GRAZIA, LUIGI
Dettaglio
GRAZIA, LUIGI
Collaboratori
Grazia L.; L.GRAZIA; Luigi Grazia
Pubblicazioni
Risultati 1 - 20 di 36 (tempo di esecuzione: 0.001 secondi).
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Aceti fai da te | P.Giudici; C. Zambonelli; L.Grazia | 2008 | Il sole 24 ore-Edagricole | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - | |
2 | Antifungal activity of lactobacilli isolated from salami | Coloretti F.; Carri S.; Armaforte E.; Chiavari C.; Grazia L.; Zambonelli C. | 2007 | FEMS MICROBIOLOGY LETTERS | 1.01 Articolo in rivista | - | |
3 | I batteri lattici nelle diverse fasi del processo di caseificazione | L.Grazia; F. Coloretti; C.Chiavari; G.B. Castagnetti; P. Reverberi; M. Nocetti; P. Vecchia | 2008 | Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
4 | Bile salt acid tolerance of lactobacillus rhamnosus strains isolated from Parmigiano Reggiano cheese. | M.Succi; P.Tremonte; A. Reale; E. Sorrentino; L.Grazia; S. pacifico; R. Coppola | 2005 | FEMS MICROBIOLOGY LETTERS | 1.01 Articolo in rivista | - | |
5 | Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy) | Gardini F.; Tabanelli G.; Lanciotti R.; Montanari C.; Luppi M.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L. | 2013 | FOOD CONTROL | 1.01 Articolo in rivista | - | |
6 | Characterization of Salama da Sugo, a traditional fermented Italian sausage. | Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Fabio Coloretti; Cristiana Chiavari; Luigi Grazia; Rosalba La...nciotti; Fausto Gardini | 2012 | HEPERKAN D., KARBANCIOUGLU-GULER F., DASKAYA-D. | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
7 | Chromosome arrangement, differentiation of growth kinetics and volatile molecule profiles in Kluyveromyces marxianus strains from Italian cheeses | Fasoli, Giuseppe; Tofalo, Rosanna; Lanciotti, Rosalba; Schirone, Maria; Patrignani, Francesca; Pe...rpetuini, Giorgia; Grazia, Luigi; Corsetti, Aldo; Suzzi, Giovanna | 2015 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
8 | Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making | Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Gi...ovanna; Grazia, Luigi | 2017 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL | 1.01 Articolo in rivista | - | |
9 | Does the dry cow treatment with monensin controlled release capsule affect Parmigiano Reggiano cheese production? | Mammi, L.M.E.; Grazia, L.; Palmonari, A.; Canestrari, G.; Mordenti, A.; Vecchi, M.; Archilei, F.;... Formigoni, A. | 2018 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | ||
10 | Effect of a sublethal high-pressure homogenization treatment on the fatty acid membrane composition of probiotic lactobacilli | G. Tabanelli; F. Patrignani; F. Gardini; G. Vinderola; J. Reinheimer; L. Grazia; R. Lanciotti | 2014 | LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
11 | Effect of Fermentation with Different Lactic Acid Bacteria Starter Cultures on Biogenic Amine Content and Ripening Patterns in Dry Fermented Sausages | Federica Pasini, Francesca Soglia, Massimiliano Petracci, Maria Fiorenza Caboni, Sara Marziali, C...hiara Montanari, Fausto Gardini, Luigi Grazia, Giulia Tabanelli | 2018 | NUTRIENTS | 1.01 Articolo in rivista | ||
12 | Effect of wine addition on microbiological characteristics, volatile molecule profiles and biogenic amine contents in fermented sausages | Fabio Coloretti; Giulia Tabanelli; Cristiana Chiavari; Rosalba Lanciotti; Luigi Grazia; Fausto Ga...rdini; Chiara Montanari | 2014 | MEAT SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
13 | Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages | Tabanelli G.; Montanari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2013 | MEAT SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
14 | Effects of starter cultures and fermentation climate on the properties of two types of typical Italian dry fermented sausages produced under industrial conditions | Tabanelli G.; Coloretti F.; Chiavari C.; Grazia L.; Lanciotti R.; Gardini F. | 2012 | FOOD CONTROL | 1.01 Articolo in rivista | - | |
15 | Effects of the diameter on physico-chemical, microbiological and volatile profile in dry fermented sausages produced with two different starter cultures | Montanari, Chiara; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Barbieri, Federica; Bargossi, Eleonora; Lan...ciotti, Rosalba; Grazia, Luigi; Magnani, Rudy; Tabanelli, Giulia*; Gardini, Fausto | 2018 | FOOD BIOSCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | ||
16 | Il formaggio come alimento funzionale: aspetti tecnologici e sensoriali legati all'additivazione di zinco nella produzione di squacquerone | Chiavari C.; Coloretti F.; Grazia L.; Malavolta M.; Mocchegiani E. | 2011 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | 1.01 Articolo in rivista | - | |
17 | Impiego della tecnica fluorocitometrica per la valutazione del sieroinnesto per Parmigiano Reggiano. | Coloretti, F.; Castagnetti, G. B.; Benevelli, M.; Pisanelli, R.; Mascellaro, C.; Brazzali, C.; Ve...rgnani, M.; Grazia, L. | 2014 | SCIENZA E TECNICA LATTIERO-CASEARIA | 1.01 Articolo in rivista | - | |
18 | Influence of monensin continuous-release intraruminal device on milk and whey starter quality used for Parmigiano Reggiano cheese production. | Mammi, L.M. E.; Fustini, M.; Grazia, L.; Formigoni, A. | 2015 | Page Press Pubblications | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
19 | Mannoprotein content and volatile molecule profiles of Trebbiano wines obtained by S. Cerevisiae and S. Bayanus strains | Francesca Patrignani, Giuseppina P. Parpinello, Arianna Ricci, Cristina Chiavari, Luigi Grazia, R...osalba Lanciotti | 2018 | 4.01 Contributo in Atti di convegno | |||
20 | Mannoprotein content and volatile molecule profiles of Trebbiano wines obtained by Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces bayanus Strains | Braschi G.; Ricci A.; Grazia L.; Versari A.; Patrignani F.; Lanciotti R. | 2019 | FERMENTATION | 1.01 Articolo in rivista |