GRAZIA, LUIGI
GRAZIA, LUIGI
ARAG - AREA FINANZA E PARTECIPATE
Collaboratori
Grazia L.; L.GRAZIA; Luigi Grazia
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy
2015 Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanelli, Giulia; Chiavari, Cristiana
Aceti fai da te
2008 P.Giudici; C. Zambonelli; L.Grazia
Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami
2007 Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C.
Bile salt acid tolerance of lactobacillus rhamnosus strains isolated from Parmigiano Reggiano cheese.
2005 M.Succi; P.Tremonte; A. Reale; E. Sorrentino; L.Grazia; S. pacifico; R. Coppola
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy)
2013 Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage.
2012 Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba Lanciotti; Fausto Gardini
Chromosome arrangement, differentiation of growth kinetics and volatile molecule profiles in Kluyveromyces marxianus strains from Italian cheeses
2015 Fasoli, Giuseppe; Tofalo, Rosanna; Lanciotti, Rosalba; Schirone, Maria; Patrignani, Francesca; Perpetuini, Giorgia; Grazia, Luigi; Corsetti, Aldo; Suzzi, Giovanna
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making
2017 Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Giovanna; Grazia, Luigi
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production?
2018 Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.; Formigoni, A.
Effect of a sublethal high-pressure homogenization treatment on the fatty acid membrane composition of probiotic lactobacilli
2014 G. Tabanelli; F. Patrignani; F. Gardini; G. Vinderola; J. Reinheimer; L. Grazia; R. Lanciotti
Effect of Fermentation with Different Lactic Acid Bacteria Starter Cultures on Biogenic Amine Content and Ripening Patterns in Dry Fermented Sausages
2018 Federica Pasini, Francesca Soglia, Massimiliano Petracci, Maria Fiorenza Caboni, Sara Marziali, Chiara Montanari, Fausto Gardini, Luigi Grazia, Giulia Tabanelli
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages
2014 Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Gardini; Chiara Montanari
Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages
2013 Tabanelli G.; Montanari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F.
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions
2012 Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F.
Effects of the diameter on physico-chemical, microbiological and volatile profile in dry fermented sausages produced with two different starter cultures
2018 Montanari, Chiara; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Barbieri, Federica; Bargossi, Eleonora; Lanciotti, Rosalba; Grazia, Luigi; Magnani, Rudy; Tabanelli, Giulia*; Gardini, Fausto
I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione
2008 L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte I: salsiccia, salami e "Magronella"
2010 Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L.
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte II: "Bovella" e "Bovotto"
2010 Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L.
Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone
2011 Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E.
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano.
2014 Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Vergnani, M.; Grazia, L.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy | Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanell...i, Giulia; Chiavari, Cristiana | 2015-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aceti fai da te | P.Giudici; C. Zambonelli; L.Grazia | 2008-01-01 | - | Il sole 24 ore-Edagricole | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami | Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C. | 2007-01-01 | FEMS MICROBIOLOGY LETTERS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Bile salt acid tolerance of lactobacillus rhamnosus strains isolated from Parmigiano Reggiano cheese. | M.Succi; P.Tremonte; A. Reale; E. Sorrentino; L.Grazia; S. pacifico; R. Coppola | 2005-01-01 | FEMS MICROBIOLOGY LETTERS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy) | Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L. | 2013-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage. | Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba La...nciotti; Fausto Gardini | 2012-01-01 | - | HEPERKAN D., KARBANCIOUGLU-GULER F., DASKAYA-D. | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Chromosome arrangement, differentiation of growth kinetics and volatile molecule profiles in Kluyveromyces marxianus strains from Italian cheeses | Fasoli, Giuseppe; Tofalo, Rosanna; Lanciotti, Rosalba; Schirone, Maria; Patrignani, Francesca; Pe...rpetuini, Giorgia; Grazia, Luigi; Corsetti, Aldo; Suzzi, Giovanna | 2015-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making | Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Gi...ovanna; Grazia, Luigi | 2017-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production? | Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.;... Formigoni, A. | 2018-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | Kexxtone Post print.pdf |
Effect of a sublethal high-pressure homogenization treatment on the fatty acid membrane composition of probiotic lactobacilli | G. Tabanelli; F. Patrignani; F. Gardini; G. Vinderola; J. Reinheimer; L. Grazia; R. Lanciotti | 2014-01-01 | LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of Fermentation with Different Lactic Acid Bacteria Starter Cultures on Biogenic Amine Content and Ripening Patterns in Dry Fermented Sausages | Federica Pasini, Francesca Soglia, Massimiliano Petracci, Maria Fiorenza Caboni, Sara Marziali, C...hiara Montanari, Fausto Gardini, Luigi Grazia, Giulia Tabanelli | 2018-01-01 | NUTRIENTS | - | 1.01 Articolo in rivista | 60_nutrients_salami.pdf |
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages | Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Ga...rdini; Chiara Montanari | 2014-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages | Tabanelli G.; Montanari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2013-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions | Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2012-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of the diameter on physico-chemical, microbiological and volatile profile in dry fermented sausages produced with two different starter cultures | Montanari, Chiara; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Barbieri, Federica; Bargossi, Eleonora; Lan...ciotti, Rosalba; Grazia, Luigi; Magnani, Rudy; Tabanelli, Giulia*; Gardini, Fausto | 2018-01-01 | FOOD BIOSCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | 35_Montanari_salami FoodBioscience.pdf; POSTPRINT 627879.pdf |
I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione | L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia | 2008-01-01 | - | Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte I: salsiccia, salami e "Magronella" | Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. | 2010-01-01 | INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
I salumi: una proposta per la valorizzazione dei bovini a fine carriera. Parte II: "Bovella" e "Bovotto" | Chiavari C.; Coloretti F.; Melia S.; Grazia L. | 2010-01-01 | INGEGNERIA ALIMENTARE. LE CARNI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone | Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E. | 2011-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano. | Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Ve...rgnani, M.; Grazia, L. | 2014-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |