D'ANTUONO, LUIGI FILIPPO
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D'ANTUONO, LUIGI FILIPPO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
D'ANTUONO L.; D’Antuono, L. Filippo; Filippo D'Antuono; Luigi F D'Antuono; L.F. D’ANTUONO; D’ANTUONO L. F.; L. Filippo D'Antuono
Pubblicazioni
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Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
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1 | A comparative study of bioactive compounds in primitive wheat populations from Italy, Turkey, Georgia, Bulgaria and Armenia | Elisa Giambanelli;Federico Ferioli;Bike Koçaoglu;Marjam Jorjadze;Iordanka Alexieva;Nune Darbinyan...;L Filippo D'Antuono | 2013 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
2 | A mini concept based analysis of health promoting traditional food potential, on the basis of expert judgement and consumer expectations | A. Berardinelli; L. F. D'Antuono; A. Bordoni; F. Danesi; K. Fedosova; L. Zukina; N. Koval; N. Boy...ko; D. V. Karpenko; C. Costea; A. Stroia; S. Rascu-Pistol; A. Varga-Ungureanu; A. Branni; E. Satberashvili; I. Ebralidze; Z. Kilasonia; I. Alexieva; O. Hayran; B. Koçaoglu | 2012 | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - | |
3 | Alkylresorcinols and fatty acids in primitive wheat populations of Italian and Black sea region countries origin | Giambanelli, Elisa*; Ferioli, Federico; D'Antuono, L Filippo | 2018 | JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS | 1.01 Articolo in rivista | - | |
4 | An on-site comparative study of yield factors during glume removal, a primary step in the traditional processing of hulled wheats | Elisa Giambanelli;L Filippo D'Antuono;Osman Hayran;Nune Darbinyan | 2013 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
5 | An update procedure for an effective and simultaneous extraction of sesquiterpene lactones and phenolics from chicory | Ferioli F.; D’ANTUONO L.F. | 2012 | FOOD CHEMISTRY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
6 | Analytical characterisation of oilseed raw materials used in production of tahin and halva | F. Pasini; M. F. Caboni; I. Alexieva; L. F. D'Antuono | 2012 | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - | |
7 | Application of different analytical methods for the determination of phenolics and antioxidant activity in hawthorn (Crataegus spp.) bud and sprout herbal extracts | Ferioli F.; Giambanelli E.; D'Antuono L.F. | 2020 | JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY | 1.01 Articolo in rivista | ||
8 | Applicazioni di analisi sensoriale per la valutazione della qualità di specie orticole ed aromatiche | D'Antuono L.F.; Elementi S.; Neri R | 2005 | Società Italiana di Agronomia | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
9 | Assessing the effect of traditional hulled wheat processing on bioactive compounds retention | Giambanelli, Elisa; Ferioli, Federico; D'Antuono, L. Filippo | 2016 | JOURNAL OF CEREAL SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
10 | BaSeFood presentation and concepts emerged from on site surveys of traditional foods and food systems | L.F. D'Antuono | 2012 | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
11 | BaSeFood research on consumers and stakeholders | L.F. D'Antuono | 2012 | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
12 | BaSeFood. Sustainable exploitation of bioactive components from Black sea area tradtional foods | L.F. D'Antuono | 2009 | 8.04 Coordinamento di progetti di ricerca | - | ||
13 | BaSeFood: sustainable expolitation of bioactive components from the Black Sea area traditional foods | D'ANTUONO L.F.; Sanches-Silva A.; Costa H.S. | 2010 | NUTRITION BULLETIN | 1.01 Articolo in rivista | - | |
14 | Bilanci semplificati dell'azoto e qualità ambientale di colture orticole di pieno campo | D'Antuono L.F.; Elementi S.; Neri R | 2005 | Società Italiana di agronomia | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
15 | Bioactive components from the Black Sea Area traditional foods | Soares Costa H.; Sanches Silva A.; Albuquerque T.; Finglas P.; D’Antuono L.F. | 2010 | ISHS | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
16 | Bioactive compound retention as a function of kale cooking: boiling vs. steaming | Ferioli F.; Giambanelli E.; D'Antuono L. F. | 2014 | Wageningen UR, Communication Services | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
17 | Bioactive compound retention factors as a function of kale cooking time and way: boiling vs. steaming | F. Ferioli; E. Giambanelli; L. F. D’Antuono | 2012 | Alma mater studiorum, Università di Bologna | 4.03 Poster | - | |
18 | Bioactive-richSideritis scardicatea (mountain tea) is as potent asCamellia sinensistea at inducing cellular antioxidant defences and preventing oxidative stress | Francesca Danesi;Shikha Saha;Paul A Kroon;Marija Glibetić;Aleksandra Konić-Ristić;Luigi F D'Antuo...no;Alessandra Bordoni | 2013 | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
19 | Bioattività degli alimenti tradizionali del Mar Nero: primo screening del possibile ruolo nella prevenzione cardiovascolare | F. Danesi; F. Pasini; M. Mudryk; B. Kocaoglu; D. Karpenko; L. Kapreliants; M. Jorjadze; A. Stroia...; I. Alexieva; M.F. Caboni; L.F. D’Antuono; A. Bordoni | 2011 | 4.03 Poster | - | ||
20 | Biodiversity and Selection of “European” Basil (Ocimum basilicum L.) Types | Elementi S.; Neri R.; D’Antuono L.F.; | 2006 | ACTA HORTICULTURAE | 1.01 Articolo in rivista | - |