ROSMINI, ROBERTO
ROSMINI, ROBERTO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE MEDICHE VETERINARIE
2-DE proteomic analysis of HSP70 in mollusc Chamelea gallina
2011-01-01 Foschi J.; Matozzo V.; Rosmini R.; Serrazanetti G.P.; Monari M.;
Aflatoxin in food and feed: a review (Part 1: aflatoxins and aflatoxicosis)
2013-01-01 Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R.
Aflatoxin in food and feed: a review. Part II: situation, prevention and reduction
2013-01-01 Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R.
Analisi del rischio
2008-01-01 M. Trevisani; R. Rosmini
APPLICAZIONE DEI PREREQUISITI NEI PIANI DI AUTOCONTROLLO AZIENDALI TRA NORMATIVA COGENTE E VOLONTARIA - PREREQUISITE PROGRAMMES IN OWN CHECKS IN STATUTORY AND VOLUNTARY LEGISLATION
2012-01-01 Guidi E.; Lauriola A.; Piumi M.; Bartczak M. L.; Serena F.; Barontini F.; Albonetti S.; Rosmini R.; Baranzoni G.
Attribution of human Salmonella infections to animal and food sources in Italy (2002-2010): adaptations of the Dutch and modified Hald source attribution models
2014-01-01 L. Mughini-Gras; Barrucci F.; Smid J.H.;Graziani C.; Luzzi I.; Ricci A.; Barco L.; Rosmini R.; Havelaar A.H.; Van Pelt W.; Busani L.
Autocontrollo in macellerie islamiche: considerazioni preliminari.
2005-01-01 E. Guidi; S. Albonetti; R. Rosmini
BACTERICIDAL ACTIVITY OF ELECTROLYZED OXIDIZING WATER ON MEAT AND POULTRY
2008-01-01 Serraino A.; Giacometti F.; Lugoboni B.; Matera R.; Gazzotti T.; Riu R.; Coccollone A.; Rosmini R.
Behavior of Salmonella Typhimurium during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese
2012-01-01 A. Serraino; G. Finazzi; G. Marchetti; P. Daminelli; R. Riu; F. Giacometti; M.N. Losio; R. Rosmini.
Behaviour of Arcobacter butzleri and Arcobacter cryaerophilus in ultra-high temperature, pasteurized and raw cow’s milk under different temperature conditions
2014-01-01 Giacometti F.; Serraino A.; Pasquali F.; De Cesare A.; Bonerba E.; Rosmini R
Chloramphenicol influence on antioxidant enzymes with preliminary approach on microsomial CYP1A immunopositive-protein in Chamelea gallina.
2008-01-01 Monari M.; Foschi J.; Cortesi P.; rosmini R.; Cattani O.; Serrazanetti G.P.
Comportamento di Arcobacter butzleri e Arcobacter cryaerophilus in latte vaccino UHT e pastorizzato a differenti temperature di conservazione
2012-01-01 Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.; Rosmini R.
Contaminzione da microrganismi indicatori e patogeni presenti sulla cute di bovini presentati al macello e nelle carcasse da essi derivate
2010-01-01 Liuzzo G.; Riu R.; Merialidi G.; Bardasi L.; Galletti G.; Carra E.; Rosmini R.; Giacometti V.; Pizzamiglio V.; Serraino A
Correlazione tra carica microbica della cute di bovini presentati al macello e caratteristiche microbiologiche delle carcasse da essi derivate
2009-01-01 Riu R. ; Liuzzo G. ; Merialdi G. ; Bardasi L. ; Galletti G. ; Coccollone A .; Giacometti F. ; Serraino A. ; Rosmini R.
Detection of Escherichia coli Serotype O157 in beef carcasses and faecal material.
2004-01-01 S. Albonetti; M. Trevisani; S. Alonso Alvarez; R. Rosmini
DUTIES AND FUNCTIONS OF VETERINARY PUBLIC HEALTH FOR THE MANAGEMENT OF FOOD SAFETY: PRESENT NEEDS AND EVALUATION OF EFFICIENCY
2008-01-01 TREVISANI M.; ROSMINI R.
Effects of beeswax coating on the oxidative stability of long-ripened Italian salami
2017-01-01 Trevisani, Marcello; Cecchini, Matilde; Siconolfi, Daniela; Mancusi, Rocco; Rosmini, Roberto
EFFICACIA DELL’ACQUA OSSIDANTE ELETTROLIZZATA PER LA DISINFEZIONE DI SUPERFICI DESTINATE A VENIRE A CONTATTO CON ALIMENTI EFFICACY OF ELECTROLYZED OXIDIZING WATER AS A DISINFECTANT FOR FOOD PROCESSING SURFACES
2006-01-01 Serraino A.; Veronese G.; Matera R.; Lugoboni B.; Pallotti A.; Alonso S.; Rosmini R.
Evaluation and identification of histamine-forming bacteria on fish products of middle Adriatic Sea
2013-01-01 Claudia Costanza;Matilde Cecchini;Rocco Mancusi;Alcide Mosso;Gabriele Giani;Roberto Rosmini;Marcello Trevisani
Evaluation of Listeria monocytogenes growth in raw milk at refrigeration temperatures/Valutazione della crescita di Listeria monocytogenes in latte crudo a temperature di refrigerazione
2014-01-01 Sabrina Albonetti; Gian Marco Baranzoni; Andrea Paci; Fabiana Savigni; Roberto Rosmini
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
2-DE proteomic analysis of HSP70 in mollusc Chamelea gallina | Foschi J.; Matozzo V.; Rosmini R.; Serrazanetti G.P.; Monari M.; | 2011-01-01 | FISH AND SHELLFISH IMMUNOLOGY | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aflatoxin in food and feed: a review (Part 1: aflatoxins and aflatoxicosis) | Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R. | 2013-01-01 | TECNICA MOLITORIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aflatoxin in food and feed: a review. Part II: situation, prevention and reduction | Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R. | 2013-01-01 | TECNICA MOLITORIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Analisi del rischio | M. Trevisani; R. Rosmini | 2008-01-01 | - | Le Point Vétérinaire Italie | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
APPLICAZIONE DEI PREREQUISITI NEI PIANI DI AUTOCONTROLLO AZIENDALI TRA NORMATIVA COGENTE E VOLONTARIA - PREREQUISITE PROGRAMMES IN OWN CHECKS IN STATUTORY AND VOLUNTARY LEGISLATION | Guidi E.; Lauriola A.; Piumi M.; Bartczak M. L.; Serena F.; Barontini F.; Albonetti S.; Rosmini R.; Baranzoni G. | 2012-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | Albonetti IJFS 2012.pdf; 809-4214-1-PB.pdf |
Attribution of human Salmonella infections to animal and food sources in Italy (2002-2010): adaptations of the Dutch and modified Hald source attribution models | L. Mughini-Gras; Barrucci F.; Smid J.H.;Graziani C.; Luzzi I.; Ricci A.; Barco L.; Rosmini R.; Havelaar A.H.; Van Pelt W.; Busani L. | 2014-01-01 | EPIDEMIOLOGY AND INFECTION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Autocontrollo in macellerie islamiche: considerazioni preliminari. | E. Guidi; S. Albonetti; R. Rosmini | 2005-01-01 | EUROCARNI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
BACTERICIDAL ACTIVITY OF ELECTROLYZED OXIDIZING WATER ON MEAT AND POULTRY | Serraino A.; Giacometti F.; Lugoboni B.; Matera R.; Gazzotti T.; Riu R.; Coccollone A.; Rosmini R. | 2008-01-01 | - | s.n | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Behavior of Salmonella Typhimurium during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese | A. Serraino; G. Finazzi; G. Marchetti; P. Daminelli; R. Riu; F. Giacometti; M.N. Losio; R. Rosmini. | 2012-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | IJAS salmonella mozza.pdf |
Behaviour of Arcobacter butzleri and Arcobacter cryaerophilus in ultra-high temperature, pasteurized and raw cow’s milk under different temperature conditions | Giacometti F.; Serraino A.; Pasquali F.; De Cesare A.; Bonerba E.; Rosmini R | 2014-01-01 | FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Chloramphenicol influence on antioxidant enzymes with preliminary approach on microsomial CYP1A immunopositive-protein in Chamelea gallina. | Monari M.; Foschi J.; Cortesi P.; rosmini R.; Cattani O.; Serrazanetti G.P. | 2008-01-01 | CHEMOSPHERE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Comportamento di Arcobacter butzleri e Arcobacter cryaerophilus in latte vaccino UHT e pastorizzato a differenti temperature di conservazione | Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.; Rosmini R. | 2012-01-01 | - | Associazione Italiana Veterinari Igieneisti | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Contaminzione da microrganismi indicatori e patogeni presenti sulla cute di bovini presentati al macello e nelle carcasse da essi derivate | Liuzzo G.; Riu R.; Merialidi G.; Bardasi L.; Galletti G.; Carra E.; Rosmini R.; Giacometti V.; Pizzamiglio V.; Serraino A | 2010-01-01 | - | Associazione Italiana Veterinari Igienisti | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Correlazione tra carica microbica della cute di bovini presentati al macello e caratteristiche microbiologiche delle carcasse da essi derivate | Riu R. ; Liuzzo G. ; Merialdi G. ; Bardasi L. ; Galletti G. ; Coccollone A .; Giacometti F. ; Serraino A. ; Rosmini R. | 2009-01-01 | RIVISTA DELL'ASSOCIAZIONE ITALIANA DEI VETERINARI IGIENISTI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Detection of Escherichia coli Serotype O157 in beef carcasses and faecal material. | S. Albonetti; M. Trevisani; S. Alonso Alvarez; R. Rosmini | 2004-01-01 | VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS | - | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
DUTIES AND FUNCTIONS OF VETERINARY PUBLIC HEALTH FOR THE MANAGEMENT OF FOOD SAFETY: PRESENT NEEDS AND EVALUATION OF EFFICIENCY | TREVISANI M.; ROSMINI R. | 2008-01-01 | VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of beeswax coating on the oxidative stability of long-ripened Italian salami | Trevisani, Marcello; Cecchini, Matilde; Siconolfi, Daniela; Mancusi, Rocco; Rosmini, Roberto | 2017-01-01 | JOURNAL OF FOOD QUALITY | - | 1.01 Articolo in rivista | Trevisani et al 2017 JFood Qual.pdf |
EFFICACIA DELL’ACQUA OSSIDANTE ELETTROLIZZATA PER LA DISINFEZIONE DI SUPERFICI DESTINATE A VENIRE A CONTATTO CON ALIMENTI EFFICACY OF ELECTROLYZED OXIDIZING WATER AS A DISINFECTANT FOR FOOD PROCESSING SURFACES | Serraino A.; Veronese G.; Matera R.; Lugoboni B.; Pallotti A.; Alonso S.; Rosmini R. | 2006-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Evaluation and identification of histamine-forming bacteria on fish products of middle Adriatic Sea | Claudia Costanza;Matilde Cecchini;Rocco Mancusi;Alcide Mosso;Gabriele Giani;Roberto Rosmini;Marcello Trevisani | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | Costanza.pdf |
Evaluation of Listeria monocytogenes growth in raw milk at refrigeration temperatures/Valutazione della crescita di Listeria monocytogenes in latte crudo a temperature di refrigerazione | Sabrina Albonetti; Gian Marco Baranzoni; Andrea Paci; Fabiana Savigni; Roberto Rosmini | 2014-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |