SARDI, LUCA
SARDI, LUCA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE MEDICHE VETERINARIE
Docenti di ruolo di IIa fascia
Sardi L.; L. Sardi; Luca Sardi
Alimenti liquidi e fibra migliorano comportamento e umore
2008-01-01 Martelli G.; Boccuzzi R.; Cocchi M.; Sardi L.
Allevamento e macellazione del suino pesante: correlazione tra la qualità della carne e il grado di benessere (Correlation between meat quality and welfare level: the case of italian heavy pigs)
2017-01-01 Bacchi, R.; Nannoni, E.; Sardi, L.; Bertolini, A.; Borciani, M.; Gastaldo, A.; Gorlani, E.; Rossi, A.
Assessment of welfare and productive performance in dairy cows organically reared in plains or hilly areas
2010-01-01 G. Martelli; H. Valla; D. Bucci; G. Zaghini; G. Vignola; L. Sardi
At what extent does the study career influence the perception and attitude of university students towards the welfare of farmed animals?
2017-01-01 Nannoni, E.; Di Pasquale, J.; Sardi, L.; Martelli, G.
Behaviour and production traits of Italian heavy pigs as affected by two floor space allowances
2015-01-01 E. Nannoni; G. Martelli; J. Di Pasquale; M. Vitali; L. Sardi
The behaviour of the lactating sow as affected by two different feeding techniques
2005-01-01 Scipioni R.; Martelli G.; Paganelli R.; Sardi L.
Behavioural traits of undocked heavy pigs receiving different enrichment tools
2017-01-01 Nannoni, Eleonora; Sardi, Luca; Vitali, Marika; Martelli, Giovanna
Can raw thighs classified as E be suitable for the production of PDO hams?
2019-01-01 Luca Sardi, Andrea Rossi, Enrica Gorlani, Andrea Bertolini, Giulia Rubini, Ruben Cantagallo, Giovanna Martelli, Eleonora Nannoni
A case-study on profiling Italian consumers of animal-friendly foods
2016-01-01 Di Pasquale, Jorgelina; Nannoni, Eleonora; Adinolfi, Felice; Duca, Isabella Del; Capitanio, Fabian; Sardi, Luca; Vitali, Marika; Martelli, Giovanna
Il comportamento della scrofa in lattazione in rapporto a due diverse modalità di somministrazione dell'alimento
2004-01-01 Scipioni R.; Martelli G.; Paganelli R.; Sardi L.
Composizione in acidi grassi delle piastrine di suini alimentati con differenti fonti lipidiche
2007-01-01 Cocchi M.; Mordenti A.L.; Merendi F.; Sardi L.; Tonello L.; Bochicchio D.; Faeti V.; Della Casa G
Considerazioni sull’allevamento della bovina da latte con metodo biologico in zona dolomitica.
2005-01-01 G. MARTELLI; A. RUDATIS; I. CONEDERA; L. SARDI
Diee contaminate da micotossine nel suino: effetti in vivo e al macello.
2006-01-01 A. Rossi; L. Sardi; A. Zaghini; L. Rizzi
Digestibility and nitrogen balance of diets containing non conventional vegetable proteins fed to pigs of genetic strains suitable for outdoor systems
2007-01-01 L. Rizzi; G. Martelli; R. Paganelli; M. Simioli; L. Sardi
Digestibility and Nitrogen Balance of Non Conventional Protein Sources Fed to Pigs of Two Different Genotypes
2009-01-01 G. Martelli; L. Rizzi; R. Boccuzzi; R. Paganelli; L. Sardi
Do mood disorders play a role in pig welfare?
2009-01-01 Cocchi M.; Sardi L.; Tonello L.; Martelli G.
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on performance and carcass quality traits of growing beef heifers
2019-01-01 Attilio Mordenti, Nico Brogna, Flavia Merendi, Luca Sardi; Marco Tassinari; Ludovica Maria Eugenia Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on quality and oxidative susceptibility of beef meat
2019-01-01 Mordenti, A. L.; Brogna, N.; Merendi, F.; Formigoni, A.; Sardi, L.; Cardenia, V.; Rodriguez-Estrada, M. T.
The effects of a dietary supplement of biotin on Italian heavy pigs' (160 kg) growth, slaughtering parameters, meat quality and the sensory properties of cured hams
2005-01-01 G. Martelli; L. Sardi; P. Parisini; A. Badiani; P. Parazza; A. Mordenti
Effects of a dietary supplement of DHA-rich marine algae on Italian heavy pig production parameters.
2006-01-01 Sardi L.; Martelli G.; Lambertini L.; Parisini P.; Mordenti A.
Titolo | Autore(i) | Anno | Periodico | Editore | Tipo | File |
---|---|---|---|---|---|---|
Alimenti liquidi e fibra migliorano comportamento e umore | Martelli G.; Boccuzzi R.; Cocchi M.; Sardi L. | 2008-01-01 | RIVISTA DI SUINICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Allevamento e macellazione del suino pesante: correlazione tra la qualità della carne e il grado di benessere (Correlation between meat quality and welfare level: the case of italian heavy pigs) | Bacchi, R.; Nannoni, E.; Sardi, L.; Bertolini, A.; Borciani, M.; Gastaldo, A.; Gorlani, E.; Rossi, A. | 2017-01-01 | - | SIPAS | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Assessment of welfare and productive performance in dairy cows organically reared in plains or hilly areas | G. Martelli; H. Valla; D. Bucci; G. Zaghini; G. Vignola; L. Sardi | 2010-01-01 | ANIMAL WELFARE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
At what extent does the study career influence the perception and attitude of university students towards the welfare of farmed animals? | Nannoni, E.; Di Pasquale, J.; Sardi, L.; Martelli, G. | 2017-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
Behaviour and production traits of Italian heavy pigs as affected by two floor space allowances | E. Nannoni; G. Martelli; J. Di Pasquale; M. Vitali; L. Sardi | 2015-01-01 | - | DCAW - Danish Minister of Food, Agriculture and Fisheries | 4.03 Poster | - |
The behaviour of the lactating sow as affected by two different feeding techniques | Scipioni R.; Martelli G.; Paganelli R.; Sardi L. | 2005-01-01 | VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Behavioural traits of undocked heavy pigs receiving different enrichment tools | Nannoni, Eleonora; Sardi, Luca; Vitali, Marika; Martelli, Giovanna | 2017-01-01 | - | Wageningen Academic Publishing | 4.03 Poster | - |
Can raw thighs classified as E be suitable for the production of PDO hams? | Luca Sardi, Andrea Rossi, Enrica Gorlani, Andrea Bertolini, Giulia Rubini, Ruben Cantagallo, Giovanna Martelli, Eleonora Nannoni | 2019-01-01 | - | - | 4.03 Poster | - |
A case-study on profiling Italian consumers of animal-friendly foods | Di Pasquale, Jorgelina; Nannoni, Eleonora; Adinolfi, Felice; Duca, Isabella Del; Capitanio, Fabian; Sardi, Luca; Vitali, Marika; Martelli, Giovanna | 2016-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | 39- Profiling Italian consumers of AFF def.pdf |
Il comportamento della scrofa in lattazione in rapporto a due diverse modalità di somministrazione dell'alimento | Scipioni R.; Martelli G.; Paganelli R.; Sardi L. | 2004-01-01 | - | Sinergia Arti Grafiche e Visive | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Composizione in acidi grassi delle piastrine di suini alimentati con differenti fonti lipidiche | Cocchi M.; Mordenti A.L.; Merendi F.; Sardi L.; Tonello L.; Bochicchio D.; Faeti V.; Della Casa G | 2007-01-01 | - | s.n | 4.01 Contributo in Atti di convegno | - |
Considerazioni sull’allevamento della bovina da latte con metodo biologico in zona dolomitica. | G. MARTELLI; A. RUDATIS; I. CONEDERA; L. SARDI | 2005-01-01 | OBIETTIVI E DOCUMENTI VETERINARI | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Diee contaminate da micotossine nel suino: effetti in vivo e al macello. | A. Rossi; L. Sardi; A. Zaghini; L. Rizzi | 2006-01-01 | SUINICOLTURA | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Digestibility and nitrogen balance of diets containing non conventional vegetable proteins fed to pigs of genetic strains suitable for outdoor systems | L. Rizzi; G. Martelli; R. Paganelli; M. Simioli; L. Sardi | 2007-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | Rizzi et al., 2007.pdf |
Digestibility and Nitrogen Balance of Non Conventional Protein Sources Fed to Pigs of Two Different Genotypes | G. Martelli; L. Rizzi; R. Boccuzzi; R. Paganelli; L. Sardi | 2009-01-01 | - | Nova Science Publisher | 2.01 Capitolo / saggio in libro | - |
Do mood disorders play a role in pig welfare? | Cocchi M.; Sardi L.; Tonello L.; Martelli G. | 2009-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | Cocchi et al. 2009.pdf |
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on performance and carcass quality traits of growing beef heifers | Attilio Mordenti, Nico Brogna, Flavia Merendi, Luca Sardi; Marco Tassinari; Ludovica Maria Eugenia Mammi, Elisa Giaretta, Andrea Formigoni | 2019-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - | 1.01 Articolo in rivista | document.pdf |
Effect of dietary inclusion of different lipid supplements on quality and oxidative susceptibility of beef meat | Mordenti, A. L.; Brogna, N.; Merendi, F.; Formigoni, A.; Sardi, L.; Cardenia, V.; Rodriguez-Estrada, M. T. | 2019-01-01 | ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | _system_appendPDF_proof_hi.pdf |
The effects of a dietary supplement of biotin on Italian heavy pigs' (160 kg) growth, slaughtering parameters, meat quality and the sensory properties of cured hams | G. Martelli; L. Sardi; P. Parisini; A. Badiani; P. Parazza; A. Mordenti | 2005-01-01 | LIVESTOCK PRODUCTION SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |
Effects of a dietary supplement of DHA-rich marine algae on Italian heavy pig production parameters. | Sardi L.; Martelli G.; Lambertini L.; Parisini P.; Mordenti A. | 2006-01-01 | LIVESTOCK SCIENCE | - | 1.01 Articolo in rivista | - |