Applications of low-field NMR relaxometry and NMR-imaging in the analysis of food samples are described using examples of different food matrices and different problems related to food processing, maturation and ageing, authenticity, shelf-life, perishability, etc.

NMR applications in food analysis: Part B

Capozzi F.;Laghi L.;Picone G.;Righi V.;Trimigno A.;
2017

Abstract

Applications of low-field NMR relaxometry and NMR-imaging in the analysis of food samples are described using examples of different food matrices and different problems related to food processing, maturation and ageing, authenticity, shelf-life, perishability, etc.
Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis
255
296
Proietti N.; Capitani D.; Aru V.; Bellomaria A.; Bertocchi F.; Botta B.; Cagliani L.R.; Caligiani A.; Capozzi F.; Cela D.; Marincola F.C.; Ciampa A.; Coco L.D.; Consonni R.; Corsaro C.; Delfini M.; Fanizzio F.P.; Gallo V.; Ghirga F.; Gianferri R.; Girellio C.R.; Ingallina C.; Laghi L.; Latronico M.; Longobardi F.; Luchinat C.; Mallamace D.; Mammi S.; Mandaliti W.; Mannina L.; Marini F.; Mastrorilli P.; Mazzei P.; Miccheli A.; Micozzio A.; Miloneo S.; Mucci A.; Nepravishta R.; Paci M.; Palisi A.; Sobolev A.P.; Piccolo A.; Picone G.; Randazzo A.; Righi V.; Rotondo A.; Salvo A.; Savorani F.; Scano P.; Schievano E.; Sciubba F.; Tenori L.; Trimigno A.; Turano P.; Vasi S.; Tullio V.D.
File in questo prodotto:
Eventuali allegati, non sono esposti

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://hdl.handle.net/11585/875523
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 6
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact