PARPINELLO, GIUSEPPINA PAOLA
Dettaglio
PARPINELLO, GIUSEPPINA PAOLA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE AGRO-ALIMENTARI
Docenti di ruolo di IIa fascia
Pubblicazioni
Risultati 1 - 20 di 148 (tempo di esecuzione: 0.001 secondi).
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | A comparison of analytical methods for measuring the color components of red wine | Versari A.; Boulton R.B.; Parpinello G.P. | 2008 | FOOD CHEMISTRY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
2 | Albana di Romagna: aspetti enologici e sensoriali | Simoni M.; Castellari L.; Parpinello G.P.; Rombolà A.D.; Versari A. | 2015 | L'ENOLOGO | 1.01 Articolo in rivista | - | |
3 | Analisi della Vitamina C in succhi di frutta tramite elettroforesi capillare | Parpinello G.P.; Mattioli U.A.; Lupini S.; Versari A. | 2006 | INDUSTRIE DELLE BEVANDE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
4 | Analisi FTIR di vini portoghesi | Molisani A.; Parpinello G.P.; Versari A.; Riponi C. | 2005 | Vinidea | 4.02 Riassunto (Abstract) | - | |
5 | Analysis of mechanical properties of cork stoppers and synthetic closures for wine bottling | Giunchi A.; Versari A.; Parpinello G.P.; Galassi S. | 2008 | JOURNAL OF FOOD ENGINEERING | 1.01 Articolo in rivista | - | |
6 | Analysis of SO2 -resistant polymeric pigments in red wines by high performance liquid chromatography | Versari A.; Boulton R.B.; Parpinello G.P. | 2007 | AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
7 | Analytical profiling of food-grade extracts from grape ( Vitis vinifera sp.) seeds and skins, green tea ( Camellia sinensis ) leaves and Limousin oak ( Quercus robur ) heartwood using MALDI-TOF-MS, ICP-MS and spectrophotometric methods | Ricci, Arianna; Parpinello, Giuseppina P.; Schwertner Palma, Aline; Teslić, Nemanja; Brilli, Clau...dio; Pizzi, Antonio; Versari, Andrea | 2017 | JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS | 1.01 Articolo in rivista | - | |
8 | Antioxidant activity of commercial food grade tannins exemplified in a wine model | Ricci, Arianna; Olejar, Kenneth J.; Parpinello, Giuseppina P.; Mattioli, Alessia U.; Teslić, Nema...nja; Kilmartin, Paul A.; Versari, Andrea | 2016 | FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS. PART A. CHEMISTRY, ANALYSIS, CONTROL, EXPOSURE & RISK ASSESSMENT | 1.01 Articolo in rivista | - | |
9 | Application of different techniques on stone fruit (Prunus spp.) drying and assessment of physical, chemical and biological properties: Characterization of dried fruit properties | Vakula A.; Tepic Horecki A.; Pavlic B.; Jokanovic M.; Ognjanov V.; Milovic M.; Teslic N.; Parpine...llo G.; Decleer M.; Sumic Z. | 2021 | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION | 1.01 Articolo in rivista | - | |
10 | Application of Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy in the characterization of tannins. | Ricci, A.; Olejar, K.J.; Parpinello, G.P.; Kilmartin, P.A.; Versari, A. | 2015 | APPLIED SPECTROSCOPY REVIEWS | 1.01 Articolo in rivista | - | |
11 | Application of HPLC-DAD for phenolic evaluation of red wines during maceration. | Durakova S., Ivanova V., Ricci A., Parpinello, G.P., Versari, A. | 2019 | Society of Chemists and Technologists of Macedonia | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
12 | Application of infrared spectroscopy for the prediction of color components of red wines | Versari A.; Parpinello G.P.; Laghi L. | 2012 | SPECTROSCOPY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
13 | Application of Infrared Spectroscopy to Grape and Wine Analysis | Arianna Ricci; Giuseppina Paola Parpinello; Luca Laghi; Milena Lambri; Andrea Versari | 2014 | NOVA Publishers, Inc | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - | |
14 | APPLICAZIONE DI RETI NEURALI PER LA CLASSIFICAZIONE DI CULTIVAR DI ALBICOCCO MEDIANTE NASO ELETTRONICO | A. Fabbri; G. Parpinello; A. Versari | 2007 | Università di Firenze | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - | |
15 | Aromatic Characterization of Sparkling Moscato Wines from Farroupilha (RSBRasil) and Asti (Italy) | Rossi Marcon, A.; Echeverrigaray, S.; Schwarz, L. V.; Longaray Delamare, A. P.; Pasini, L.; Parpi...nello, G. P. | 2016 | 4.03 Poster | - | ||
16 | Attenuated Total Reflection Mid-Infrared (ATR-MIR) spectroscopy and chemometrics for the identification and classification of commercial tannins. | Ricci, Arianna; Parpinello, Giuseppina P.; Olejar, Kenneth J.; Kilmartin, Paul A.; Versari, Andrea | 2015 | APPLIED SPECTROSCOPY | 1.01 Articolo in rivista | - | |
17 | Bio e biodinamico: un test sulle uve Sangiovese | Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Versari A.; Rombolà A.D.; Nigro G. | 2014 | AGRICOLTURA | 1.01 Articolo in rivista | - | |
18 | Capire i gusti dei consumatori attraverso l'analisi sensoriale | Parpinello G. P.; Pasini L.; Versari A. | 2010 | AGRICOLTURA | 1.01 Articolo in rivista | - | |
19 | Caratterizzazione di succhi di albicocca mediante HPLC ed analisi multivariata. | Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S. | 2009 | INDUSTRIE DELLE BEVANDE | 1.01 Articolo in rivista | - | |
20 | Caratterizzazione di tappi in sughero e tappi sintetici utilizzati per l’imbottigliamento del vino | Versari A.; Giunchi A.; Parpinello G.P.; Galassi S. | 2010 | INDUSTRIE DELLE BEVANDE | 1.01 Articolo in rivista | - |