Hydrogenated cardanol and cardols, contained in industrial grade cardanol oil and obtained by distillation of the raw “cashew nut shell liquid” (CNSL), are easily transformed into efficient 4-thiaflavane antioxidants bearing a long alkyl chain on A ring and a catechol group on B ring.

R. Amorati, O. Attanasi, G. Favi, S. Menichetti, G. F. Pedulli, C. Viglianisi (2011). Amphiphilic antioxidants from “cashew nut shell liquid” (CNSL) waste. ORGANIC & BIOMOLECULAR CHEMISTRY, 9, 1352-1355 [10.1039/c0ob01040e].

Amphiphilic antioxidants from “cashew nut shell liquid” (CNSL) waste

AMORATI, RICCARDO;PEDULLI, GIAN FRANCO;
2011

Abstract

Hydrogenated cardanol and cardols, contained in industrial grade cardanol oil and obtained by distillation of the raw “cashew nut shell liquid” (CNSL), are easily transformed into efficient 4-thiaflavane antioxidants bearing a long alkyl chain on A ring and a catechol group on B ring.
2011
R. Amorati, O. Attanasi, G. Favi, S. Menichetti, G. F. Pedulli, C. Viglianisi (2011). Amphiphilic antioxidants from “cashew nut shell liquid” (CNSL) waste. ORGANIC & BIOMOLECULAR CHEMISTRY, 9, 1352-1355 [10.1039/c0ob01040e].
R. Amorati; O. Attanasi; G. Favi; S. Menichetti; G. F. Pedulli; C. Viglianisi
File in questo prodotto:
Eventuali allegati, non sono esposti

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11585/98147
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? 2
  • Scopus 41
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? 39
social impact