Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectors
Titolo: | Progetto BIOSEL - Nuovi processi di valorizzazione dei sottoprodotti della coltivazione della patata al selenio per applicazioni ad alto valore aggiunto |
Autore/i: | F. Cornia; G. Accinelli; SETTI, LEONARDO; D. Zanichelli; A. Credi; A. Bianchi; S. Scalia |
Autore/i Unibo: | |
Anno: | 2010 |
Titolo del libro: | Ambiente – Economia: nel cuore delle azioni |
Pagina iniziale: | 409 |
Pagina finale: | 414 |
Abstract: | Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectors |
Data prodotto definitivo in UGOV: | 20-dic-2010 |
Appare nelle tipologie: | 4.01 Contributo in Atti di convegno |
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