DI LECCE, GIUSEPPE
DI LECCE, GIUSEPPE
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Effect of phenols extracted from a by-product of the oil mill on the shelf-life of raw and cooked fresh pork sausages in the absence of chemical additives
2017 S. Balzan; A. Taticchi; B. Cardazzo; S. Urbani; M. Servili; G. Di Lecce; I. Berasategui Zabalza; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Novelli; L. Falsonato
Macro and micro functional components of a spreadable olive by-product (pâté) generated by new concept of two-phase decanter
2017 Lozano-Sánchez, Jesús; Bendini, Alessandra; Di Lecce, Giuseppe; Valli, Enrico; Gallina Toschi, Tullia; Segura-Carretero, Antonio
An opto-electronic system for in-situ determination of peroxide value and total phenol content in olive oil
2015 Grossi, Marco; Di Lecce, Giuseppe; Arru, Marco; Gallina Toschi, Tullia; Riccò, Bruno
Cardiac and vascular synergic protective effect of olea Europea L. Leaves and hibiscus sabdariffa L. Flower extracts
2015 Micucci M; Malaguti M; Gallina Toschi T; Di Lecce G; Aldini R; Angeletti A; Chiarini A; Budriesi R; Hrelia S.
Characterization of olive mill wastewater fractions treatment by integrated membrane process
2014 Di Lecce G.; Cassano A.; Bendini A.; Conidi C.; Giorno L.; Gallina Toschi T.
Effects of ultrasounds treatment integrated in a low-scale plant on the quality of virgin olive oils: preliminary trials
2014 Valli E.; Bendini A.; Di Lecce G.; Lozano Sánchez J.; Segura Carretero A.; Gallina Toschi T.
A novel electrochemical method for olive oil acidity determination
2013 Marco Grossi; Bruno Riccò; Giuseppe Di Lecce; Tullia Gallina Toschi
Characterization of olive oil, collected and extracted in Pakistan, from wild olives (Olea ferruginea)
2013 Anwar P.; Gulfraz M.; Bendini A.; Qureshi R.; Valli E.; Di Lecce G.; Saqlan Naqvi S.M.; Gallina Toschi T.
Characterization of olive oils obtained fromwild olive trees (Olea ferruginea Royle) in Pakistan
2013 Anwar P.; Bendini A.; Gulfraz M.; Qureshi R.; Valli E.; Di Lecce G.; Saqlan Naqvi S.M.; Gallina Toschi T.
Comparison between volatiles analysis of extra virgin olive oils by flash gas chromatography (FGC) electronic nose and by solid phase micro-extraction (SPME) coupled with gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS)
2013 Valli E.; Tesini F.; Barbieri S.; Bendini A.; Di Lecce G.; Gallina Toschi T.
Effectiveness of the mechanical excitation applied to the olive paste: possible improving of the oil yield, in malaxation phase, by vibration systems
2013 Gallina Toschi T.; Berardinelli A.; Cevoli C.; Iaccheri E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Ragni L.
Influence of different filtration systems on the quality of a PDO extra virgin olive oil
2013 Ziad Ayyad; Enrico Valli; Giuseppe Di Lecce ; Alessandra Bendini; Tullia Gallina Toschi
Profilo chimico e sensoriale di oli extravergini di oliva monovarietali di diversa provenienza geografica
2013 Bendini A.; Valli E.; Di Lecce G.; Popp M.; Bongartz A.; Gallina Toschi T.
Sensory profile and volatile molecules as quality markers of cold pressed vegetable oils
2013 Valli E.; Gallina Toschi T.; Di Lecce G.; Bendini A.
THE POINT ON THE HEALTH CLAIM FOR OLIVE OIL: A MODEL SYSTEM TESTED TO MEASURE THE POLYPHENOLS CONTENT
2013 Valli E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Gallina Toschi T.
Virgin Olive Oil Free Acidity: An Electrochemical Determination
2013 Di Lecce G.; Grossi M.; Riccò B.; Gallina Toschi T.
Volatile Profile and Sensory Evaluation of Tomato Juices Treated with Pulsed Electric Fields
2013 A. Vallverdú-Queralt; A. Bendini; S. Barbieri; G. Di Lecce; O. Martin-Belloso; T. Gallina Toschi
A homemade color scaling ruler as a fast and cheap tool for sensory analysis of tomato juces
2012 F. Tesini; A. Valleverdue-Queralt; G. Di Lecce; S. Barbieri; T. Gallina Toschi
Gradimento sensoriale dell'olio extravergine e sostanze funzionali: un percorso da costruire
2012 Tesini F.; Valli E.; Barbieri S.; Di Lecce G.; Bendini A.; Gallina Toschi T.;
Le acque di vegetazione dei frantoi: da problema ad opportunità. Appunti di un triennio di attività dimostrativa in Emilia-Romagna
2012 Di Lecce G.; Gallina Toschi T.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Effect of phenols extracted from a by-product of the oil mill on the shelf-life of raw and cooked fresh pork sausages in the absence of chemical additives | S. Balzan; A. Taticchi; B. Cardazzo; S. Urbani; M. Servili; G. Di Lecce; I. Berasategui Zabalza; ...M. T. Rodriguez-Estrada; E. Novelli; L. Falsonato | 2017-01-01 | LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Macro and micro functional components of a spreadable olive by-product (pâté) generated by new concept of two-phase decanter | Lozano-Sánchez, Jesús; Bendini, Alessandra; Di Lecce, Giuseppe; Valli, Enrico; Gallina Toschi, Tu...llia; Segura-Carretero, Antonio | 2017-01-01 | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
An opto-electronic system for in-situ determination of peroxide value and total phenol content in olive oil | Grossi, Marco; Di Lecce, Giuseppe; Arru, Marco; Gallina Toschi, Tullia; Riccò, Bruno | 2015-01-01 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Cardiac and vascular synergic protective effect of olea Europea L. Leaves and hibiscus sabdariffa L. Flower extracts | Micucci M; Malaguti M; Gallina Toschi T; Di Lecce G; Aldini R; Angeletti A; Chiarini A; Budriesi ...R; Hrelia S. | 2015-01-01 | OXIDATIVE MEDICINE AND CELLULAR LONGEVITY | - | 1.01 Articolo in rivista | Ox Med Cell Long 2015.pdf |
Characterization of olive mill wastewater fractions treatment by integrated membrane process | Di Lecce G.; Cassano A.; Bendini A.; Conidi C.; Giorno L.; Gallina Toschi T. | 2014-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of ultrasounds treatment integrated in a low-scale plant on the quality of virgin olive oils: preliminary trials | Valli E.; Bendini A.; Di Lecce G.; Lozano Sánchez J.; Segura Carretero A.; Gallina Toschi T. | 2014-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
A novel electrochemical method for olive oil acidity determination | Marco Grossi; Bruno Riccò; Giuseppe Di Lecce; Tullia Gallina Toschi | 2013-01-01 | - | IEEE | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Characterization of olive oil, collected and extracted in Pakistan, from wild olives (Olea ferruginea) | Anwar P.; Gulfraz M.; Bendini A.; Qureshi R.; Valli E.; Di Lecce G.; Saqlan Naqvi S.M.; Gallina T...oschi T. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Characterization of olive oils obtained fromwild olive trees (Olea ferruginea Royle) in Pakistan | Anwar P.; Bendini A.; Gulfraz M.; Qureshi R.; Valli E.; Di Lecce G.; Saqlan Naqvi S.M.; Gallina T...oschi T. | 2013-01-01 | FOOD RESEARCH INTERNATIONAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Comparison between volatiles analysis of extra virgin olive oils by flash gas chromatography (FGC) electronic nose and by solid phase micro-extraction (SPME) coupled with gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS) | Valli E.; Tesini F.; Barbieri S.; Bendini A.; Di Lecce G.; Gallina Toschi T. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Effectiveness of the mechanical excitation applied to the olive paste: possible improving of the oil yield, in malaxation phase, by vibration systems | Gallina Toschi T.; Berardinelli A.; Cevoli C.; Iaccheri E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Ragni L. | 2013-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING | - | 1.01 Articolo in rivista | 258102 OA 225-Article Text-860-3-10-20140228.pdf |
Influence of different filtration systems on the quality of a PDO extra virgin olive oil | Ziad Ayyad; Enrico Valli; Giuseppe Di Lecce ; Alessandra Bendini; Tullia Gallina Toschi | 2013-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Profilo chimico e sensoriale di oli extravergini di oliva monovarietali di diversa provenienza geografica | Bendini A.; Valli E.; Di Lecce G.; Popp M.; Bongartz A.; Gallina Toschi T. | 2013-01-01 | - | Edizioni Cues | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Sensory profile and volatile molecules as quality markers of cold pressed vegetable oils | Valli E.; Gallina Toschi T.; Di Lecce G.; Bendini A. | 2013-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
THE POINT ON THE HEALTH CLAIM FOR OLIVE OIL: A MODEL SYSTEM TESTED TO MEASURE THE POLYPHENOLS CONTENT | Valli E.; Di Lecce G.; Bendini A.; Gallina Toschi T. | 2013-01-01 | - | S. Karger Medical and Scientific Publishers www.karger.com/anm | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Virgin Olive Oil Free Acidity: An Electrochemical Determination | Di Lecce G.; Grossi M.; Riccò B.; Gallina Toschi T. | 2013-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Volatile Profile and Sensory Evaluation of Tomato Juices Treated with Pulsed Electric Fields | A. Vallverdú-Queralt; A. Bendini; S. Barbieri; G. Di Lecce; O. Martin-Belloso; T. Gallina Toschi | 2013-01-01 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A homemade color scaling ruler as a fast and cheap tool for sensory analysis of tomato juces | F. Tesini; A. Valleverdue-Queralt; G. Di Lecce; S. Barbieri; T. Gallina Toschi | 2012-01-01 | - | Oxford abstract limited | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Gradimento sensoriale dell'olio extravergine e sostanze funzionali: un percorso da costruire | Tesini F.; Valli E.; Barbieri S.; Di Lecce G.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; | 2012-01-01 | - | - | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Le acque di vegetazione dei frantoi: da problema ad opportunità. Appunti di un triennio di attività dimostrativa in Emilia-Romagna | Di Lecce G.; Gallina Toschi T. | 2012-01-01 | - | Dipartimento di Scienze degli Alimenti | 3.02 Curatela | - |