The two main activities of the PhD thesis project are herein described. Firstly, the set-up and application of rapid, innovative, and sustainable analytical methods for assessing the quality and purity of virgin olive oils. Secondly, the olive pomace valorization by developing sustainable methods for the extraction of phenolic compounds, as well as the characterization and shelf-life evaluation of the obtained extracts.
Le due attività principali di questo progetto di dottorato sono di seguito descritte. La prima è focalizzata sullo sviluppo e sull’applicazione di metodi analitici rapidi, innovativi e sostenibili, per la determinazione della qualità e purezza degli oli di oliva vergini. La seconda, invece, è incentrata sulla valorizzazione della sansa di oliva sviluppando metodi sostenibili per l’estrazione dei composti fenolici, e conseguente caratterizzazione e studio della shelf-life degli estratti ottenuti.
Grigoletto, I. (2022). Sustainability of technology, quality control and consumption of olive oil | Aspetti di sostenibilità in relazione alla tecnologia, controllo qualità e al consumo dell’olio di oliva. Torino : Università di Torino.
Sustainability of technology, quality control and consumption of olive oil | Aspetti di sostenibilità in relazione alla tecnologia, controllo qualità e al consumo dell’olio di oliva
Ilaria Grigoletto
2022
Abstract
The two main activities of the PhD thesis project are herein described. Firstly, the set-up and application of rapid, innovative, and sustainable analytical methods for assessing the quality and purity of virgin olive oils. Secondly, the olive pomace valorization by developing sustainable methods for the extraction of phenolic compounds, as well as the characterization and shelf-life evaluation of the obtained extracts.| File | Dimensione | Formato | |
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