SERRAINO, ANDREA

SERRAINO, ANDREA  

DIMEVET - DIPARTIMENTO DI SCIENZE MEDICHE VETERINARIE  

Docenti di ruolo di Ia fascia  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 255 (tempo di esecuzione: 0.035 secondi).
Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
Epidemiologia di Arcobacter spp. nell’allevamento bovino da latte: dinamica di infezione ed interazioni ecologiche con specie sinantrope e selvatiche Serraino A. 9999-01-01 - - 8.04 Coordinamento di progetti di ricerca -
A Rapid LC–MS/MS Method for Quantification of Biogenic Amines in Meat: Validation and Application for Food Safety Monitoring Rampazzo, Giulia; Depau, Giacomo; Pagliuca, Giampiero; Zironi, Elisa; Serraino, Andrea; Savini, F...ederica; Gazzotti, Teresa 2025-01-01 METHODS AND PROTOCOLS - 1.01 Articolo in rivista -
Application of near-infrared spectroscopy as at line method for the evaluation of histamine in tuna fish (Thunnus albacares) Currò, Sarah; Savini, Federica; Fasolato, Luca; Indio, Valentina; Tomasello, Federico; Rampazzo, ...Giulia; Zironi, Elisa; Pagliuca, Giampiero; Gazzotti, Teresa; Prandini, Laura; Accurso, Damiano; Serraino, Andrea; Giaccone, Valerio; Giacometti, Federica 2025-01-01 FOOD CONTROL - 1.01 Articolo in rivista 1- Curro Food Control 2025.pdf
Assessment of the Anti-Listeria Effect of Citrus limon Peel Extract In Silico, In Vitro, and in Fermented Cow Milk During Cold Storage Mkadem, Wafa; Belguith, Khaoula; Indio, Valentina; Oussaief, Olfa; Guluzade, Gulnara; Elhatmi, Ha...lima; Serraino, Andrea; De Cesare, Alessandra; Boudhrioua, Nourhene 2025-01-01 FOODS - 1.01 Articolo in rivista Mkaden 2025 Foods.pdffoods-14-00661-s001.zip
Assessment of the variability in microbiological quality of four raw milk cheese batches producted using milk provided by two different farms in Italy Dalmonte, T.; Indio, V.; Guluzade, G.; Giacomozzi, S.; Mekonnen, Y. T.; Serraino, A.; Cesare, De 2025-01-01 - - 4.03 Poster -
Autocontrollo e controllo ufficiale nel processo di produzione della carne frollata a secco nella normativa unionale Liuzzo, G.; Savini, F.; Prandini, L.; Padovani, A.; Benedetti, S.; Granitto, G.; Serraino, A. 2025-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Behaviour of Listeria monocytogenes and Yersinia enterocolitica during beef dry-aging up to 60 days Savini, Federica; Prandini, Laura; Indio, Valentina; Tomasello, Federico; Seguino, Alessandro; De... Cesare, Alessandra; Panseri, Sara; Giacometti, Federica; Delibato, Elisabetta; Bardasi, Lia; Taddei, Roberta; Serraino, Andrea 2025-01-01 INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY - 1.01 Articolo in rivista Savini_et_al_IJFM_2024_REV round 2 clean.pdf
Neglected and Underutilized Fish Species: The Potential Loss of Value in the Italian Context Masi, M.; Vecchio, Y.; Dolfi, E.; Marrocco, E. S.; Yeter, G.; Troise, F.; Prandini, L.; Savini, F....; Panebianco, F.; Pandiscia, A.; Bonerba, E.; Terio, V.; Civera, T.; Serraino, A.; Giacometti, F. 2025-01-01 SUSTAINABILITY - 1.01 Articolo in rivista sustainability-17-08808.pdf
Pilot study to predict the occurrence of foodborne pathogens in milk microbiome testing the animal sewage microbiome in a dairy cattle farm Indio, Valentina; Guluzade, Gulnara; Giacomozzi, Serena; Dalmonte, Thomas; Serraino, Andrea; Palm...onari, Alberto; De Cesare, Alessandra 2025-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Production of biogenic amines and changes in the microbiome composition of dry-cured fish during dynamic storage up to the end of the shelf life De Cesare, Alessandra; Indio, Valentina; Savini, Federica; Mansouri, Anis; Barbieri, Federica; Ga...rdini, Fausto; Polizzi, Giulia; Prandini, Laura; Tomasello, Federico; Seguino, Alessandro; Serraino, Andrea 2025-01-01 LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE - 1.01 Articolo in rivista -
Profilo di rischio di ceppi di Staphylococcus aureus in formaggi a latte crudo: risultati di un’indagine preliminare lungo la filiera Guluzade, G.; Giacomozzi, S.; Indio, V.; Mansouri, A.; Dalmonte, T.; Mekonnen, Y. T.; Barzagli, B....; Serraino, A.; De Cesare, A. 2025-01-01 - - 4.03 Poster -
