MARCHETTI, GIACOMO
MARCHETTI, GIACOMO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE MEDICHE VETERINARIE
A screening sampling plan to detect Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis-positive dairy herds
2014 Serraino A.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonilauri P.; Bonfante E.; Giacometti F.
Paratubercolosi nel sud Italia: presenza negli allevamenti e valutazione del rischio
2014 Serraino A.; Ostanello F.; Giacometti F.; Marchetti G.; Arrigoni N.; Ricchi M.; Bonilauri P.; Zanirato G.
Quantitative risk assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis survival in pasteurized milk in three dairy plants in Italy. Food Control. In press
2014 Serraino A.; Bonilauri P.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonfante E.; Albonetti S. ; Giacometti. F.
Aflatoxin in food and feed: a review (Part 1: aflatoxins and aflatoxicosis)
2013 Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R.
Aflatoxin in food and feed: a review. Part II: situation, prevention and reduction
2013 Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R.
Fate of Listeria monocytogenes during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese
2013 A. Serraino; G. Finazzi; G. Marchetti; P. Daminelli; R. Riu; F. Giacometti; M. N. Losio; R. Rosmini
Isolamento di Arcobacter butzleri in campioni ambientali e alimentari in un caseificio industriale ed artigianale
2013 Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.;Bonerba E.; Florio D.; Bonfante E. ; Zanoni R.G.;Rosmini R.
Isolation of Arcobacter butzleri in environmental and food samples in an industrial and an artisanal dairy plants
2013 Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.;Bonerba E.; Florio D.; Bonfante E.; Zanoni R.G.; Rosmini R.
Prevalence of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in milk and dairy cattle in Southern Italy; preliminary results
2013 Marchetti G.; Ricchi M.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Arrigoni N.
Prevalenza della paratubercolosi in allevamenti da latte in sud Italia
2013 Marchetti G.; Ricchi M.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.;Arrigoni N.
Review on aflatoxins in food and feed: sources of human exposure and control
2013 Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R.
Survey on antimicrobial residues in raw milk and antimicrobial use in dairy farms in the Emilia-Romagna Region, Italy
2013 Serraino A.; Giacometti F.; Marchetti G.; Zambrini A.V.; Zanirato G.;Fustini M.;Rosmini R.
Survival of Arcobacter butzleri during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese
2013 Serraino A.; Giacometti F.; Daminelli P.; Losio M. N.; Finazzi G.; Marchetti G.; Zambrini A.V.; Rosmini R.
The efficiency of acidic electrolyzed oxidizing water to reduce spoilage microorganism load in beef
2013 Marchetti G.; Daminelli P.; Giacometti F.; Losio M. N.; Dalzini E.; Monastero P.; Rosmini R.; Serraino A.
Behavior of Salmonella Typhimurium during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese
2012 A. Serraino; G. Finazzi; G. Marchetti; P. Daminelli; R. Riu; F. Giacometti; M.N. Losio; R. Rosmini.
Comportamento di Arcobacter butzleri e Arcobacter cryaerophilus in latte vaccino UHT e pastorizzato a differenti temperature di conservazione
2012 Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.; Rosmini R.
MYCOBACTERIUM AVIUM SUSP. PARATUBERCULOSIS NELLA FILIERA LATTIERO CASEARIA
2012 Marchetti G.; Coccollone A.; Giacometti F.; Riu R.; Serraino A.
Quantitative risk assessment of verocytotoxin-producing Escherichia coli O157 and Campylobacter jejuni related to consumption of raw milk in a Province in Northern Italy
2012 Giacometti F.; Serraino A.; Bonilauri P.; Ostanello F. ; Daminelli P.; Finazzi G.; Losio M.N.; Marchetti G.; Liuzzo G. ; Zanoni R.G.; Rosmini R.
Rassegna sull'esposizione umana alle aflatossine
2012 Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Rosmini R.
Visual evaluation of cattle cleanliness as a tool to reduce carcass microbial contamination: A comparison in two slaughterhouses [La valutazione visiva dello stato di pulizia dei bovini come strumento per ridurre la contaminazione delle carcasse: Confronto in due macelli]
2012 A. Serraino; R. Riu; F. Giacometti; G. Marchetti; R. Rosmini; L. Bardasi; G. Galletti; G. Merialdi; G. Liuzzo
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
A screening sampling plan to detect Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis-positive dairy herds | Serraino A.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonilauri P.; Bonfante E.; Giaco...metti F. | 2014-01-01 | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Paratubercolosi nel sud Italia: presenza negli allevamenti e valutazione del rischio | Serraino A.; Ostanello F.; Giacometti F.; Marchetti G.; Arrigoni N.; Ricchi M.; Bonilauri P.; Zan...irato G. | 2014-01-01 | - | Ligrafia SAB | 3.01 Monografia / trattato scientifico in forma di libro | - |
Quantitative risk assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis survival in pasteurized milk in three dairy plants in Italy. Food Control. In press | Serraino A.; Bonilauri P.; Arrigoni N.; Ostanello F.; Ricchi M.; Marchetti G.; Bonfante E.; Albon...etti S. ; Giacometti. F. | 2014-01-01 | FOOD CONTROL | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aflatoxin in food and feed: a review (Part 1: aflatoxins and aflatoxicosis) | Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R. | 2013-01-01 | TECNICA MOLITORIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Aflatoxin in food and feed: a review. Part II: situation, prevention and reduction | Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R. | 2013-01-01 | TECNICA MOLITORIA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Fate of Listeria monocytogenes during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese | A. Serraino; G. Finazzi; G. Marchetti; P. Daminelli; R. Riu; F. Giacometti; M. N. Losio; R. Rosmini | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Isolamento di Arcobacter butzleri in campioni ambientali e alimentari in un caseificio industriale ed artigianale | Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.;Bonerba E.; Florio D.; Bonfante E. ; Zanoni R.G.;Rosmini R. | 2013-01-01 | - | AIVI | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Isolation of Arcobacter butzleri in environmental and food samples in an industrial and an artisanal dairy plants | Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.;Bonerba E.; Florio D.; Bonfante E.; Zanoni R.G.; Rosmini R. | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | ijfs ARCO CASEIFICI.pdf |
Prevalence of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in milk and dairy cattle in Southern Italy; preliminary results | Marchetti G.; Ricchi M.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Arrigoni N. | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | IJFS paratbc.pdf |
Prevalenza della paratubercolosi in allevamenti da latte in sud Italia | Marchetti G.; Ricchi M.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.;Arrigoni N. | 2013-01-01 | - | AIVI | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Review on aflatoxins in food and feed: sources of human exposure and control | Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Bonfante E.; Rosmini R. | 2013-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Survey on antimicrobial residues in raw milk and antimicrobial use in dairy farms in the Emilia-Romagna Region, Italy | Serraino A.; Giacometti F.; Marchetti G.; Zambrini A.V.; Zanirato G.;Fustini M.;Rosmini R. | 2013-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | antibiotici IJAS.pdf |
Survival of Arcobacter butzleri during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese | Serraino A.; Giacometti F.; Daminelli P.; Losio M. N.; Finazzi G.; Marchetti G.; Zambrini A.V.; R...osmini R. | 2013-01-01 | FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
The efficiency of acidic electrolyzed oxidizing water to reduce spoilage microorganism load in beef | Marchetti G.; Daminelli P.; Giacometti F.; Losio M. N.; Dalzini E.; Monastero P.; Rosmini R.; Ser...raino A. | 2013-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Behavior of Salmonella Typhimurium during production and storage of artisan water buffalo mozzarella cheese | A. Serraino; G. Finazzi; G. Marchetti; P. Daminelli; R. Riu; F. Giacometti; M.N. Losio; R. Rosmini. | 2012-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | IJAS salmonella mozza.pdf |
Comportamento di Arcobacter butzleri e Arcobacter cryaerophilus in latte vaccino UHT e pastorizzato a differenti temperature di conservazione | Giacometti F.; Serraino A.; Marchetti G.; Rosmini R. | 2012-01-01 | - | Associazione Italiana Veterinari Igieneisti | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
MYCOBACTERIUM AVIUM SUSP. PARATUBERCULOSIS NELLA FILIERA LATTIERO CASEARIA | Marchetti G.; Coccollone A.; Giacometti F.; Riu R.; Serraino A. | 2012-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | map rassegna aivi.pdf |
Quantitative risk assessment of verocytotoxin-producing Escherichia coli O157 and Campylobacter jejuni related to consumption of raw milk in a Province in Northern Italy | Giacometti F.; Serraino A.; Bonilauri P.; Ostanello F. ; Daminelli P.; Finazzi G.; Losio M.N.; Ma...rchetti G.; Liuzzo G. ; Zanoni R.G.; Rosmini R. | 2012-01-01 | JOURNAL OF FOOD PROTECTION | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Rassegna sull'esposizione umana alle aflatossine | Marchetti G.; Serraino A.; Giacometti F.; Rosmini R. | 2012-01-01 | - | Associazione Italiana Veterinari Igienisti | 4.02 Riassunto (Abstract) | - |
Visual evaluation of cattle cleanliness as a tool to reduce carcass microbial contamination: A comparison in two slaughterhouses [La valutazione visiva dello stato di pulizia dei bovini come strumento per ridurre la contaminazione delle carcasse: Confronto in due macelli] | A. Serraino; R. Riu; F. Giacometti; G. Marchetti; R. Rosmini; L. Bardasi; G. Galletti; G. Meriald...i; G. Liuzzo | 2012-01-01 | INDUSTRIE ALIMENTARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |