Forty Appenninica or Bergamasca x Appenninica lambs, half males and half females, traditionally raised in 4 farms of the Teramo Province were slaughtered at 60 d of age (20 kg +/- 3,37). Slaughter data show a high variability of data, particularly as regard to dressing out percentage, pelt and digestive tract incidence. Also carcass classification following Reg. CEE n. 2137/92 and n. 461/93 allow to conclude that Abruzzo's light lamb is not a product sufficiently characterized yet and standardized.

Indagine sulla produzione di agnelli leggeri allevati nella regione Abruzzo con sistema tradizionale: primi risultati.

ZAGHINI, GIULIANO;FORMIGONI, ANDREA
2005

Abstract

Forty Appenninica or Bergamasca x Appenninica lambs, half males and half females, traditionally raised in 4 farms of the Teramo Province were slaughtered at 60 d of age (20 kg +/- 3,37). Slaughter data show a high variability of data, particularly as regard to dressing out percentage, pelt and digestive tract incidence. Also carcass classification following Reg. CEE n. 2137/92 and n. 461/93 allow to conclude that Abruzzo's light lamb is not a product sufficiently characterized yet and standardized.
2005
Atti LIX Congresso Annuale Società Italiana Scienze Veterinarie (SISVet)
449
450
L. Lambertini; V.M. Morittu; G. Vignola; G. Zaghini; A. Formigoni
File in questo prodotto:
Eventuali allegati, non sono esposti

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11585/9828
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact