Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectors
F. Cornia, G. Accinelli, L. Setti, D. Zanichelli, A. Credi, A. Bianchi, et al. (2010). Progetto BIOSEL - Nuovi processi di valorizzazione dei sottoprodotti della coltivazione della patata al selenio per applicazioni ad alto valore aggiunto. RIMINI : Maggioli Editore.
Progetto BIOSEL - Nuovi processi di valorizzazione dei sottoprodotti della coltivazione della patata al selenio per applicazioni ad alto valore aggiunto
SETTI, LEONARDO;
2010
Abstract
Byproducts of selenium enriched “Selenella” potatoes, typical Emilia Romagna’s product, have many potential unexploited application for its nutritional value due to the presence of selenium, a very important micronutrient for human diet. Bioliquefaction by means of enzymatic catalysts allows to recover the mix of bioactive molecules of this agri-food biomass and then re-use it in novel applications in cosmetic and food sectorsI documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.