CHINNICI, FABIO
CHINNICI, FABIO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Docenti di ruolo di IIa fascia
A study of the relationships among acidity, sugar and furanic compound concentrations in set of casks for Aceto Balsamico Tradizionale of Reggio Emilia by multivariate techniques.
2005 F. Masino; F. Chinnici; G C. Franchini; A. Ulrici; A. Antonelli
A study on relationships among chemical, physical, and qualitative assessment in traditional balsamic vinegar
2008 Masino F.; Chinnici F.; Bendini A.; Montevecchi G.; Antonelli A.
A survey of amino acids and amines content in some European vinegars with Protected Denomination of Origin.
2015 Fabio Chinnici; Enrique Duran-Guerrero; Claudio Riponi
Adsorption Capabilities of Fungoid Chitosan Toward Organic Acids in Model Solutions and White Wine
2023 Gruppi A.; Romanini E.; Bassani A.; Lambri M.; Chinnici F.; Gabrielli M.
Andamento dei composti furanici in batterie per aceto balsamico tradizionale.
2004 F. Masino; A. Antonelli; F. Chinnici
Applicazione di un protocollo sperimentale per la produzione di vini bianchi in assenza di SO2
2008 A.Bellachioma; C.Riponi; F.Chinnici; F.Sonni
Bestimmung von Lysozym in Wein mittels HPLC
2008 R. Roemling; F. Chinnici; C. Riponi
Caratterizzazione Analitica di Frammenti Legnosi ad Uso Enologico: La componente volatile e la sicurezza d’uso.
2007 Fabio Chinnici; Nadia Natali; Francesca Sonni; Claudio Riponi
Caratterizzazione della componente antocianica in vini rossi ottenuti per macerazione carbonica: correlazione con i parametri spettrofotometrici relativi al colore
2009 F. Chinnici; F. Sonni; N. Natali; S. Galassi; C. Riponi
Caratterizzazione della componente volatile di vini bianchi privi di solfiti ottenuti dopo fermentazione in presenza di chitosano
2017 Antonio Castro-Marin; Ana Gabriela Buglia; Fabio Chinnici; Claudio Riponi
Changes in phenolic composition of red wines aged in cherry wood
2015 Fabio Chinnici; Nadia Natali; Attilio Bellachioma; Andrea Versari; Claudio Riponi
Characterisation of Australian Verdelho wines from the Queensland Granite Belt region
2016 Sonni, Francesca; Moore, Evan G.; Chinnici, Fabio; Riponi, Claudio; Smyth, Heather E.
Characterisation of volatiles in extracts from oak chips aobtained by accelerated solvent extraction (ASE)
2006 N.Natali; F.Chinnici; C.Riponi
Characterization and Differentiation of High Quality Vinegars by Stir Bar Sorptive Extraction Coupled to Gas Chromatography-Mass Spectrometry (SBSE-GC-MS)
2012 A. Marrufo Curtido; M. J. Cejudo-Bastante; E. Duran Guerrero; R. Castro Mejias; R. Natera Marin; F. Chinnici; C. Garcia Barroso
Characterization of Berry Aromatic Profile of cv. Trebbiano Romagnolo Grapes and Effects of Intercropping with Salvia officinalis L
2022 Rodríguez-Declet, Arleen; Castro-Marín, Antonio; Lombini, Alessandra; Sevindik, Onur; Selli, Serkan; Chinnici, Fabio; Rombolà, Adamo Domenico
Characterization of VOCs Emitted by Foliage of Grapevine cv. Isabella for Prospecting Innovative Cropping Systems
2022 Rodriguez Declet A.; Castro Marin Antonio.; Moretti Luca; Lombini A.; Chinnici F.; Rombola A.D.
Chitosan as an antioxidant alternative to sulphites in oenology: EPR investigation of inhibitory mechanisms
2019 Castro Marín, Antonio; Culcasi, Marcel*; Cassien, Mathieu; Stocker, Pierre; Thétiot-Laurent, Sophie; Robillard, Bertrand; Chinnici, Fabio; Pietri, Sylvia
Chitosan in sparkling wines produced by the traditional method: Influence of its presence during the secondary fermentation
2020 Castro Marin Antonio; Riponi C.; Chinnici F.
Chitosan in sparkling wines produced by the traditional method: influence of its presence during the “Prise de Mousse”.
2018 F. Chinnici, A. G. Buglia, A. Castro Marín, C. Riponi
Color features and pigment composition of Italian carbonic macerated red wines
2009 F.Chinnici; F.Sonni; N.Natali; S.Galassi; C.Riponi