D'ANTUONO, LUIGI FILIPPO

D'ANTUONO, LUIGI FILIPPO  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI  

D'ANTUONO L.; D’Antuono, L. Filippo; Filippo D'Antuono; Luigi F D'Antuono; L.F. D’ANTUONO; D’ANTUONO L. F.; L. Filippo D'Antuono  

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Titolo Autore(i) Anno Periodico Editore Tipo File
A comparative study of bioactive compounds in primitive wheat populations from Italy, Turkey, Georgia, Bulgaria and Armenia Elisa Giambanelli;Federico Ferioli;Bike Koçaoglu;Marjam Jorjadze;Iordanka Alexieva;Nune Darbinyan...;L Filippo D'Antuono 2013-01-01 JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE - 1.01 Articolo in rivista -
A mini concept based analysis of health promoting traditional food potential, on the basis of expert judgement and consumer expectations A. Berardinelli; L. F. D'Antuono; A. Bordoni; F. Danesi; K. Fedosova; L. Zukina; N. Koval; N. Boy...ko; D. V. Karpenko; C. Costea; A. Stroia; S. Rascu-Pistol; A. Varga-Ungureanu; A. Branni; E. Satberashvili; I. Ebralidze; Z. Kilasonia; I. Alexieva; O. Hayran; B. Koçaoglu 2012-01-01 - Alma mater studiorum, Università di Bologna 4.03 Poster -
Alkylresorcinols and fatty acids in primitive wheat populations of Italian and Black sea region countries origin Giambanelli, Elisa*; Ferioli, Federico; D'Antuono, L Filippo 2018-01-01 JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1.01 Articolo in rivista -
An on-site comparative study of yield factors during glume removal, a primary step in the traditional processing of hulled wheats Elisa Giambanelli;L Filippo D'Antuono;Osman Hayran;Nune Darbinyan 2013-01-01 JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE - 1.01 Articolo in rivista -
An update procedure for an effective and simultaneous extraction of sesquiterpene lactones and phenolics from chicory Ferioli F.; D’ANTUONO L.F. 2012-01-01 FOOD CHEMISTRY - 1.01 Articolo in rivista -
Analytical characterisation of oilseed raw materials used in production of tahin and halva F. Pasini; M. F. Caboni; I. Alexieva; L. F. D'Antuono 2012-01-01 - Alma mater studiorum, Università di Bologna 4.03 Poster -
Application of different analytical methods for the determination of phenolics and antioxidant activity in hawthorn (Crataegus spp.) bud and sprout herbal extracts Ferioli F.; Giambanelli E.; D'Antuono L.F. 2020-01-01 JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY - 1.01 Articolo in rivista P210 Application of different analytical methods for the determination of phenolics and antioxidant activity in hawthorn (Crataegus spp.) bud and sprout herbal extracts .pdf
Applicazioni di analisi sensoriale per la valutazione della qualità di specie orticole ed aromatiche D'Antuono L.F.; Elementi S.; Neri R 2005-01-01 - Società Italiana di Agronomia 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Assessing the effect of traditional hulled wheat processing on bioactive compounds retention Giambanelli, Elisa; Ferioli, Federico; D'Antuono, L. Filippo 2016-01-01 JOURNAL OF CEREAL SCIENCE - 1.01 Articolo in rivista -
BaSeFood presentation and concepts emerged from on site surveys of traditional foods and food systems L.F. D'Antuono 2012-01-01 - Alma mater studiorum, Università di Bologna 4.02 Riassunto (Abstract) -
BaSeFood research on consumers and stakeholders L.F. D'Antuono 2012-01-01 - Alma mater studiorum, Università di Bologna 4.02 Riassunto (Abstract) -
BaSeFood. Sustainable exploitation of bioactive components from Black sea area tradtional foods L.F. D'Antuono 2009-01-01 - - 8.04 Coordinamento di progetti di ricerca -
BaSeFood: sustainable expolitation of bioactive components from the Black Sea area traditional foods D'ANTUONO L.F.; Sanches-Silva A.; Costa H.S. 2010-01-01 NUTRITION BULLETIN - 1.01 Articolo in rivista -
Bilanci semplificati dell'azoto e qualità ambientale di colture orticole di pieno campo D'Antuono L.F.; Elementi S.; Neri R 2005-01-01 - Società Italiana di agronomia 4.01 Contributo in Atti di convegno -
Bioactive components from the Black Sea Area traditional foods Soares Costa H.; Sanches Silva A.; Albuquerque T.; Finglas P.; D’Antuono L.F. 2010-01-01 - ISHS 4.02 Riassunto (Abstract) -
Bioactive compound retention as a function of kale cooking: boiling vs. steaming Ferioli F.; Giambanelli E.; D'Antuono L. F. 2014-01-01 - Wageningen UR, Communication Services 4.02 Riassunto (Abstract) -
Bioactive compound retention factors as a function of kale cooking time and way: boiling vs. steaming F. Ferioli; E. Giambanelli; L. F. D’Antuono 2012-01-01 - Alma mater studiorum, Università di Bologna 4.03 Poster -
Bioactive-richSideritis scardicatea (mountain tea) is as potent asCamellia sinensistea at inducing cellular antioxidant defences and preventing oxidative stress Francesca Danesi;Shikha Saha;Paul A Kroon;Marija Glibetić;Aleksandra Konić-Ristić;Luigi F D'Antuo...no;Alessandra Bordoni 2013-01-01 JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE - 1.01 Articolo in rivista -
Bioattività degli alimenti tradizionali del Mar Nero: primo screening del possibile ruolo nella prevenzione cardiovascolare F. Danesi; F. Pasini; M. Mudryk; B. Kocaoglu; D. Karpenko; L. Kapreliants; M. Jorjadze; A. Stroia...; I. Alexieva; M.F. Caboni; L.F. D’Antuono; A. Bordoni 2011-01-01 - - 4.03 Poster -
Biodiversity and Selection of “European” Basil (Ocimum basilicum L.) Types Elementi S.; Neri R.; D’Antuono L.F.; 2006-01-01 ACTA HORTICULTURAE - 1.01 Articolo in rivista -