determinazione rapida del contenuto di tannini nei vini rossi
2022-01-01 Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni
Metodo ottico per la determinazione rapida del contenuto di tannini nei vini rossi
2021-01-01 Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Cristian Galaz, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni
Multi-analytical approach for monitoring the freezing process of a milkshake based product
2016-01-01 Ragni, L.; Berardinelli, A.; Cevoli, C.; Iaccheri, E.; Valli, E.; Zuffi, E.; Lazzarini, R.; Gallina Toschi, T.
New insights into the glass transition of dried fruits and vegetables and the effect of pulsed electric field treatment
2021-01-01 Iaccheri E.; Castagnini J.M.; Dalla Rosa M.; Rocculi P.
Non-Destructive Assessment of Kiwifruit Flesh Firmness by a Contactless Waveguide Device and Multivariate Regression Analyses
2021-01-01 Berardinelli A.; Iaccheri E.; Franceschelli L.; Tartagni M.; Ragni L.
A Non-Invasive Soil Moisture Sensing System Electronic Architecture: A Real Environment Assessment
2020-01-01 Leonardo Franceschelli, Annachiara Berardinelli, Marco Crescentini, Eleonora Iaccheri, Marco Tartagni, Luigi Ragni
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
A capacitive technique to assess water content in extra virgin olive oils | Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Chiara Cevoli; Annachiara Berardinelli; Alessandra Bendini; Tullia Gallina Toschi | 2013-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A rapid and reliable method for the measurement of water content in extra virgin olive oil | Cevoli C.; Iaccheri E.; Berardinelli A.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; Ragni L. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Affordable Time-Domain Reflectometry System for Rapid Food Analysis | Iaccheri E.; Berardinelli A.; Maggio G.; Toschi T.G.; Ragni L. | 2021-01-01 | IEEE TRANSACTIONS ON INSTRUMENTATION AND MEASUREMENT | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Analizzatore di materiali per spettroscopia nelle microonde | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo | 2014-01-01 | - | - | 6.01 Brevetto | - |
ANALYZER OF MATERIALS BY MICROWAWE SPECTROSCOPY | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo | 2015-01-01 | - | - | 6.01 Brevetto | - |
Assessment of food compositional parameters by means of a Waveguide Vector Spectrometer | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Filippi, Matteo; Iaccheri, Eleonora; Romani, Aldo | 2017-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Different analytical approaches for the study of water features in green and roasted coffee beans | Iaccheri E.; Laghi L.; Cevoli C.; Berardinelli A.; Ragni L.; Romani S.; Rocculi P. | 2015-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effectiveness of the mechanical excitation applied to the olive paste: possible improving of the oil yield, in malaxation phase, by vibration systems | Gallina Toschi T.; Berardinelli A.; Cevoli C.; Iaccheri E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Ragni L. | 2013-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | 258102 OA 225-Article Text-860-3-10-20140228.pdf |
Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique | Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A. | 2015-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Glass transition of green and roasted coffee investigated by calorimetric and dielectric techniques | Iaccheri E.; Ragni L.; Cevoli C.; Romani S.; Dalla Rosa M.; Rocculi P. | 2019-01-01 | FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
IMPIANTO E PROCEDIMENTO PER LA PRODUZIONE DI UN CONDIMENTO A BASE DI OLIVE E POMODORO NATURALMENTE RICCO IN ANTIOSSIDANTI | Tullia Gallina Toschi, Alessandra Bendini, Federica Tesini, Luigi Ragni, Eleonora Iaccheri, Annachiara Berardinelli | 2020-01-01 | - | - | 6.01 Brevetto | - |
Influence of the electrode material on the decontamination efficacy of dielectric barrier discharge gas plasma treatments towards Listeria monocytogenes and Escherichia coli | Ragni, Luigi; Berardinelli, Annachiara; Iaccheri, Eleonora; Gozzi, Giorgia; Cevoli, Chiara; Vannini, Lucia | 2016-01-01 | INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Ingegneria al servizio della qualità delle produzioni alimentari | Berardinelli, A; Cevoli, C; Fabbri, A; Iaccheri, E; Ragni, L | 2015-01-01 | GRAPHIE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Innovative method for the direct measurement of tannins in red wines | Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni | 2021-01-01 | INFOWINE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Metodo ottico per la determinazione rapida del contenuto di tannini nei vini rossi | Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni | 2022-01-01 | INFOWINE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Metodo ottico per la determinazione rapida del contenuto di tannini nei vini rossi | Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Cristian Galaz, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni | 2021-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Multi-analytical approach for monitoring the freezing process of a milkshake based product | Ragni, L.; Berardinelli, A.; Cevoli, C.; Iaccheri, E.; Valli, E.; Zuffi, E.; Lazzarini, R.; Gallina Toschi, T. | 2016-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
New insights into the glass transition of dried fruits and vegetables and the effect of pulsed electric field treatment | Iaccheri E.; Castagnini J.M.; Dalla Rosa M.; Rocculi P. | 2021-01-01 | INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Non-Destructive Assessment of Kiwifruit Flesh Firmness by a Contactless Waveguide Device and Multivariate Regression Analyses | Berardinelli A.; Iaccheri E.; Franceschelli L.; Tartagni M.; Ragni L. | 2021-01-01 | IEEE JOURNAL OF EMERGING AND SELECTED TOPICS IN CIRCUITS AND SYSTEMS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A Non-Invasive Soil Moisture Sensing System Electronic Architecture: A Real Environment Assessment | Leonardo Franceschelli, Annachiara Berardinelli, Marco Crescentini, Eleonora Iaccheri, Marco Tartagni, Luigi Ragni | 2020-01-01 | SENSORS | - | 1.01 Articolo in rivista | sensors-20-06147.pdf |