Valutazione della resistenza ai carbapenemi di Escherichia coli commensali isolati da carcasse e contenuto cecale di coniglio Prandini, L.; Fiorentini, L.; Siclari, C. R.; Parigi, M.; Giacometti, F.; Polizzi, G.; Zanato, E....; Seguino, A.; Indio, V.; De Cesare, A.; Serraino, A.; Savini, F. 2025-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Comparative analysis of the microbiome composition of artisanal cheeses produced in the Mediterranean area Indio, Valentina; Gonzales-Barron, Ursula; Oliveri, Chiara; Lucchi, Alex; Valero, Antonio; Achemc...hem, Fouad; Manfreda, Gerardo; Savini, Federica; Serraino, Andrea; De Cesare, Alessandra 2024-01-01 ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY - 1.01 Articolo in rivista ijfs-13-4-12818.pdfSupplementary+12818.pdf
Comprehensive Analysis of Listeria monocytogenes Growth in Ready-to-Eat Fish and Meat Products: Understanding Variability to Assess Public Health Risks Tomasello, Federico; Savini, Federica; Indio, Valentina; Possas, Aricia; Serraino, Andrea; DE CES...ARE, Alessandra; Valero, Antonio 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Effect of infrared technology on the behavior of Listeria monocytogens, Salmonella spp. and Enterobacteriaceae in homogenized raw vaccine milk: preliminary results Savini, Federica; Tomasello, Federico; Indio, Valentina; De Cesare, Alessandra; Fontana, Mauro; P...anseri, Sara; Prandini, Laura; Serraino, Andrea; Giacometti, Federica 2024-01-01 ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY - 1.01 Articolo in rivista ijfs-13-3-12379 (1).pdf
Ensuring safety in dry-cured fish products: describing the behaviour of Listeria monocytogenes in artisanal ready to eat salmon, swordfish and tuna Tomasello, Federico; Prandini, Laura; Savini, Federica; Giacometti, Federica; Indio, Valentina; T...roja, Fulvia; Mekonnen, YITAGELE TEREFE; Valero Díaz, Antonio; DE CESARE, Alessandra; Serraino, Andrea 2024-01-01 - - 4.03 Poster -
Impact of dry aging on quality parameters and microbiological safety of beef Savini, Federica; Indio, Valentina; Panseri, Sara; Chiesa, Luca; Negri, Armando; Grassi Scalvini,... Francesca; De Cesare, Alessandra; Mazzoni, Maurizio; Clavenzani, Paolo; Prandini, Laura; Tomasello, Federico; Terefe Mekonnen, Yitagele; Giacometti, Federica; Serraino, Andrea 2024-01-01 LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE - 1.01 Articolo in rivista 1-s2.0-S0023643824006698-main.pdfScienceDirect_files_04Dec2024_15-32-52.624.zip
Impact of fish dry-curing on the behaviour of Listeria monocytogenes during the production of ready to eat fishery products Savini, Federica; Giacometti, Federica; Tomasello, Federico; Indio, Valentina; Gardini, Fausto; B...arbieri, Federica; Bardasi, Lia; Ramini, Mattia; Prandini, Laura; Terrefe Mekkonnen, Yitagele; Cuomo, Sean Alberto; De Cesare, Alessandra; Serraino, Andrea 2024-01-01 LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE - 1.01 Articolo in rivista 1-s2.0-S0023643824006601-main.pdf
Maturazione del pesce: revisione della letteratura ed aspetti/considerazioni di sicurezza alimentare. Troise F., Savini F., Prandini L., Indio V., De Cesare A., Masi M., Vecchio Y., Panebianco F., Ci...vera T., Terio V., Bonerba E., Pandiscia A., Alberghini L., Catellani P., Serraino A., Giacometti F. 2024-01-01 - - 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Microbiological safety of dry-aged meat: a critical review of data gaps and research needs to define process hygiene and safety criteria Savini, Federica; Indio, Valentina; Giacometti, Federica; Mekkonnen, Yitagele Terefe; De Cesare, ...Alessandra; Prandini, Laura; Marrone, Raffaele; Seguino, Alessandro; Di Paolo, Marika; Vuoso, Valeria; Tomasello, Federico; Serraino, Andrea 2024-01-01 ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY - 1.01 Articolo in rivista ijfs-13-3-12438.pdfSupplementary_12438_PROOF+(1).pdf