CANESTRARI, GIORGIA
CANESTRARI, GIORGIA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE MEDICHE VETERINARIE
Assegnisti
Assessment of individual dairy cows in vitro rumen methane emissions
2023 Francesca Ghiaccio, Alessia Federiconi, Riccardo Colleluori, Giorgia Canestrari, Alberto Palmonari
Evaluation of fecal sampling time points to estimate apparent nutrient digestibility in lactating Holstein dairy cows
2023 Cavallini, Damiano; Palmonari, Alberto; Mammi, Ludovica Maria Eugenia; Ghiaccio, Francesca; Canestrari, Giorgia; Formigoni, Andrea
Predicting fibre digestibility in Holstein dairy cows fed dry-hay-based rations through machine learning
2023 D. Cavallini, E. Raffrenato, L.M.E. Mammi, A. Palmonari, G. Canestrari, A. Costa , G. Visentin, A. Formigoni
NIRs calibration model for chemical composition and digestibility of total mixed rations for Parmigiano Reggiano ration
2021 Giovanni Buonaiuto, Francesca Ghiaccio, Damiano Cavallini, Alberto Palmonari, Ludovica Mammi, Luca Campidonico, Giorgia Canestrari, Giulio Visentin, Andrea Formigoni
Experimental cases of rumen hypomotility
2020 D. Cavallini, F. Boffo, L. Mammi, G. Canestrari, S. Speroni, G. Buonaiuto, L. Campidonico, F. Ghiaccio, A. Palmonari, E. Valle, A. Formigoni,
Factors influencing fiber digestibility in dairy cows
2020 Cavallini, A. Concolino, L. Mammi, G. Canestrari, S. Speroni, G. Buonaiuto, L. Campidonico, F. Ghiaccio, A. Palmonari, E. Valle, A. Formigoni,
Automatically monitoring of dietary effects on rumination and activity of finishing heifers
2019 E. Giaretta, A. Mordenti, G. Canestrari, A. Palmonari, A. Formigoni
Effects of breed and different lipid dietary supplements on beef quality
2019 Attilio Luigi Mordenti, Nico Brogna, Giorgia Canestrari, Elena Bonfante, Stefano Eusebi, Ludovica Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni
NIRs calibration models for chemical composition and fatty acid families of raw and freeze-dried beef: A comparison
2019 E. Giaretta, A. Mordenti, A. Palmonari, N. Brogna, G. Canestrari, P. Belloni, D. Cavallini, L. Mammi, R. Cabbri, A. Formigoni
Partial replacement of starch and protein sources in dairy cows rations with sustainable feeds: effects on milk production, rumen health and digestibility of fiber.
2019 Mammi L.M.E., Cavallini D., Palmonari A. , Giaretta E. , Canestrari G. , Massa V., Formigoni A.
Assessment of muscle Longissimus thoracis et lumborum marbling by image analysis and relationships between meat quality parameters
2018 Giaretta, Elisa; Mordenti, Attilio Luigi; Canestrari, Giorgia; Brogna, Nico; Palmonari, Alberto; Formigoni, Andrea
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production?
2018 Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.; Formigoni, A.
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità
2018 Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrari G., Palmonari A.
I formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità.
2018 Formigoni A., Serraino A., Giacometti F., Grilli E., Mammi L., Cavallini D., Canestrari G., Palmonari A.
Immunomodulant feed supplement to support dairy cows health and milk quality evaluated in Parmigiano Reggiano cheese production
2018 Mammi, L.M.E.*; Palmonari, A.; Fustini, M.; Cavallini, D.; Canestrari, G.; Chapman, J.D.; McLean, D.J.; Formigoni, A.
Technical note: Near infrared reflectance spectroscopy to predict fecal indigestible neutral detergent fiber for dairy cows
2018 Brogna, N.*; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mammi, L.; Dal Prà, A.; Formigoni, A.
Effect of undigested neutral detergent fiber content of alfalfa hay on lactating dairy cows: Feeding behavior, fiber digestibility, and lactation performance
2017 Fustini, M.; Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Mammi, L.; Pacchioli, M.T.; Sniffen, G.C.J.; Grant, R.J.; Cotanch, K.W.; Formigoni, A.
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità
2017 Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrari G., Palmonari A.
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità. Atti del Convegno conclusivo del Progetto “Biodiversità, Territorio e Nutrizione: la sostenibilità dell’agro-alimentare italiano_ TERRAVITA”
2017 Formigoni, A.; Serraino, A.; Grilli, E.; Giacometti, F.; Fustini, M.; Mammi, M.; Bonfante, E.; Canestrari, G.; Palmonari, A. .
Technical note: In vitro digestibility of amylase-treated, ash-corrected neutral detergent fiber, with addition of sodium sulfite, at 240 hours with or without rumen fluid reinoculation
2017 Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Fustini, M.; Mammi, L.; Formigoni, A.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Assessment of individual dairy cows in vitro rumen methane emissions |
Francesca Ghiaccio, Alessia Federiconi, Riccardo Colleluori, Giorgia Canestrari, Alberto Palmonari |
2023-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Evaluation of fecal sampling time points to estimate apparent nutrient digestibility in lactating Holstein dairy cows | Cavallini, Damiano; Palmonari, Alberto; Mammi, Ludovica Maria Eugenia; Ghiaccio, Francesca; Canes...trari, Giorgia; Formigoni, Andrea | 2023-01-01 | FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | fvets-09-1065258 (1).pdf |
Predicting fibre digestibility in Holstein dairy cows fed dry-hay-based rations through machine learning | D. Cavallini, E. Raffrenato, L.M.E. Mammi, A. Palmonari, G. Canestrari, A. Costa , G. Visentin, A.... Formigoni | 2023-01-01 | ANIMAL | - | 1.01 Articolo in rivista | 1_s20_S1751731123003178_main.pdf |
NIRs calibration model for chemical composition and digestibility of total mixed rations for Parmigiano Reggiano ration | Giovanni Buonaiuto, Francesca Ghiaccio, Damiano Cavallini, Alberto Palmonari, Ludovica Mammi, Luc...a Campidonico, Giorgia Canestrari, Giulio Visentin, Andrea Formigoni | 2021-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | ASPA 24th Congress Book of Abstract-208.pdf |
Experimental cases of rumen hypomotility |
D. Cavallini, F. Boffo, L. Mammi, G. Canestrari, S. Speroni, G. Buonaiuto, L. Campidonico, F. Gh...iaccio, A. Palmonari, E. Valle, A. Formigoni, |
2020-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.06 Abstract in rivista | ADSA2020_Abstracts.pdf |
Factors influencing fiber digestibility in dairy cows |
Cavallini, A. Concolino, L. Mammi, G. Canestrari, S. Speroni, G. Buonaiuto, L. Campidonico, F. G...hiaccio, A. Palmonari, E. Valle, A. Formigoni, |
2020-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | Elsevier | 1.06 Abstract in rivista | PIIS002203022030816X.pdf |
Automatically monitoring of dietary effects on rumination and activity of finishing heifers | E. Giaretta, A. Mordenti, G. Canestrari, A. Palmonari, A. Formigoni | 2019-01-01 | ANIMAL PRODUCTION SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | preprint_Giarettaetal.pdf |
Effects of breed and different lipid dietary supplements on beef quality | Attilio Luigi Mordenti, Nico Brogna, Giorgia Canestrari, Elena Bonfante, Stefano Eusebi, Ludovica... Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni | 2019-01-01 | ANIMAL SCIENCE JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
NIRs calibration models for chemical composition and fatty acid families of raw and freeze-dried beef: A comparison | E. Giaretta, A. Mordenti, A. Palmonari, N. Brogna, G. Canestrari, P. Belloni, D. Cavallini, L. Ma...mmi, R. Cabbri, A. Formigoni | 2019-01-01 | JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS | - | 1.01 Articolo in rivista | Giaretta et al 2019.docx |
Partial replacement of starch and protein sources in dairy cows rations with sustainable feeds: effects on milk production, rumen health and digestibility of fiber. | Mammi L.M.E., Cavallini D., Palmonari A. , Giaretta E. , Canestrari G. , Massa V., Formigoni A. | 2019-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.06 Abstract in rivista | - |
Assessment of muscle Longissimus thoracis et lumborum marbling by image analysis and relationships between meat quality parameters | Giaretta, Elisa; Mordenti, Attilio Luigi; Canestrari, Giorgia; Brogna, Nico; Palmonari, Alberto; ...Formigoni, Andrea | 2018-01-01 | PLOS ONE | - | 1.01 Articolo in rivista | Assessment_of_muscle_Longissimus_thoracis_et_lumbo.pdf |
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production? | Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.;... Formigoni, A. | 2018-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | Kexxtone Post print.pdf |
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità | Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrar...i G., Palmonari A. | 2018-01-01 | - | CREA e MIPAAF | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
I formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità. | Formigoni A., Serraino A., Giacometti F., Grilli E., Mammi L., Cavallini D., Canestrari G., Palmo...nari A. | 2018-01-01 | - | Crea e Mipaf | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Immunomodulant feed supplement to support dairy cows health and milk quality evaluated in Parmigiano Reggiano cheese production | Mammi, L.M.E.*; Palmonari, A.; Fustini, M.; Cavallini, D.; Canestrari, G.; Chapman, J.D.; McLean,... D.J.; Formigoni, A. | 2018-01-01 | ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | Post print Articolo Omnigen.pdf |
Technical note: Near infrared reflectance spectroscopy to predict fecal indigestible neutral detergent fiber for dairy cows | Brogna, N.*; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mammi, L.; Dal Prà, A.; Formigoni, A. | 2018-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of undigested neutral detergent fiber content of alfalfa hay on lactating dairy cows: Feeding behavior, fiber digestibility, and lactation performance | Fustini, M.; Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Mammi, L.; Pacchioli, M.T.; Sniffen, G.C....J.; Grant, R.J.; Cotanch, K.W.; Formigoni, A. | 2017-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità | Formigoni A., Serraino A., Grilli E., Giacometti F., Fustini M., Mammi L., Bonfante E., Canestrar...i G., Palmonari A. | 2017-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Formaggi del territorio: aspetti produttivi e di salubrità. Atti del Convegno conclusivo del Progetto “Biodiversità, Territorio e Nutrizione: la sostenibilità dell’agro-alimentare italiano_ TERRAVITA” | Formigoni, A.; Serraino, A.; Grilli, E.; Giacometti, F.; Fustini, M.; Mammi, M.; Bonfante, E.; Ca...nestrari, G.; Palmonari, A. . | 2017-01-01 | - | CREA | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Technical note: In vitro digestibility of amylase-treated, ash-corrected neutral detergent fiber, with addition of sodium sulfite, at 240 hours with or without rumen fluid reinoculation | Palmonari, A; Canestrari, G.; Bonfante, E.; Fustini, M.; Mammi, L.; Formigoni, A. | 2017-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |