Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectors
Progetto BIOSEL - Nuovi processi di valorizzazione dei sottoprodotti della coltivazione della patata al selenio per applicazioni ad alto valore aggiunto / F. Cornia; G. Accinelli; L. Setti; D. Zanichelli; A. Credi; A. Bianchi; S. Scalia. - ELETTRONICO. - (2010), pp. 409-414. (Intervento presentato al convegno ECOMONDO 2010 - 14a Fiera Internazionale del Recupero di Materia e di Energia e dello Sviluppo Sostenibile tenutosi a Rimini nel 03-06 Novembre 2010).
Progetto BIOSEL - Nuovi processi di valorizzazione dei sottoprodotti della coltivazione della patata al selenio per applicazioni ad alto valore aggiunto
SETTI, LEONARDO;
2010
Abstract
Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectorsI documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.