GALLINA TOSCHI, TULLIA
Dettaglio
GALLINA TOSCHI, TULLIA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Docenti di ruolo di Ia fascia
GALLINA TOSCHI T.; TOSCHI TG; T. Gallina Toschi; T. GALLINA; Tullia Gallina Toschi
Pubblicazioni
Risultati 1 - 20 di 331 (tempo di esecuzione: 0.001 secondi).
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 1H–NMR fingerprinting and supervised pattern recognition to evaluate the stability of virgin olive oil during storage | Rosa María Alonso-Salces, Blanca Gallo, María Isabel Collado, Andrea Sasía-Arriba, Gabriela Elena... Viacava, Diego Luis García-González, Tullia Gallina Toschi, Maurizio Servili, Luis Ángel Berrueta | 2021 | FOOD CONTROL | 1.01 Articolo in rivista | ||
2 | 50 anni compiuti, ma l'olio fitoterapico per eccellenza non è ancora in Farmacopea | T. Gallina Toschi | 2011 | TEATRO NATURALE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
3 | A capacitive technique to assess water content in extra virgin olive oils | Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Chiara Cevoli; Annachiara Berardinelli; Alessandra Bendini; Tulli...a Gallina Toschi | 2013 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | 1.01 Articolo in rivista | - | |
4 | A homemade color scaling ruler as a fast and cheap tool for sensory analysis of tomato juces | F. Tesini; A. Valleverdue-Queralt; G. Di Lecce; S. Barbieri; T. Gallina Toschi | 2012 | Oxford abstract limited | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
5 | A Life Cycle Management approach for the innovation in the coffee value chain: The case of silver skin | Andreas Vatsellas; Vladimiro Cardenia; Luca Falasconi; Fabio De Menna; Matteo Vittuari; Marco Set...ti; Susanna Tarozzi; Tullia Gallina Toschi | 2013 | 4.03 Poster | - | ||
6 | A new extraction approach to correct the effect of apparent increase in the secoiridoid content after filtration of virgin olive oil | Bakhouche A.; Lozano-Sánchez J.; Ballus C. A.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; Fernández-Gutiérrez... A.; Segura-Carretero A. | 2014 | TALANTA | 1.01 Articolo in rivista | - | |
7 | A New Patented System to Filter Cloudy Extra Virgin Olive Oil | Bendini A.; Valli E.; Rocculi P.; Romani S.; Cerretani L.; Gallina Toschi T. | 2013 | CURRENT NUTRITION & FOOD SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
8 | A novel electrochemical method for olive oil acidity determination | Marco Grossi; Bruno Riccò; Giuseppe Di Lecce; Tullia Gallina Toschi | 2013 | IEEE | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
9 | A rapid and reliable method for the measurement of water content in extra virgin olive oil | Cevoli C.; Iaccheri E.; Berardinelli A.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; Ragni L. | 2013 | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | ||
10 | A sensory and metabolomic approach for the "zonation" of typical extra virgin olive oils: an Italian case study | Tesini F.; Barbieri S.; Ayyad Z.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; | 2013 | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | ||
11 | A spectroscopic and chemometric study of virgin olive oils subjected to thermal stress | Maggio R. M.; Valli E.; Bendini A.; Gómez-Caravaca A. M.; Gallina Toschi T.; Cerretani L. | 2011 | FOOD CHEMISTRY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
12 | Accelerated Oxidative Resistance Profiling Test for Olive Oil using the Bruker microESR Electron Spin Resonance Spectrometer | David Barr, Matilde Tura, Enrico Valli, Mara Mandrioli, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi..., Agnes Haber | 2019 | 4.02 Riassunto (Abstract) | |||
13 | Acqua da olive: un valore assoluto tutto "naturale". | T. Gallina Toschi; L. Cerretani | 2009 | OLIVO & OLIO | 1.01 Articolo in rivista | - | |
14 | Le acque di vegetazione dei frantoi: da problema ad opportunità. Appunti di un triennio di attività dimostrativa in Emilia-Romagna | Di Lecce G.; Gallina Toschi T. | 2012 | Dipartimento di Scienze degli Alimenti | 3.02 Curatela | - | |
15 | Adoption of the SDGs as a Reporting Framework at the Alma Mater Studiorum (University of Bologna) in Italy | Paletta, Angelo; Fochi, Pietro; Gallina Toschi, Tullia; Ubertini, Francesco | 2020 | Springer | 2.01 Capitolo / saggio in libro | ||
16 | Advances for a comprehensive evaluation of quality of virgin olive oil: in the search of reference materials | D. L. García González, T. Gallina Toschi, I. Romero, N. Tena, E. Valli, O. Winkelmann, P. Brereto...n, F. Lacoste, A. Maquet, S. Vichi, L. Conte, A. Bendini | 2017 | 4.02 Riassunto (Abstract) | |||
17 | Affordable Time-Domain Reflectometry System for Rapid Food Analysis | Iaccheri E.; Berardinelli A.; Maggio G.; Toschi T.G.; Ragni L. | 2021 | IEEE TRANSACTIONS ON INSTRUMENTATION AND MEASUREMENT | 1.01 Articolo in rivista | - | |
18 | Agricultural by-products with bioactive effects: A multivariate approach to evaluate microbial and physicochemical changes in a fresh pork sausage enriched with phenolic compounds from olive vegetation water | Fasolato, Luca; Carraro, Lisa; Facco, Pierantonio; Cardazzo, Barbara; Balzan, Stefania; Taticchi,... Agnese; Andreani, Nadia Andrea; Montemurro, Filomena; Martino, Maria Elena; Di Lecce, Giuseppe; Gallina Toschi, Tullia; Novelli, Enrico | 2016 | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
19 | AIMS AGRICULTURE AND FOOD | Tullia Gallina Toschi | Being printed | AIMS AGRICULTURE AND FOOD | 8.01 Ruolo editoriale in rivista | - | |
20 | Alchil esteri e composti correlate in oli d'oliva vergini: loro evoluzione nel tempo | Conte, L.; Mariani, C.; Gallina Toschi, T.; Tagliabue, S. | 2014 | LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE | 1.01 Articolo in rivista | - |