RIPONI, CLAUDIO
RIPONI, CLAUDIO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
RIPONI C.; Claudio Riponi; C. RIPONI
A survey of amino acids and amines content in some European vinegars with Protected Denomination of Origin.
2015 Fabio Chinnici; Enrique Duran-Guerrero; Claudio Riponi
Analisi FTIR di vini portoghesi
2005 Molisani A.; Parpinello G.P.; Versari A.; Riponi C.
Antioxidant Action of Glutathione and the Ascorbic Acid/Glutathione Pair in a Model White Wine
2011 F. Sonni; A.C. Clark; P.D. Prenzler; C. Riponi; G.R. Scollary
Applicazione di un protocollo sperimentale per la produzione di vini bianchi in assenza di SO2
2008 A.Bellachioma; C.Riponi; F.Chinnici; F.Sonni
Bestimmung von Lysozym in Wein mittels HPLC
2008 R. Roemling; F. Chinnici; C. Riponi
Caratterizzazione Analitica di Frammenti Legnosi ad Uso Enologico: La componente volatile e la sicurezza d’uso.
2007 Fabio Chinnici; Nadia Natali; Francesca Sonni; Claudio Riponi
Caratterizzazione della componente antocianica in vini rossi ottenuti per macerazione carbonica: correlazione con i parametri spettrofotometrici relativi al colore
2009 F. Chinnici; F. Sonni; N. Natali; S. Galassi; C. Riponi
Caratterizzazione della componente volatile di vini bianchi privi di solfiti ottenuti dopo fermentazione in presenza di chitosano
2017 Antonio Castro-Marin; Ana Gabriela Buglia; Fabio Chinnici; Claudio Riponi
Changes in phenolic composition of red wines aged in cherry wood
2015 Fabio Chinnici; Nadia Natali; Attilio Bellachioma; Andrea Versari; Claudio Riponi
Characterisation of Australian Verdelho wines from the Queensland Granite Belt region
2016 Sonni, Francesca; Moore, Evan G.; Chinnici, Fabio; Riponi, Claudio; Smyth, Heather E.
Characterisation of peach juices obtained from cultivars Redhaven, Suncrest and Maria Marta grown in Italy
2002 Versari A.; Castellari M.; Parpinello G.P.; Riponi C.; Galassi S.
Characterisation of volatiles in extracts from oak chips aobtained by accelerated solvent extraction (ASE)
2006 N.Natali; F.Chinnici; C.Riponi
Characterization of sugarbeet (Beta vulgaris, L.) protein"
2004 G.P. Parpinello; A. Versari; C. Riponi
Chitosan in sparkling wines produced by the traditional method: Influence of its presence during the secondary fermentation
2020 Castro Marin Antonio; Riponi C.; Chinnici F.
Chitosan in sparkling wines produced by the traditional method: influence of its presence during the “Prise de Mousse”.
2018 F. Chinnici, A. G. Buglia, A. Castro Marín, C. Riponi
Color features and pigment composition of Italian carbonic macerated red wines
2009 F.Chinnici; F.Sonni; N.Natali; S.Galassi; C.Riponi
Comparative changes in color features and pigment composition of red wines aged in oak and cherry wood casks
2011 F. Chinnici; N. Natali; F. Sonni; A. Bellachioma; C. Riponi
Composition of some commercial grappas(Grape marc spirit): the anomalous presence of 1,1-diethoxy-3-methylbutane : a case of study
2009 F.Masino; G.Montevecchi; C.Riponi; A.Antonelli
Consumo fermentativo di N assimilabile e sviluppo/evoluzione della componente volatile in vini bianchi ottenuti in assenza di SO2
2011 F. Sonni; M.J. Cejudo Bastante; N. Natali; F. Chinnici; C. Riponi
CONTROLLO DELL’OSSIDAZIONE DI (+)-CATECHINA MEDIANTE CHITOSANO: IPOTESI DI UTILIZZO IN VINIFICAZIONI A RIDOTTO CONTENUTO IN SOLFITI
2016 Fabio Chinnici; Claudio Riponi