CARDENIA, VLADIMIRO
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CARDENIA, VLADIMIRO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
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Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
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1 | A Life Cycle Management approach for the innovation in the coffee value chain: The case of silver skin | Andreas Vatsellas; Vladimiro Cardenia; Luca Falasconi; Fabio De Menna; Matteo Vittuari; Marco Set...ti; Susanna Tarozzi; Tullia Gallina Toschi | 2013 | 4.03 Poster | - | ||
2 | ANALISI MULTIRESIDUO DI AGROFARMACI SU ALIMENTI DI ORIGINE VEGETALE SECONDO LA METODOLOGIA QuEChERS: STUDIO PRELIMINARE | R. Lorenzini; V. Burato; M. Dalla Bella; M. Doria; I. Braschi; P. Flori; V. Cardenia; R. Boni | 2008 | CLUEB | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - | |
3 | Analysis of cholesterol oxidation products by Fast gas chromatography/mass spectrometry | V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Baldacci; S. Savioli; G. Lercker | 2012 | JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
4 | Analysis of phytosterols and phytostanols in enriched dairy products by Fast gas chromatography-mass spectrometry | R. Inchingolo; V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada | 2014 | JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
5 | Analysis of plant sterols in enriched food by Fast gas chromatography/mass spectrometry | V. Cardenia; R. Inchingolo; M. T. Rodriguez-Estrada | 2013 | Fondazione Edmund Mach | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
6 | Analyzing beef sexing and sex-related compounds in meat: a problem of authentication. | Vladimiro, Cardenia; Federica, Tesini; Maria Teresa Rodriguez-Estrada, ; Tullia Gallina Toschi, | 2017 | 7.13 Rapporto tecnico | - | ||
7 | Antioxidant and prooxidant activity behavior of phospholipids in stripped soybean oil-in-water emulsions | V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; D. J. McClements; E. A. Decker | 2011 | JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
8 | Antioxidant effects of mono- and diacylglycerols in non-stripped and stripped soybean oil-in-water emulsions | T. Waraho; V. Cardenia; Y. Nishino; K. N. Seneviratne; M. T. Rodriguez-Estrada; D. J. McClements;... E. A. Decker | 2012 | FOOD RESEARCH INTERNATIONAL | 1.01 Articolo in rivista | - | |
9 | Antioxidant role of DOPC in stripped soybean oil-in-water emulsion as related to pH and DOPC concentration | V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; E. A. Decker | 2010 | Euro Fed Lipid | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
10 | APPUNTI DI PROCESSO: IL GENDER AUDIT DEL PROGETTO PLOTINA ALL’UNIVERSITÀ DI BOLOGNA | Tullia, Gallina Toschi; Angela, Balzano; Francesca, Crivellaro; Maria, Mantini Satta; Elena, Lupp...i; Benedetta, Siboni; Vladimiro, Cardenia; Maria Teresa, Rodriguez-Estrada; Marco, Balboni; Daniela, Sangiorgi; Claudia, Possenti; Susi, Poli; Alessia, Franchini | 2017 | Università degli Studi di Trento | 4.01 Contributo in Atti di convegno | ||
11 | Aspetti tossicologici legati all'utilizzo dei nuovi dispositivi elettronici per il rilascio di nicotina | Canistro D, Vivarelli F, Cirillo S, Buschini A, Lazzaretti M, Cardenia V, Rodriguez Estrada M, Fr...anchi P, Lucarini M, Lodovici M, Lorenzini A, Marchionni S, Croco E, Turrini E, Fimognari C, Burattini S, Falcieri E, Paolini M. | 2020 | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | ||
12 | Assessment of in vitro removal of cholesterol oxidation products by Lactobacillus casei ATCC334 | I.A. Machorro-Méndez; A. Hernández-Mendoza; V. Cardenia; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; F. S...pinelli; A. Cellini; H.S. García | 2013 | LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
13 | Attività antiossidante della 1,2-dioleilfosfatidilcolina (DOPC) in emulsioni olio-in-acqua, in funzione della concentrazione e del pH | V. Cardenia; T. Waraho; M. T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; E. Decker | 2010 | PROGRESS IN NUTRITION | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
14 | Book Review Fats in Food Technology, 2nd ed., K.K. Rajah (Ed.). Wiley-Blackwell, Chichester, UK (2014), 386 pp., ISBN: 978-1-4051-9542-3 | Vladimiro Cardenia | 2014 | JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS | 1.03 Recensione in rivista | - | |
15 | Characterization of coffee silverskin: opportunities and problems for a real use | T. Gallina Toschi; M. Mandrioli; M. T. Rodriguez-Estrada; V. Cardenia | 2014 | COST | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
16 | Cholesterol photosensitized oxidation in food and biological systems | V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Boselli; G. Lercker | 2013 | BIOCHIMIE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
17 | Cholesterol photosensitized oxidation in muscle foods | E. Boselli; V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada | 2012 | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
18 | Cholesterol photosensitized oxidation products in foods systems | Cardenia, Vladimiro | 2015 | OMICS International Conferences | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
19 | Coffee silver skin: waste or functional food? | Vladimiro Cardenia; Mara Mandrioli; Carlotta Trombetti; Susanna Tarozzi; Giorgio Bonaga; Tullia G...allina Toschi | 2013 | 4.03 Poster | - | ||
20 | Coffee silverskin: Characterization, possible uses, and safety aspects | T. Gallina Toschi; V. Cardenia; G. Bonaga; M. Mandrioli; M. T. Rodriguez-Estrada | 2014 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | 1.01 Articolo in rivista | - |