GRAZIA, LUIGI
GRAZIA, LUIGI
ARAG - AREA FINANZA E CONTABILITA'
Collaboratori
Grazia L.; L.GRAZIA; Luigi Grazia
Mannoprotein content and volatile molecule profiles of Trebbiano wines obtained by Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces bayanus Strains
2019 Braschi G.; Ricci A.; Grazia L.; Versari A.; Patrignani F.; Lanciotti R.
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production?
2018 Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.; Formigoni, A.
Effect of Fermentation with Different Lactic Acid Bacteria Starter Cultures on Biogenic Amine Content and Ripening Patterns in Dry Fermented Sausages
2018 Federica Pasini, Francesca Soglia, Massimiliano Petracci, Maria Fiorenza Caboni, Sara Marziali, Chiara Montanari, Fausto Gardini, Luigi Grazia, Giulia Tabanelli
Effects of the diameter on physico-chemical, microbiological and volatile profile in dry fermented sausages produced with two different starter cultures
2018 Montanari, Chiara; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Barbieri, Federica; Bargossi, Eleonora; Lanciotti, Rosalba; Grazia, Luigi; Magnani, Rudy; Tabanelli, Giulia*; Gardini, Fausto
Mannoprotein content and volatile molecule profiles of Trebbiano wines obtained by S. Cerevisiae and S. Bayanus strains
2018 Francesca Patrignani, Giuseppina P. Parpinello, Arianna Ricci, Cristina Chiavari, Luigi Grazia, Rosalba Lanciotti
Phenotypic diversity of Lactobacillus sakei strains
2018 Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Magnani, Michael; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Tabanelli, Giulia*
Physicochemical, microbiological, and sensory characterization of ‘Nduja, a typical sausage from Calabria, southern Italy
2018 Chiavari, Cristiana; Grazia, Luigi; Benevelli, Marzia; Faustini, Lorena; Coloretti, Fabio*
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making
2017 Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Giovanna; Grazia, Luigi
Ruolo dei lieviti nella produzione e stagionatura del Parmigiano Reggiano
2017 Coloretti, F.; Chiavari, C.; Benevelli, M.; Castagnetti, G. B.; Grazia, L.
Survival of Spoilage and Pathogenic Microorganisms on Cardboard and Plastic Packaging Materials
2017 Lorenzo, Siroli; Francesca, Patrignani; Serrazanetti, Diana I.; Cristiana, Chiavari; Marzia, Benevelli; Luigi, Grazia; Rosalba, Lanciotti
Valutazione dell’accumulo di etanolo apparente e conteggio dei lieviti osmofili in mieli italiani
2017 G. L. Marcazzan; F Coloretti; E Carpana; F Desalvo; S Gardini; L Grazia; P. Zucchi
Whey starter addition during maturation of evening milk: effects on some characteristics of cheese milk and Parmigiano–Reggiano cheese
2016 Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Nocetti, Marco; Reverberi, Paolo; Bortolazzo, Elena; Musi, Valeria; Grazia, Luigi
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy
2015 Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanelli, Giulia; Chiavari, Cristiana
Chromosome arrangement, differentiation of growth kinetics and volatile molecule profiles in Kluyveromyces marxianus strains from Italian cheeses
2015 Fasoli, Giuseppe; Tofalo, Rosanna; Lanciotti, Rosalba; Schirone, Maria; Patrignani, Francesca; Perpetuini, Giorgia; Grazia, Luigi; Corsetti, Aldo; Suzzi, Giovanna
Influence of monensin continuous-release intraruminal device on milk and whey starter quality used for Parmigiano Reggiano cheese production.
2015 Mammi, L.M. E.; Fustini, M.; Grazia, L.; Formigoni, A.
Effect of a sublethal high-pressure homogenization treatment on the fatty acid membrane composition of probiotic lactobacilli
2014 G. Tabanelli; F. Patrignani; F. Gardini; G. Vinderola; J. Reinheimer; L. Grazia; R. Lanciotti
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages
2014 Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Gardini; Chiara Montanari
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano.
2014 Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Vergnani, M.; Grazia, L.
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy)
2013 Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.
Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages
2013 Tabanelli G.; Montanari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
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Mannoprotein content and volatile molecule profiles of Trebbiano wines obtained by Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces bayanus Strains | Braschi G.; Ricci A.; Grazia L.; Versari A.; Patrignani F.; Lanciotti R. | 2019-01-01 | FERMENTATION | - | 1.01 Articolo in rivista | 83_Patrignani et al 2019 fermentation.pdf |
Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production? | Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.;... Formigoni, A. | 2018-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | Kexxtone Post print.pdf |
Effect of Fermentation with Different Lactic Acid Bacteria Starter Cultures on Biogenic Amine Content and Ripening Patterns in Dry Fermented Sausages | Federica Pasini, Francesca Soglia, Massimiliano Petracci, Maria Fiorenza Caboni, Sara Marziali, C...hiara Montanari, Fausto Gardini, Luigi Grazia, Giulia Tabanelli | 2018-01-01 | NUTRIENTS | - | 1.01 Articolo in rivista | 60_nutrients_salami.pdf |
Effects of the diameter on physico-chemical, microbiological and volatile profile in dry fermented sausages produced with two different starter cultures | Montanari, Chiara; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Barbieri, Federica; Bargossi, Eleonora; Lan...ciotti, Rosalba; Grazia, Luigi; Magnani, Rudy; Tabanelli, Giulia*; Gardini, Fausto | 2018-01-01 | FOOD BIOSCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | 35_Montanari_salami FoodBioscience.pdf; POSTPRINT 627879.pdf |
Mannoprotein content and volatile molecule profiles of Trebbiano wines obtained by S. Cerevisiae and S. Bayanus strains | Francesca Patrignani, Giuseppina P. Parpinello, Arianna Ricci, Cristina Chiavari, Luigi Grazia, R...osalba Lanciotti | 2018-01-01 | - | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | Patrignani et al mannoproteins.pdf |
Phenotypic diversity of Lactobacillus sakei strains | Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Magnani, Michael; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Tabanell...i, Giulia* | 2018-01-01 | FRONTIERS IN MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | 50_Montanari et al_2018_sakei.pdf |
Physicochemical, microbiological, and sensory characterization of ‘Nduja, a typical sausage from Calabria, southern Italy | Chiavari, Cristiana; Grazia, Luigi; Benevelli, Marzia; Faustini, Lorena; Coloretti, Fabio* | 2018-01-01 | JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making | Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Gi...ovanna; Grazia, Luigi | 2017-01-01 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Ruolo dei lieviti nella produzione e stagionatura del Parmigiano Reggiano | Coloretti, F.; Chiavari, C.; Benevelli, M.; Castagnetti, G. B.; Grazia, L. | 2017-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | stlc15_compressed.pdf |
Survival of Spoilage and Pathogenic Microorganisms on Cardboard and Plastic Packaging Materials | Lorenzo, Siroli; Francesca, Patrignani; Serrazanetti, Diana I.; Cristiana, Chiavari; Marzia, Bene...velli; Luigi, Grazia; Rosalba, Lanciotti | 2017-01-01 | FRONTIERS IN MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | 67_Siroli et al 2017 Frontiers Pack.pdf |
Valutazione dell’accumulo di etanolo apparente e conteggio dei lieviti osmofili in mieli italiani | G. L. Marcazzan; F Coloretti; E Carpana; F Desalvo; S Gardini; L Grazia; P. Zucchi | 2017-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Whey starter addition during maturation of evening milk: effects on some characteristics of cheese milk and Parmigiano–Reggiano cheese | Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Nocetti, Marco; Reverberi, Paolo; Bortolazzo, Elena; Musi,... Valeria; Grazia, Luigi | 2016-01-01 | DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
A procedure for the sensory evaluation of Salama da sugo, a typical fermented sausage produced in the Emilia Romagna Region, Italy | Coloretti, Fabio; Grazia, Luigi; Gardini, Fausto; Lanciotti, Rosalba; Montanari, Chiara; Tabanell...i, Giulia; Chiavari, Cristiana | 2015-01-01 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Chromosome arrangement, differentiation of growth kinetics and volatile molecule profiles in Kluyveromyces marxianus strains from Italian cheeses | Fasoli, Giuseppe; Tofalo, Rosanna; Lanciotti, Rosalba; Schirone, Maria; Patrignani, Francesca; Pe...rpetuini, Giorgia; Grazia, Luigi; Corsetti, Aldo; Suzzi, Giovanna | 2015-01-01 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Influence of monensin continuous-release intraruminal device on milk and whey starter quality used for Parmigiano Reggiano cheese production. | Mammi, L.M. E.; Fustini, M.; Grazia, L.; Formigoni, A. | 2015-01-01 | - | Page Press Pubblications | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Effect of a sublethal high-pressure homogenization treatment on the fatty acid membrane composition of probiotic lactobacilli | G. Tabanelli; F. Patrignani; F. Gardini; G. Vinderola; J. Reinheimer; L. Grazia; R. Lanciotti | 2014-01-01 | LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages | Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Ga...rdini; Chiara Montanari | 2014-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano. | Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Ve...rgnani, M.; Grazia, L. | 2014-01-01 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy) | Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L. | 2013-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages | Tabanelli G.; Montanari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2013-01-01 | MEAT SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |