TURA, MATILDE

TURA, MATILDE  

DISTAL - DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

Ricercatori a tempo determinato  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 37 (tempo di esecuzione: 0.095 secondi).
Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Characterization of New Flavored Oils Obtained Through the Co-Milling of Olives and Vegetable Food Products Lazzarini, C.; Tura, M.; Mandrioli, M.; Setti, M.; Mokhtari, N.; Ait Elkassia, A.; Barbieri, S.; ... espandiValli, E.; Bendini, A.; Gallina Toschi, T. 2025-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-14-00687.pdf
Flavoured oils virtually paired with culinary preparations: Exploratory survey on preferences and willingness to try and buy Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Lazzarini, Celeste; GALLINA TOSCHI, Tullia; Be... espandindini, Alessandra 2025-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista 1007932 Postprint.pdf
A methodological review in sensory analyses of chicken meat Tura, Matilde; Gagliano, Mara Antonia; Valli, Enrico; Petracci, Massimiliano; Gallina Toschi, Tullia 2024-01-01 POULTRY SCIENCE - 1.03 Recensione in rivista 1-s2.0-S003257912400662X-main.pdf
Caratterizzazione sensoriale e analisi strumentale del profilo aromatico per la valorizzazione di succhi africani di tamarillo GARCIA SALAS, Patricia; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Kogi-Makau, Wambui; Wandayi Okoth, Michael;... espandi Bensmail, Erica; Setti, Marco; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Caratterizzazione sensoriale, strumentale e microbiologica di “Parmigiano Reggiano DOP” prodotto con latte da bovine alimentate con diete differenti Gagliano Mara Antonia, Tura Matilde, Soglia Francesca, Cevoli Chiara, Barbieri Sara, Braschi Giac... espandiomo, Patrignani Francesca, Bendini Alessandra, Petracci Massimiliano, Gallina Toschi Tullia, Valli Enrico 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Compositional Changes during Storage of Industrially Produced Olive Oils Co-Milled with Olive Leaves Novoselić, Anja; Gallina Toschi, Tullia; Klisović, Dora; Tura, Matilde; Brkić Bubola, Karolina 2024-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-13-00073.pdf
Consumer perception and liking of Parmigiano reggiano Protected Designation of Origin (PDO) cheese produced with milk from cows fed fresh forage vs. dry hay Tura, Matilde; Gagliano, Mara Antonia; Soglia, Francesca; Bendini, Alessandra; Patrignani, France... espandisca; Petracci, Massimiliano; Gallina Toschi, Tullia; Valli, Enrico 2024-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-13-00309.pdf
Consumers’ perception and liking of breast fillets from broiler chickens fed diets including dehydrated microalgae (Arthrospira spp.) and Black soldier fly (Hermetia illucens) Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Aprea, Eugenio; Dabbou, Sihem; Soglia, Francesca; Sirri, Fede... espandirico; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 FUTURE FOODS - 1.01 Articolo in rivista 1-s2.0-S2666833524002235-main.pdf
Fonti proteiche alternative come ingredienti di mangimi sostenibili: percezione e gradimento dei consumatori verso petti di pollo provenienti da animali alimentati con microalghe disidratate o larve di mosca soldato nera Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Aprea, Eugenio; Dabbou, Sihem; Soglia, Francesca; Sirri, Fede... espandirico; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) FontiProteiche.pdf
Multi-analytical characterization of Parmigiano Reggiano PDO cheeses produced with milk from different dairy cows feeding. Gagliano, MARA ANTONIA; Tura, Matilde; Soglia, Francesca; Cevoli, Chiara; Barbieri, Sara; Braschi... espandi, Giacomo; Patrignani, Francesca; Bendini, Alessandra; GALLINA TOSCHI, Tullia; Petracci, Massimiliano; Valli, Enrico 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Oli aromatizzati abbinati a preparazioni gastronomiche: studio esplorativo sulle preferenze e la disponibilità di soggetti italiani a provare ed acquistare Tura, Matilde; Roccatello, Rosalba; Lazzarini, Celeste; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; GALLI... espandiNA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Unlocking the potential of Moroccan virgin olive oils for a possible recognition by the European Union's geographical indication Through comprehensive analytical characterization of their quality and composition ​ Zantedeschi, Sofia; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Barbieri, Sara; Bendini, Alessandra; Mokhtari, ... espandiNoureddine; Zahrae El-Mossaid, Fatima; Bajoub, Aadil; Ait Elkassia, Abdelaziz; Ramanzini, Erika; Abidar, Ali; Oughad, Abdeslam; Basidi, Naima; Setti, Marco; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 - University of Chemistry and Technology 4.03 Poster -
Utilizing sensory and visual data in the value estimation of extra virgin olive oil Suurmets, Seidi; Clement, Jesper; Piras, Simone; Barlagne, Carla; Tura, Matilde; Mokhtari, Noured... espandidine; Thabet, Chokri 2024-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-13-02904.pdf
Valutazione sensoriale e strumentale di prodotti da forno formulati con fonti proteiche alternative Bendini, Alessandra; Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Athanassiou, Christos; Ru... espandimbos, Christos; GALLINA TOSCHI, Tullia 2024-01-01 - - 4.02 Riassunto (Abstract) -
Composition of cold-pressed hemp seed oils: key elements of quality and authenticity Mara Mandrioli, Matilde Tura, Enrico Valli, Tullia Gallina Toschi 2023-01-01 LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE - 1.01 Articolo in rivista -
Impact of Lavender Flower Powder as a Flavoring Ingredient on Volatile Composition and Quality Characteristics of Gouda-Type Cheese during Ripening Semeniuc, Cristina Anamaria; Mandrioli, Mara; Tura, Matilde; Socaci, Beatrice Sabrina; Socaciu, M... espandiaria-Ioana; Fogarasi, Melinda; Michiu, Delia; Jimborean, Anamaria Mirela; Mureşan, Vlad; Ionescu, Simona Raluca; Rotar, Mihaela Ancuţa; Gallina Toschi, Tullia 2023-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-12-01703-v2.pdf
Quality indexes and composition of 13 commercial hemp seed oils Tura M.; Mandrioli M.; Valli E.; Gallina Toschi T. 2023-01-01 JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1.01 Articolo in rivista -
QUALITY TRAITS OF THIGH MEAT FROM THE MORE PROMISING MEDIUM-GROWING GENOTYPES TO BE USED FOR EUROPEAN BROILER PRODUCTION Mara A. Gagliano, Francesca Soglia, Matilde Tura, Marco Zampiga, Enrico Valli, Tullia
Gallina To...
 espandischi, Federico Sirri, Massimiliano Petracci
2023-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Sensory Wheel and Lexicon for the Description of Cold-Pressed Hemp Seed Oil Tura, Matilde; Mandrioli, Mara; Valli, Enrico; Dinnella, Caterina; Gallina Toschi, Tullia 2023-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista foods-12-00661.pdf
Changes in the composition of a cold-pressed hemp seed oil during three months of storage Tura, Matilde; Mandrioli, Mara; Valli, Enrico; Rubino, Rosamaria Cristina; Parentela, Dylan; Tosc... espandihi, Tullia Gallina 2022-01-01 JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1.01 Articolo in rivista -