BREGOLI, ANNA MARIA
BREGOLI, ANNA MARIA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Personale tecnico amm.vo
1-MCP effects in nectarines: dependence on storage temperature, and relationship with polyamines.
2005 V. Ziosi; S. Biondi; P. Torrigiani; A. Rasori; A.M. Bregoli; G. Costa
1-MCP effects on ethylene emission and fruit quality traits of peaches and nectarines
2006 Ziosi V. ; Bregoli A.M.; Fiori G.; Noferini M.; Costa G.
1-MCP effects on ethylene emission and fruit quality traits of peaches and nectarines
2006 Ziosi V.; Bregoli A.M.; Fiori G. ; Noferini M.; Costa G.
6-BA and NAA effect on ‘Galaxy’ fruit growth, abscission and quality: a comparison between the Po Valley and the South Tyrol producing areas
2007 Bregoli A.M.; Fabbroni C.; Raimondi V.; Brunner P.; Costa G.
A comparison between intact fruit and fruit explants to study the effect of polyamines and aminoethoxyvinylglycine (AVG) on fruit ripening in peach and nectarine (Prunus persica L. Batch)
2006 Bregoli A.M.; Ziosi V.; Biondi S.; Bonghi C.; Costa G.; Torrigiani P.
Actinidia: potatura per impianti vecchi
2005 Costa G.; Bregoli A.M.; Fabbroni C.; Graziani S.; Spada G.
Aspetti biometrici, fisiologici e applicativi di un interruttore della dormienza delle gemme fiorali
2007 A.M. Bregoli; S. Nardozza; C. Andreotti; R. Magnani; L. Corelli-Grappadelli; A. Masia; G. Costa
Auxin and ethylene interaction during fruit growth and ripening of Actinidia deliciosa
2007 A.M. Bregoli; C. Fabbroni; F. Costa; V. Raimondi; G. Costa
Auxin and ethylene interaction during fruit growth and ripening of Actinidia deliciosa
2006 Bregoli, A. M.; Fabbroni, C.; Costa, F.; Raimondi, V.; Costa, G
Caratterizzazione dell’epoca di intervento nel diradamento chimico dei frutti di pesco attraverso la misura di alcuni parametri fisiologici delle gemme in dormienza
2004 Bregoli A.M.; Nardozza S.; Magnani R.; Masia A.; Costa G.
Collezione in vitro di vitigni autoctoni della Calabria
2018 Angilletti Andrea., Negri Paola, Muzzi Enrico, Bombai Giuseppe, Bregoli Anna Maria, Rombolà Adamo Domenico
Comparative trascriptome profiling of jasmonate-treated versus control fruit in ripening peach (Prunus persica L. Batsch)
2006 Ziosi V.; Bonghi C.; Rasori A.; Bregoli A. M.; Costa G.; Torrigiani P.
Controlling peach fruit quality by interfering with ethylene production with polyamines and jasmonates
2009 P. Torrigiani; V. Ziosi; AM. Bregoli; G. Costa
Development and optimisation of sensitive, specific and rapid instrumental methods to detect low levels of pathogenic microorganisms directly in planta
2006 Spinelli F.; Andreotti C.; Bregoli A. M.; Ciampolini F.; Cresti M.; Fiori G.; Noferini M.; Ziosi V.; Costa G.
Disponibile un nuovo biostimolante per aumentare l’efficienza produttiva
2006 Spinelli F.; Fiori G.; Bregoli A.M.; Sprocati M.; Vancini R.; Pellicani F.; Costa G.
Effect of auxin on fruit morphogenesis: physiological and molecular aspects in kiwifruit ripening
2007 C. Fabbroni; F. Costa; A.M. Bregoli; G. Costa
Effects of mineral and organic fertilization and ripening stage on the emission of volatile organic compounds and antioxidant activity of Stark RedGold nectarine
2010 TOSELLI M.; BALDI E.; MARANGONI B.; NOFERINI M.; FIORI G.; BREGOLI A.; NDAGIJIMANA M.
Effetti della degemmazione basale sulla produttività dei ceppi e sulla qualità dell'uva e del vino nella cv Albana
2015 Rombola' A.D.; Parpinello G.P.; Bregoli A.M.; Nanni G.; Simoni M.; Castellari L.; Versari A.
EFFETTO DELL’APPLICAZIONE DI DIVERSI FITOREGOLATORI SULLA QUALITÀ DI FRUTTI DI ACTINIDIA DELICIOSA (CV HAYWARD) ALLA RACCOLTA E DURANTE LA CONSERVAZIONE
2007 C. Fabbroni; M. Noferini; G. Fiori; A.M. Bregoli; V. Raimondi; G. Costa
Evaluation of innovative strategies in vineyard and cellar to mitigate the climate change effects – VINSACLIMA
2018 Esther Hernández-Montes; Paola Tessarin; Giuseppe Bombai; Jacopo Davantieri; Filippo Taddei; Alessandra Lombini; Anna Maria Bregoli; Adamo Domenico Rombolà
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
1-MCP effects in nectarines: dependence on storage temperature, and relationship with polyamines. | V. Ziosi; S. Biondi; P. Torrigiani; A. Rasori; A.M. Bregoli; G. Costa | 2005-01-01 | ACTA HORTICULTURAE | International Society for Horticultural Science | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
1-MCP effects on ethylene emission and fruit quality traits of peaches and nectarines | Ziosi V. ; Bregoli A.M.; Fiori G.; Noferini M.; Costa G. | 2006-01-01 | - | A. Ramina et al. | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
1-MCP effects on ethylene emission and fruit quality traits of peaches and nectarines | Ziosi V.; Bregoli A.M.; Fiori G. ; Noferini M.; Costa G. | 2006-01-01 | - | ETS | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
6-BA and NAA effect on ‘Galaxy’ fruit growth, abscission and quality: a comparison between the Po Valley and the South Tyrol producing areas | Bregoli A.M.; Fabbroni C.; Raimondi V.; Brunner P.; Costa G. | 2007-01-01 | ERWERBSOBSTBAU | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A comparison between intact fruit and fruit explants to study the effect of polyamines and aminoethoxyvinylglycine (AVG) on fruit ripening in peach and nectarine (Prunus persica L. Batch) | Bregoli A.M.; Ziosi V.; Biondi S.; Bonghi C.; Costa G.; Torrigiani P. | 2006-01-01 | POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Actinidia: potatura per impianti vecchi | Costa G.; Bregoli A.M.; Fabbroni C.; Graziani S.; Spada G. | 2005-01-01 | RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aspetti biometrici, fisiologici e applicativi di un interruttore della dormienza delle gemme fiorali | A.M. Bregoli; S. Nardozza; C. Andreotti; R. Magnani; L. Corelli-Grappadelli; A. Masia; G. Costa | 2007-01-01 | RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Auxin and ethylene interaction during fruit growth and ripening of Actinidia deliciosa | A.M. Bregoli; C. Fabbroni; F. Costa; V. Raimondi; G. Costa | 2007-01-01 | - | A. Ramina et al. | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Auxin and ethylene interaction during fruit growth and ripening of Actinidia deliciosa | Bregoli, A. M.; Fabbroni, C.; Costa, F.; Raimondi, V.; Costa, G | 2006-01-01 | - | ETS | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Caratterizzazione dell’epoca di intervento nel diradamento chimico dei frutti di pesco attraverso la misura di alcuni parametri fisiologici delle gemme in dormienza | Bregoli A.M.; Nardozza S.; Magnani R.; Masia A.; Costa G. | 2004-01-01 | - | Società Orticola Italiana | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Collezione in vitro di vitigni autoctoni della Calabria | Angilletti Andrea., Negri Paola, Muzzi Enrico, Bombai Giuseppe, Bregoli Anna Maria, Rombolà Adamo... Domenico | 2018-01-01 | - | Società di Ortoflorofrutticoltura Italiana | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Comparative trascriptome profiling of jasmonate-treated versus control fruit in ripening peach (Prunus persica L. Batsch) | Ziosi V.; Bonghi C.; Rasori A.; Bregoli A. M.; Costa G.; Torrigiani P. | 2006-01-01 | - | Plant GEMs 5 | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Controlling peach fruit quality by interfering with ethylene production with polyamines and jasmonates | P. Torrigiani; V. Ziosi; AM. Bregoli; G. Costa | 2009-01-01 | FRESH PRODUCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Development and optimisation of sensitive, specific and rapid instrumental methods to detect low levels of pathogenic microorganisms directly in planta | Spinelli F.; Andreotti C.; Bregoli A. M.; Ciampolini F.; Cresti M.; Fiori G.; Noferini M.; Ziosi ...V.; Costa G. | 2006-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Disponibile un nuovo biostimolante per aumentare l’efficienza produttiva | Spinelli F.; Fiori G.; Bregoli A.M.; Sprocati M.; Vancini R.; Pellicani F.; Costa G. | 2006-01-01 | RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of auxin on fruit morphogenesis: physiological and molecular aspects in kiwifruit ripening | C. Fabbroni; F. Costa; A.M. Bregoli; G. Costa | 2007-01-01 | - | A.R. Ferguson et al. | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Effects of mineral and organic fertilization and ripening stage on the emission of volatile organic compounds and antioxidant activity of Stark RedGold nectarine | TOSELLI M.; BALDI E.; MARANGONI B.; NOFERINI M.; FIORI G.; BREGOLI A.; NDAGIJIMANA M. | 2010-01-01 | - | ISHS | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Effetti della degemmazione basale sulla produttività dei ceppi e sulla qualità dell'uva e del vino nella cv Albana | Rombola' A.D.; Parpinello G.P.; Bregoli A.M.; Nanni G.; Simoni M.; Castellari L.; Versari A. | 2015-01-01 | L'ENOLOGO | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
EFFETTO DELL’APPLICAZIONE DI DIVERSI FITOREGOLATORI SULLA QUALITÀ DI FRUTTI DI ACTINIDIA DELICIOSA (CV HAYWARD) ALLA RACCOLTA E DURANTE LA CONSERVAZIONE | C. Fabbroni; M. Noferini; G. Fiori; A.M. Bregoli; V. Raimondi; G. Costa | 2007-01-01 | - | Università degli Studi di Torino | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Evaluation of innovative strategies in vineyard and cellar to mitigate the climate change effects – VINSACLIMA |
Esther Hernández-Montes; Paola Tessarin; Giuseppe Bombai; Jacopo Davantieri; Filippo Taddei; A...lessandra Lombini; Anna Maria Bregoli; Adamo Domenico Rombolà |
2018-01-01 | - | Società di Ortoflorofrutticoltura Italiana (SOI) | 4.02 Riassunto (Abstract) | 736401.pdf |