Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectors

Progetto BIOSEL - Nuovi processi di valorizzazione dei sottoprodotti della coltivazione della patata al selenio per applicazioni ad alto valore aggiunto

SETTI, LEONARDO;
2010

Abstract

Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectors
Ambiente – Economia: nel cuore delle azioni
409
414
F. Cornia; G. Accinelli; L. Setti; D. Zanichelli; A. Credi; A. Bianchi; S. Scalia
File in questo prodotto:
Eventuali allegati, non sono esposti

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://hdl.handle.net/11585/94907
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact