Today’s by-products production from agro-food industry cause some problems of use and removal. A fundamental assumption for this by-product waste-management is their economic and commercial increase in value. High chemical value recovery from winery industry is an attractive economic solution to stimulate new sustainable process. Approach of this work is based about physic and biological treatment white grape stalks to increase in value chemical components of cell wall and energetic availability of by-products.

Trattamenti fisici e biologici per la valorizzazione chimica ed energetica di scarti dell’industria vitivinicola / M. Bracchitta; L. Setti; D. Zanichelli. - ELETTRONICO. - (2010), pp. 415-422. (Intervento presentato al convegno ECOMONDO 2010 tenutosi a Rimini nel 03-06 Novembre 2010).

Trattamenti fisici e biologici per la valorizzazione chimica ed energetica di scarti dell’industria vitivinicola

BRACCHITTA, MIRKO;SETTI, LEONARDO;
2010

Abstract

Today’s by-products production from agro-food industry cause some problems of use and removal. A fundamental assumption for this by-product waste-management is their economic and commercial increase in value. High chemical value recovery from winery industry is an attractive economic solution to stimulate new sustainable process. Approach of this work is based about physic and biological treatment white grape stalks to increase in value chemical components of cell wall and energetic availability of by-products.
2010
Ambiente – Economia: nel cuore delle azioni
415
422
Trattamenti fisici e biologici per la valorizzazione chimica ed energetica di scarti dell’industria vitivinicola / M. Bracchitta; L. Setti; D. Zanichelli. - ELETTRONICO. - (2010), pp. 415-422. (Intervento presentato al convegno ECOMONDO 2010 tenutosi a Rimini nel 03-06 Novembre 2010).
M. Bracchitta; L. Setti; D. Zanichelli
File in questo prodotto:
Eventuali allegati, non sono esposti

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11585/94908
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact